Home / Regio Dating – Kosten, Review en Ervaringen
Regio Dating logo

Regio Dating - Kosten, Review en Ervaringen

Regio Dating.nl is een dating website die zich wil onderscheiden door je te koppelen aan personen uit je eigen regio. Nu is dat wel wat betrekkelijk, want je kunt alleen zoeken op provincie. En wat ook meteen opvalt is dat het aanbod aan dames een stuk groter is dan het aanbod aan heren. De heren die je vindt als je een zoekopdracht geeft hebben allemaal een profiel zonder tekst. Het lijkt er op dat dit alleen mannen zijn die zich hebben aangemeld omdat ze in contact wilden komen met een dame die al op de site stond.

Regio Dating
2 Ervaringen
2.1
Beoordeling 2.1

Geen informatie over nep profielen

Op de website van Regio-Dating.nl is geen informatie te vinden over het eventueel bewust plaatsen van fictieve profielen. De website wekt evenwel de indruk dat dit wel gebeurt, om de eenvoudige reden dat er nauwelijks mannen te vinden zijn terwijl de site aangeeft als doel te hebben mensen te koppelen. Als dat het doel is dan zou het aanbod aan mannen en vrouwen toch op zijn minst ongeveer gelijk moeten liggen.

Gratis credits bij aanmelding

Wanneer je je aanmeldt bij Regio-Dating.nl krijg je volgens de info op de website 100 gratis credits om berichten naar andere leden te sturen. Hoeveel credits 1 bericht kost wordt niet vermeld. Als die credits op zijn moet je via SMS nieuwe kopen, wat daarvan de kosten zijn staat ook niet op de website. Hierover word je waarschijnlijk pas geïnformeerd zodra je bent aangemeld. De gratis credits bieden je natuurlijk wel de mogelijkheid om de website uit te proberen zonder dat het meteen geld kost, dat is wel een voordeel.

Contact leggen buiten de site wordt afgehouden

uit ervaringen van gebruikers blijkt dat als je contact hebt gelegd met iemand via de website, het niet mogelijk is om dit contact buiten de website voort te zetten. Als je voorstelt om elkaar bij voorbeeld via Facebook of Whatsapp verder te leren kennen wordt dit afgehouden volgens deze ervaringen. Je kunt dus alleen via de site berichten sturen. En daar moet je voor betalen. Ook dit is weer een aanwijzing dat deze website niet is opgezet om je aan een leuk contact te helpen, maar uitsluitend is bedoeld om geld te verdienen.

Wees op je hoede bij online dating

Ook deze site lijkt weer een bewijs te zijn dat je alert moet zijn als je contact zoekt via een datingsite. De kans dat je terecht komt op een website die er uitsluitend op uit is om geld aan je te verdienen is op het internet erg groot. Zeker als je per verstuurd bericht moet betalen moet er eigenlijk een belletje gaan rinkelen bij je. Wil je het toch proberen, houd dan de kosten in de gaten en stop het contact zodra je merkt dat er ontwijkende antwoorden komen die erop gericht zijn je aan het lijntje te houden.

Regio Dating screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Regio Dating?

 • Je kunt de site uitproberen met gratis credits die je krijgt bij aanmelding
 • Je kunt vooraf zien wie er op de site staan
 • De site wekt de indruk dat er met fictieve profielen wordt gewerkt
 • Contact buiten de website wordt afgehouden
 • Er wordt soms ontwijkend op berichten gereageerd, kennelijk met de intentie je ertoe te bewegen meer berichten te sturen, waarvoor betaald moet worden
 • Veel vrouwen, weinig mannen die staan aangemeld
 • 2
  Populariteit
 • 2.2
  Gebruikersgemak
 • 2
  Functionaliteiten
 • 2.2
  Klantenservice
 • 2
  Kosten
 • 2.1 Gemiddeld
  Totaalscore

Regio Dating FAQ

Hoe kan ik Regio Dating opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Regio Dating? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Regio-Dating.nl account.

Regio Dating opzeggen

Regio-Dating.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Regio Dating en log in met je Email en pincode op je account. De “inloggen” link bevind zich aan de linker bovenzijde van de pagina.

Je bent nu ingelogd!

Stap 2: Klik op het tandwiel icoontje ( ⚙ ) rechts bovenaan de pagina. Klik vervolgens in het nieuwe menu op “instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina tot het kopje “Account opheffen”. Verschuif de groene “Nee” naar rechts zodat er een rode “Ja” zichtbaar wordt. Bevestig deze keuze in de pop-up door op de groene “Ja” te klikken.

Stap 4: Ga nu naar je eigen email account en open het mailje van Regio Dating. Klik in dit mailtje op de link: “bevestiging opheffing“.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Regio Dating!

Laats bijgewerkt: 23 juni 2021

2 reacties op “Regio Dating – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Johan Heuver Johan Heuver schreef:

  Ik wil er mee stoppen maar dit gaat op een heel moeilijke manier.

 2. Avatar for Johan Heuver Johan Heuver schreef:

  Ik wil stoppen met Regio-Dating maar op een ongebruikelijke manier lukt dit niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *