Home / Kik – Kosten, Review en Ervaringen
Kik logo

Kik - Kosten, Review en Ervaringen

Kik.com is een dating app waarover je op de bijbehorende website maar erg weinig informatie kunt vinden. Er wordt niet uitgelegd hoe de app werkt en hoe deze eruitziet. Als je op de download link klikt moet je het telefoonnummer van je smartphone geven, waarna de app wordt geïnstalleerd. Er zullen naar verwachting veel mensen zijn die dit niet echt een prettig idee vinden.

8 Ervaringen
2.9
Beoordeling 2.9

Wat valt er te zeggen over Kik?

Omdat de site geen informatie geeft wordt het een beetje gokken. Als je de pagina van Kik.com raadpleegt valt meteen op dat er voortdurend een man of vrouw door het beeld loopt die stopt om een binnenkomend berichtje te lezen. Dit is één keer leuk, maar na vijf keer begint het toch behoorlijk te irriteren. Kik heeft alleen een website in het Engels, dat maakt het ook al niet makkelijker om een oordeel te vellen. Uit de informatie op de website blijkt alleen dat je kunt chatten via Kik, maar verder dan dat komt de info helaas niet.

Toch maar proberen?

Natuurlijk kun je deze app op je telefoon installeren en zien of je ermee uit de voeten kunt. Zolang je er niet voor betaalt is er sowieso niet zo heel veel aan de hand. Maar aangezien de app alleen in het Engels beschikbaar lijkt te zijn is de kans groot dat je uitsluitend in contact kunt komen met mensen die niet in Nederland wonen. Als dat je bedoeling is dan is dat natuurlijk prima. Maar als je een date in de buurt zoekt dan is het wellicht verstandiger om dit op een andere manier te proberen. Want de kans dat je via Kik een date of relatie vindt lijkt niet heel groot.

Onduidelijk of er fake profielen actief zijn

Omdat er zo veel onduidelijk is over deze app, is het ook niet te zeggen of er veel fictieve profielen actief zijn op Kik. Dit is een veel gebruikte manier om het wat drukker te laten lijken in de chatrooms. Maar of dit ook bij de app van Kik wordt toegepast is niet te zeggen. Fake profielen herken je doorgaans wel snel aan de standaard antwoorden die worden gegeven en de snellereactietijd als je een bericht hebt gestuurd.

Wellicht dat een andere app of website en betere keuze is

De kans dat je aanmelding bij Kik leidt tot een teleurstelling lijkt erg groot. Omdat er hoegenaamd geen informatie is te vinden lijkt dit op voorhand al een reden om deze app links te laten liggen. Zeker omdat er voldoende alternatieven zijn in de vorm van meer betrouwbare apps of websites. Hier kun je vaak ook gratis chatten of in contact komen met mensen voor een date, relatie of het uitbreiden van je vriendenkring. Dit soort apps zorgt vaak voor frustratie en een grote teleurstelling als het gaat om het vinden van je grote liefde.

Kik screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Kik?

 • Het downloaden van de app gaat eenvoudig
 • Een app waarmee je met mensen over de hele wereld kunt chatten
 • Totaal geen informatie beschikbaar over de app
 • Geen inzicht in eventuele kosten
 • Alleen in het Engels beschikbaar
 • 2.9
  Populariteit
 • 2.9
  Gebruikersgemak
 • 2.9
  Functionaliteiten
 • 2.9
  Klantenservice
 • 2.9
  Kosten
 • 2.9 Gemiddeld
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 21 november 2021

8 reacties op “Kik – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for patrick patrick schreef:

  lovly and honest

 2. Avatar for Nick Nick schreef:

  #ondeugendteasen hele leuke groep. Elke dag andere thema

 3. Avatar for Pbeck Pbeck schreef:

  Kik is idd geen dating app maar een messengerapp net als whatsapp. Alleen blijven bij kik je contactgegevens verborgen. De app is ook juist bedoeld om anoniem te blijven. Er zijn geen kosten aan registratie verbonden en ook de berichten zijn volledig gratis. Het is idd een internationale app en je zult regelmatig door bots benaderd worden. Vraag waar ze vandaan komen en er zal geen antwoord volgen. Volgt er een fatsoenlijk antwoord en vraaggesprek is de kans erg groot dat het een echte persoon is die er achter zit. Of die dan weer is wie hij of zij zegt te zijn is altijd de vraag. Neem altijd veiligheid in acht en bescherm je eigen privacy. Ik ben er in ieder geval erg tevreden over.

 4. Avatar for Lorse Lorse schreef:

  Waarom is steeds het email adres niet goed dat zeggen jullie steed zo kom ik er niet op niet leuk zo

 5. Avatar for Lorse Lorse schreef:

  Waarom is steeds het mail niet goed zo al jullie zeggen kom er dan niet op waarom ook niet in het Nederland er bij zetten wat je moet doen

 6. Avatar for Lorse Lorse schreef:

  Snap niet dat steeds word gezegd mail adres niet goed kan er niet op komen zo niet leuk zo ook leuk zijn in het Nederlands er bij

 7. Avatar for B.S B.S schreef:

  waardeloze app, logt steeds uit ook tijdens chatten. steeds weer inloggen, chat verdwijnt dan staat er nothing yet!. bericht gestuurd naar het kik team maar ook dat bericht is verdwenen. kortom waardeloze app

 8. Avatar for bandita bandita schreef:

  Het is een messenger app geen dating app.
  Niet echt intelligent om iets te schrijven zonder dat je weet waarover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *