Home / Hi5 – Kosten, Review en Ervaringen
Hi5 logo

Hi5 - Kosten, Review en Ervaringen

De website Hi5.com is een uit de VS overgewaaide datingsite. Dit blijkt al meteen als je de algemene voorwaarden wilt gaan lezen, deze zijn alleen in het Engels beschikbaar. Als je de Engelse taal niet goed machtig bent zijn ze best lastig te lezen, want er vallen de nodige juridische termen waarmee de website zich tegen van alles indekt. Wat de dienst Hi5 precies inhoudt blijft vooralsnog een groot raadsel, want informatie daarover staat niet op de website.

3 Ervaringen
2.6
Beoordeling 2.6

Inloggen met Facebook of Google+

Je kunt op Hi5 inloggen door gebruik te maken van je Facebook- of Google+ account. Dan worden een aantal basis gegevens gebruikt voor je registratie. Maar als je dat niet wilt dan kun je ook een apart account aanmaken door het scherm in te vullen met je naam, leeftijd en mailadres. In de voorwaarden wordt vermeld dat er streng wordt gecontroleerd of de deelnemers 18 jaar of ouder zijn.

Hoe dit gebeurt wordt niet vermeld, maar als het vermoeden bestaat dat iemand een valse leeftijd heeft opgegeven wordt het account geblokkeerd en moet diegene met bewijs komen in de vorm van ene kopie ID-bewijs. Als blijkt dat iemand onder de 18 jaar is wordt het account verwijderd. Of dit in de praktijk ook werkt is de vraag. Foto’s worden volgens beoordelingen op het internet niet of nauwelijks gecontroleerd. Je kunt dus zonder problemen een foto van iemand anders voor je account gebruiken.

Opmerkelijke inhoud accounts

In reviews wordt ook gemeld dat sommige accounts pornografische inhoud bevatten. Op zich niet heel bezwaarlijk aangezien het een site is die zich duidelijk richt op personen van 18 jaar en ouder. Maar wel iets om rekening mee te houden. En dan is er nog iets wat opvalt. Als je je aanmeldt bij Hi5 kom je bij het navigeren op de website op een zeker moment terecht op een andere datingsite, namelijk Tagged.com. En die lijkt qua inhoud en uiterlijk wel heel erg veel op Hi5.

Hieruit blijkt dat Hi5 een soort “kloon” is van de website Tagged.com. Dit blijkt eens te meer aangezien de naam Tagged.com voorkomt in de algemene voorwaarden van Hi5.com. Deze werkwijze wordt vaker toegepast door beheerders van datingsites. Door de informatie van gebruikers op meerdere websites te vermelden is de kans immers groter om meer bezoekers te trekken. Wees je er dus van bewust dat wanneer je je aanmeldt bij Hi5, jouw gegevens wellicht ook op andere websites opduiken, die eigendom zijn van dezelfde beheerders.

Geen inzicht in kosten

Er wordt op de website nergens vermeld of de dienstverlening kosten met zich meebrengt. Daarentegen wordt ook niet vermeld dat de dienstverlening gratis is. Als er kosten in rekening worden gebracht wordt dit wellicht pas duidelijk zodra je een account hebt aangemaakt en contacten wilt gaan leggen. Er wordt wel gesproken over een VIP membership, maar het wordt uit de voorwaarden niet duidelijk of het noodzakelijk is om een betaald lidmaatschap aan te gaan om de website te kunnen gebruiken.

Hi5 screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Hi5?

 • Gemakkelijk aanmelden met Facebook account
 • Breed wereldwijd netwerk
 • De voorwaarden zijn uitsluitend in het Engels beschikbaar. Dit geldt ook voor de privacy policy
 • De website is gekoppeld aan Tagged.com, dit wordt niet vermeld op de website
 • Voordat je je inschrijft is er nauwelijks informatie over de website beschikbaar met betrekking tot werkwijze en aantal leden
 • 2.6
  Populariteit
 • 2.6
  Gebruikersgemak
 • 2.7
  Functionaliteiten
 • 2.6
  Klantenservice
 • 2.5
  Kosten
 • 2.6 Gemiddeld
  Totaalscore

Hi5 FAQ

Hoe kan ik Hi5 opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite hi5? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw hi5.com account.

Hi5 opzeggen

Hi5.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van hi5 en log in op jouw account met je emailadres en wachtwoord aan de bovenzijde van de pagina.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga met je muisaanwijzer op “Account” staan in de rechter bovenhoek. Een nieuw menu is nu zichtbaar.  Klik in dit menu op: “instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op de link “hi5 account annuleren”.

Stap 4: Geef een reden waarom je je wilt uitschrijven. Klik dan op de rode button: “Ja, ik wil mijn hi5 account annuleren”.

Stap 5: Een  nieuwe pagina is nu geopend. Voer je wachtwoord in en klik op de button: “Annuleer account”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op hi5!

Laats bijgewerkt: 15 juni 2021

3 reacties op “Hi5 – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for J.P.Dokman J.P.Dokman schreef:

  ik ben onverwachts geannuleerd ,zonder reden . Ben al 10 jaar lid hier van , Hoe kom ik weer terug ?

 2. Avatar for Els Els schreef:

  Waarom is er al weken en weken een storing bij Hi5. Je kan geen foto; achtergrond meer uploaden want dan krijg je een witte achtergrond. Ik hoop dat er nu eindelijk eens iemand van Hi5 reageert. Het is vandaag 11 juni 2021 en storing duurt voort.

 3. Avatar for A.Verheij A.Verheij schreef:

  Ik wil me uitschrijven, maar dat lukt niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *