Home / Solas – Kosten, Review en Ervaringen
Solas logo

Solas - Kosten, Review en Ervaringen

Vergroot je vriendenkring met Solas, een organisatie die zich profileert als een gezellige vriendenclub. Het doel van de club is dat je samen met anderen deelneemt aan leuke activiteiten. De mensen van Solas zijn verschillend en hebben verschillende interesses. En dat maakt het net zo leuk om deel te nemen aan de activiteiten van Solas. De organisatie is puur gebaseerd op vrijwilligerswerk en is opgedeeld in regionale afdelingen. Het beste is dus om contact op te nemen met een afdeling bij jou in de buurt. Zo ben je er zeker van dat je kunt deelnemen aan activiteiten bij jou in de buurt. Natuurlijk is het ook toegelaten om je in te schrijven voor activiteiten van een andere regio.

2 Ervaringen
3
Beoordeling 3

Ongedwongen sfeer

Het leuke van Solas is dat er een ongedwongen sfeer heerst. Iedereen schrijft zich in met als doel om nieuwe vrienden te maken. Solas fungeert dus niet als een platform om te daten. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat Cupido zich in de groep mengt. Wie weet ontmoet je dus de liefde van je leven tijdens één van de activiteiten. Maar let wel dat dit niet het hoofddoel is. Het doel is om nieuwe vrienden te leren maken zodat je je vriendenkring kunt vergroten. Wat leuk is dat iedereen die meedoet aan Solas, deze doelstelling heeft. Op die manier is er altijd wel een klik met iemand. Let ook dat iedereen alleengaand is, waardoor iedereen eigenlijk “verplicht” is om te praten met iedereen.

Vrienden voor het leven

Iedere regionale afdeling van Solas organiseert kennismakingsbijeenkomsten. Kijk dus even wanneer de volgende bijeenkomst in jouw regio plaatsvindt. Tijdens zo’n bijeenkomst maak je kennis met de werking van de datingsite. Je krijgt er algemene informatie, maar ook informatie over de regionale afdeling en hoe de website nu precies in z’n werk gaat. Vaak is zo’n bijeenkomst meteen gekoppeld aan een activiteit. Op die manier kun je meteen kennismaken met de andere leden van Solas. Na zo’n bijeenkomst kun je voor jezelf uitmaken of Solas wel of niet iets voor jou is. Praat tijdens zo’n bijeenkomst ook zeker eens met mensen die al lang bij Solas zitten. Zij kunnen perfect vertellen over hun ervaringen en jou overtuigen om ook lid te worden.

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van Solas begint met de oprichter die enkele jaren in het buitenland had gewerkt. Hij had dus alles achtergelaten en toen hij terugkwam, merkte hij dat zijn vrienden nu eenmaal hun leven hadden verdergezet. Alles was veranderd en zijn vrienden hadden het te druk om regelmatig af te spreken met hem. Daarom plaatste hij een advertentie in de krant, waarin hij vroeg om met andere singles iets te doen op zondagochtend. Dit werd de allereerste activiteit van Solas. Tot zijn eigen grote verbazing kreeg hij veel reacties op de advertentie. Veel alleengaanden waren dus op zoek naar wat gezelschap. Door de jaren heen groeide het aantal belangstellenden en uiteindelijk leidde het tot de officiële oprichting van Solas in 1981.

Solas screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Solas?

 • Wekelijkse activiteiten
 • Clubs (nog) niet verspreid over heel Nederland
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 23 februari 2021

2 reacties op “Solas – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Ina Ina schreef:

  Solas is beslist geen datingclub, maar een club waar je samen met andere singles deel kunt nemen aan activiteiten. Elk weekend wordt er door een lid van de afdeling iets georganiseerd. Je leert op deze manier snel andere leden goed kennen. De meeste leden zijn boven de 40 jaar.

 2. Avatar for E.Stolp E.Stolp schreef:

  SOLAS is niet gratis, nieuwe mensen mogen 3 maanden als introduce gratis mee doen. Daarna kan je lid worden voor 42 euro per jaar. Het geld wordt besteed aan aan de activiteiten en de bestuurskosten van SOLAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *