Home / Vind de liefde over de grenzen: internationale datingsites! / Plenty Of Fish Review: Is deze datingsite het proberen waard?
POF logo

Plenty Of Fish Review: Is deze datingsite het proberen waard?

POF (Plenty of Fish) is een van oorsprong Amerikaanse datingsite die ook in Nederland actief is. Hoewel de site in het Nederlands vertaald is, is het vooral gericht op de Amerikaanse markt en dat is goed te merken. POF adverteert met het dagelijks aanmelden van 50.000 singles, maar het is de vraag hoeveel daarvan Nederlanders zijn. Als wereldwijde datingsite is POF prima geschikt om je vriendennetwerk uit te breiden over de hele wereld, maar de kans op het vinden van een nieuwe partner lijkt niet heel groot. Lees onze review voor meer informatie over de kosten en ervaringen van gebruikers op POF.

POF (Plenty Of Fish)
1 Ervaring
3.1
Beoordeling 3.1

POF review: Amerikaanse datingsite in het Nederlands.

POF is een van oorsprong Amerikaanse datingsite en dat is goed te merken. De site is in het Nederlands vertaald maar verder dan dat gaat het niet. Er wordt op de site geadverteerd met de opmerking dat er elke dag 50.000 singles zich aanmelden, maar of daar ook Nederlanders bij zitten is maar zeer de vraag. Een wereldwijde datingsite is prima als je je vriendennetwerk over de wereld wilt uitbreiden, maar de kans lijkt niet zo heel groot dat je via deze weg een nieuwe partner vindt.

Gratis lidmaatschap

Bij veel online datingsites kun je je gratis aanmelden. Dit kan ook bij POF. Je kunt zelfs gebruik maken van de diensten van de website zolang je gratis lid bent. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je gaat upgraden naar een betaald lidmaatschap. Als je dat niet doet loop je het risico dat je account wordt geblockt. Er zijn zelfs gebruikers die wel betalen voor hun lidmaatschap en al voor langere tijd niet kunnen inloggen. Op e-mails aan de beheerders om dit probleem op te lossen wordt niet gereageerd. Dit is natuurlijk geen goede reclame voor POF. Wat ook niet helpt is dat je op een lege pagina terecht komt als je op de knop “Help” bovenaan het scherm klikt. Het lijkt er een beetje op alsof de Nederlandse versie van deze datingsite nog moet worden opgezet.

Weinig Nederlandse leden in de database

Omdat POF nog niet zo heel lang actief is op de Nederlandse datingmarkt zijn er nog niet heel veel Nederlandse leden te vinden. De overgrote meerderheid van de members komt uit de VS en andere Engelstalige landen. Volgens buitenlandse reviewers zitten daar ook de nodige “creapy” mensen tussen. Mannen die direct aansturen op seks en vrouwen en mannen die nooit reageren op een bericht. Ook zijn er veel members die hun profiel niet hebben ingevuld, dus die het alleen bij een aanmelding hebben gelaten en vervolgens weer zijn vertrokken. Dit is voor het vinden van een date, laat staan een relatie, natuurlijk niet echt bevorderlijk.

Is POF een aanwinst voor de Nederlandse datingmarkt?

POF lijkt niet echt meerwaarde te hebben voor de Nederlandse datingmarkt. Gezien het aanbod van singles dat vooral uit buitenlandse accounts bestaat is de kans niet heel groot dat je er als Nederlander een leuke partner vindt of anderszins een leuk contact opdoet. Dit gevoel wordt nog versterkt door het feit dat er volgens gebruikers veel profielen zijn aangemaakt die nooit actief zijn geweest. Daar komt dan nog bij dat de beheerders members die niet upgraden naar een betaald lidmaatschap zonder meer blokkeren. Ook als je wel een betaald lidmaatschap neemt loop je dit risico.

POF screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Plenty Of Fish?

 • Je kunt je gratis registreren
 • Je kunt voor bepaalde tijd gratis gebruik maken van de diensten van POF
 • De website is Nederlandstalig
 • Relatief veel members die uitsluitend op seks uit zijn
 • Als je niet upgrade naar een betaald abonnement wordt je account zonder opgaaf van reden geblokkeerd
 • Ook betalende leden klagen over een geblokkeerd account
 • Er zijn veel niet ingevulde profielen

Plenty of fish onze gemengde ervaringen met deze wereldwijde datingsite

Al met al zijn onze ervaringen met Plenty of fish gemengd. Het is een wereldwijde datingsite die zich vooral richt op de Amerikaanse markt en dat merk je. De Nederlandse vertaling is niet altijd even goed en het aanbod van Nederlandse singles lijkt beperkt. Toch kan het de moeite waard zijn om POF te proberen als je op zoek bent naar internationale contacten of als je je vriendennetwerk over de hele wereld wilt uitbreiden. Het inschrijven is gratis en de kosten voor een betaald abonnement zijn redelijk. Houd er wel rekening mee dat de functionaliteiten van de website beperkt zijn en dat er veel inactieve profielen zijn.

 • 2.5

  Populariteit

  POF is een wereldwijde datingsite met een groot aantal gebruikers. Hoewel er veel aanmeldingen zijn, lijkt het aanbod van Nederlandse singles beperkt te zijn.

 • 2.8

  Gebruikersgemak

  De website van POF is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. De vertaling naar het Nederlands is echter niet altijd even goed en de zoekfuncties zijn beperkt.

 • 3

  Functionaliteiten

  De functionaliteiten van POF zijn beperkt in vergelijking met andere datingsites. Zo kun je bijvoorbeeld niet zien wie je profiel heeft bezocht en is er geen mogelijkheid om te chatten met andere gebruikers.

 • 3

  Klantenservice

  De klantenservice van POF is bereikbaar via een contactformulier op de website. De reactietijd kan echter lang zijn en de antwoorden zijn soms onduidelijk.

 • 4

  Kosten

  Het aanmaken van een account op POF is gratis, maar voor sommige functies moet je betalen. De kosten voor een betaald abonnement zijn redelijk en hangen af van de duur van het abonnement.

 • 3.1 Goed

  Totaalscore

  Onze ervaringen met POF zijn gemengd. De website is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken, maar de functionaliteiten zijn beperkt en het aanbod van Nederlandse singles lijkt beperkt. De kosten voor een betaald abonnement zijn echter redelijk.

POF FAQ

Hoe kan ik POF opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Pof (plenty of fish)? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Pof.com account.

POF opzeggen

Pof.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Pof en log in met je Gebruikersnaam en Wachtwoord. Het is belangrijk dat je dit in een apart tabblad doet, omdat je later op een link op deze pagina moet klikken.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Open een nieuw tabblad en ga naar: http://www.pof.com/deleteaccountb.aspx

Stap 3: Wanneer deze pagina geopend is scroll je geheel naar beneden en vul alle gevraagde info in. Klik dan op de button: “Quit / Give up / Delete account”.

Je hebt nu je account verwijderd op POF!

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Plenty of Fish (POF)?

POF is over het algemeen gratis te gebruiken, maar biedt ook premium lidmaatschapsplannen aan. De kosten van premium lidmaatschap variëren afhankelijk van de duur van het abonnement dat u kiest. De tarieven beginnen bij € 7,50 per maand voor een abonnement van 12 maanden.

Wat zijn de functies die beschikbaar zijn op POF?

POF biedt een breed scala aan functies aan zijn gebruikers, waaronder gratis registratie, het maken van profielen, het verzenden en ontvangen van berichten, match-suggesties en geavanceerd zoeken. POF biedt ook een betaald lidmaatschap met extra functies, zoals het bekijken van uitgebreide profielen, het zien wie uw profiel heeft bekeken en het ontvangen van meldingen wanneer uw berichten zijn gelezen.

Hoe kan ik een POF-account aanmaken?

U kunt eenvoudig een POF-account aanmaken door naar de officiële website te gaan en een e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord en enkele basisgegevens in te voeren. Na het voltooien van het registratieproces kunt u uw profiel maken en beginnen met het gebruik van de functies die beschikbaar zijn op POF.

Zijn er succesverhalen van mensen die hun partner hebben gevonden via POF?

Ja, er zijn verschillende succesverhalen van koppels die elkaar via POF hebben ontmoet en nu een gelukkig leven samen leiden. Deze verhalen zijn te vinden op de website van POF en kunnen u helpen bij het beslissen of dit de juiste datingsite voor u is.

Is POF een betrouwbare datingsite?

Ja, POF is een betrouwbare datingsite met een goede reputatie in de online datingindustrie. De website heeft verschillende functies om de veiligheid en privacy van zijn gebruikers te waarborgen, waaronder een strikt beleid tegen nepaccounts en oplichting. POF heeft ook een klantenservice die altijd beschikbaar is om eventuele vragen of zorgen van gebruikers aan te pakken.

Laats bijgewerkt: 17 april 2023

Eén reactie op “Plenty Of Fish Review: Is deze datingsite het proberen waard?”

 1. Antran schreef:

  Ik heb er de liefde van mijn leven getroffen. Ze woont nu nog in Amerika, maar komt in Januari naar mij toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---