Home / POF (Plenty Of Fish) – Kosten, Review en Ervaringen
POF logo

POF (Plenty Of Fish) - Kosten, Review en Ervaringen

POF is een van oorsprong Amerikaanse datingsite en dat is goed te merken. De site is in het Nederlands vertaald maar verder dan dat gaat het niet. Er wordt op de site geadverteerd met de opmerking dat er elke dag 50.000 singles zich aanmelden, maar of daar ook Nederlanders bij zitten is maar zeer de vraag. Een wereldwijde datingsite is prima als je je vriendennetwerk over de wereld wilt uitbreiden, maar de kans lijkt niet zo heel groot dat je via deze weg een nieuwe partner vindt.

POF (Plenty Of Fish)
1 Ervaring
3.1
Beoordeling 3.1

Gratis lidmaatschap

Bij veel online datingsites kun je je gratis aanmelden. Dit kan ook bij POF. Je kunt zelfs gebruik maken van de diensten van de website zolang je gratis lid bent. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je gaat upgraden naar een betaald lidmaatschap. Als je dat niet doet loop je het risico dat je account wordt geblockt. Er zijn zelfs gebruikers die wel betalen voor hun lidmaatschap en al voor langere tijd niet kunnen inloggen. Op e-mails aan de beheerders om dit probleem op te lossen wordt niet gereageerd. Dit is natuurlijk geen goede reclame voor POF. Wat ook niet helpt is dat je op een lege pagina terecht komt als je op de knop “Help” bovenaan het scherm klikt. Het lijkt er een beetje op alsof de Nederlandse versie van deze datingsite nog moet worden opgezet.

Weinig Nederlandse leden in de database

Omdat POF nog niet zo heel lang actief is op de Nederlandse datingmarkt zijn er nog niet heel veel Nederlandse leden te vinden. De overgrote meerderheid van de members komt uit de VS en andere Engelstalige landen. Volgens buitenlandse reviewers zitten daar ook de nodige “creapy” mensen tussen. Mannen die direct aansturen op seks en vrouwen en mannen die nooit reageren op een bericht. Ook zijn er veel members die hun profiel niet hebben ingevuld, dus die het alleen bij een aanmelding hebben gelaten en vervolgens weer zijn vertrokken. Dit is voor het vinden van een date, laat staan een relatie, natuurlijk niet echt bevorderlijk.

Is POF een aanwinst voor de Nederlandse datingmarkt?

POF lijkt niet echt meerwaarde te hebben voor de Nederlandse datingmarkt. Gezien het aanbod van singles dat vooral uit buitenlandse accounts bestaat is de kans niet heel groot dat je er als Nederlander een leuke partner vindt of anderszins een leuk contact opdoet. Dit gevoel wordt nog versterkt door het feit dat er volgens gebruikers veel profielen zijn aangemaakt die nooit actief zijn geweest. Daar komt dan nog bij dat de beheerders members die niet upgraden naar een betaald lidmaatschap zonder meer blokkeren. Ook als je wel een betaald lidmaatschap neemt loop je dit risico.

POF screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Plenty Of Fish?

 • Je kunt je gratis registreren
 • Je kunt voor bepaalde tijd gratis gebruik maken van de diensten van POF
 • De website is Nederlandstalig
 • Relatief veel members die uitsluitend op seks uit zijn
 • Als je niet upgrade naar een betaald abonnement wordt je account zonder opgaaf van reden geblokkeerd
 • Ook betalende leden klagen over een geblokkeerd account
 • Er zijn veel niet ingevulde profielen
 • 2.5
  Populariteit
 • 2.8
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 4
  Kosten
 • 3.1 Goed
  Totaalscore

POF FAQ

Hoe kan ik POF opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Pof (plenty of fish)? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Pof.com account.

POF opzeggen

Pof.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Pof en log in met je Gebruikersnaam en Wachtwoord. Het is belangrijk dat je dit in een apart tabblad doet, omdat je later op een link op deze pagina moet klikken.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Open een nieuw tabblad en ga naar: http://www.pof.com/deleteaccountb.aspx

Stap 3: Wanneer deze pagina geopend is scroll je geheel naar beneden en vul alle gevraagde info in. Klik dan op de button: “Quit / Give up / Delete account”.

Je hebt nu je account verwijderd op POF!

Laats bijgewerkt: 18 mei 2021

Eén reactie op “POF (Plenty Of Fish) – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Antran Antran schreef:

  Ik heb er de liefde van mijn leven getroffen. Ze woont nu nog in Amerika, maar komt in Januari naar mij toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *