Home / Vind de liefde over de grenzen: internationale datingsites! / Maak kennis met Hi5: Kosten en Review nu beschikbaar
Hi5 logo

Maak kennis met Hi5: Kosten en Review nu beschikbaar

Hi5.com is een datingsite die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. De website is ook in Nederland beschikbaar, maar de algemene voorwaarden zijn alleen in het Engels beschikbaar, waardoor het lastig kan zijn om deze te begrijpen als je de Engelse taal niet goed machtig bent. Het is dan ook niet duidelijk wat de dienst van Hi5.com precies inhoudt. Op Welkeonlinedatingsite.nl hebben we Hi5.com uitgebreid getest en beoordeeld op onder andere gebruikersgemak, functies en kosten. Lees onze review en ervaringen om erachter te komen of Hi5.com de datingsite is die bij jou past.

4 Ervaringen
2.6
Beoordeling 2.6

Wat is Hi5.com? Algemene voorwaarden alleen in het Engels beschikbaar

De website Hi5.com is een uit de VS overgewaaide datingsite. Dit blijkt al meteen als je de algemene voorwaarden wilt gaan lezen, deze zijn alleen in het Engels beschikbaar. Als je de Engelse taal niet goed machtig bent zijn ze best lastig te lezen, want er vallen de nodige juridische termen waarmee de website zich tegen van alles indekt. Wat de dienst Hi5 precies inhoudt blijft vooralsnog een groot raadsel, want informatie daarover staat niet op de website.

Inloggen met Facebook

Je kunt op Hi5 inloggen door gebruik te maken van je Facebook account. Dan worden een aantal basis gegevens gebruikt voor je registratie. Maar als je dat niet wilt dan kun je ook een apart account aanmaken door het scherm in te vullen met je naam, leeftijd en mailadres. In de voorwaarden wordt vermeld dat er streng wordt gecontroleerd of de deelnemers 18 jaar of ouder zijn.

Hoe dit gebeurt wordt niet vermeld, maar als het vermoeden bestaat dat iemand een valse leeftijd heeft opgegeven wordt het account geblokkeerd en moet diegene met bewijs komen in de vorm van ene kopie ID-bewijs. Als blijkt dat iemand onder de 18 jaar is wordt het account verwijderd. Of dit in de praktijk ook werkt is de vraag. Foto’s worden volgens beoordelingen op het internet niet of nauwelijks gecontroleerd. Je kunt dus zonder problemen een foto van iemand anders voor je account gebruiken.

Opmerkelijke inhoud accounts

In reviews wordt ook gemeld dat sommige accounts pornografische inhoud bevatten. Op zich niet heel bezwaarlijk aangezien het een site is die zich duidelijk richt op personen van 18 jaar en ouder. Maar wel iets om rekening mee te houden. En dan is er nog iets wat opvalt. Als je je aanmeldt bij Hi5 kom je bij het navigeren op de website op een zeker moment terecht op een andere datingsite, namelijk Tagged.com. En die lijkt qua inhoud en uiterlijk wel heel erg veel op Hi5.

Hieruit blijkt dat Hi5 een soort “kloon” is van de website Tagged.com. Dit blijkt eens te meer aangezien de naam Tagged.com voorkomt in de algemene voorwaarden van Hi5.com. Deze werkwijze wordt vaker toegepast door beheerders van datingsites. Door de informatie van gebruikers op meerdere websites te vermelden is de kans immers groter om meer bezoekers te trekken. Wees je er dus van bewust dat wanneer je je aanmeldt bij Hi5, jouw gegevens wellicht ook op andere websites opduiken, die eigendom zijn van dezelfde beheerders.

Geen inzicht in kosten

Er wordt op de website nergens vermeld of de dienstverlening kosten met zich meebrengt. Daarentegen wordt ook niet vermeld dat de dienstverlening gratis is. Als er kosten in rekening worden gebracht wordt dit wellicht pas duidelijk zodra je een account hebt aangemaakt en contacten wilt gaan leggen. Er wordt wel gesproken over een VIP membership, maar het wordt uit de voorwaarden niet duidelijk of het noodzakelijk is om een betaald lidmaatschap aan te gaan om de website te kunnen gebruiken.

Hi5 screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Hi5?

 • Gemakkelijk aanmelden met Facebook account
 • Breed wereldwijd netwerk
 • De voorwaarden zijn uitsluitend in het Engels beschikbaar. Dit geldt ook voor de privacy policy
 • De website is gekoppeld aan Tagged.com, dit wordt niet vermeld op de website
 • Voordat je je inschrijft is er nauwelijks informatie over de website beschikbaar met betrekking tot werkwijze en aantal leden

Hi5.com een betrouwbare en transparante datingsite?

Hi5.com een Amerikaanse datingsite die weinig informatie biedt over de dienstverlening en waarvan de algemene voorwaarden alleen in het Engels beschikbaar zijn. Het is lastig om te begrijpen wat de dienst precies inhoudt en de juridische termen in de voorwaarden maken het niet gemakkelijker. Hi5.com lijkt niet erg geschikt voor Nederlandse gebruikers die op zoek zijn naar een duidelijke en transparante datingsite. Er zijn tal van andere datingsites beschikbaar op de Nederlandse markt die beter geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en overzichtelijke datingservice.

 • 2.6

  Populariteit

  Hi5.com lijkt niet erg populair te zijn onder Nederlandse gebruikers. Er zijn veel andere datingsites die populairder zijn en meer functies bieden.

 • 2.6

  Gebruikersgemak

  Het gebruikersgemak van Hi5.com is matig. De website is niet erg gebruiksvriendelijk en het is lastig om te begrijpen wat de dienst precies inhoudt.

 • 2.7

  Functionaliteiten

  Hi5.com biedt niet veel functies en het is niet duidelijk wat de dienst precies inhoudt. Er zijn tal van andere datingsites op de Nederlandse markt die meer functies en een duidelijkere dienstverlening bieden.

 • 2.6

  Klantenservice

  De klantenservice van Hi5.com lijkt niet erg responsief te zijn. Er zijn geen duidelijke contactmogelijkheden op de website en het kan lang duren voordat je antwoord krijgt op je vragen.

 • 2.5

  Kosten

  De kosten voor Hi5.com zijn niet erg duidelijk en het is niet duidelijk welke functies inbegrepen zijn bij de verschillende abonnementen. Er zijn veel andere datingsites die meer transparant zijn over hun prijzen en abonnementen.

 • 2.6 Gemiddeld

  Totaalscore

  Hi5.com scoort over het algemeen laag op alle gebieden. Er zijn tal van andere datingsites beschikbaar op de Nederlandse markt die beter geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en overzichtelijke datingservice.

Hi5 FAQ

Hoe kan ik Hi5 opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite hi5? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw hi5.com account.

Hi5 opzeggen

Hi5.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van hi5 en log in op jouw account met je emailadres en wachtwoord aan de bovenzijde van de pagina.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga met je muisaanwijzer op “Account” staan in de rechter bovenhoek. Een nieuw menu is nu zichtbaar.  Klik in dit menu op: “instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op de link “hi5 account annuleren”.

Stap 4: Geef een reden waarom je je wilt uitschrijven. Klik dan op de rode button: “Ja, ik wil mijn hi5 account annuleren”.

Stap 5: Een  nieuwe pagina is nu geopend. Voer je wachtwoord in en klik op de button: “Annuleer account”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op hi5!

Wat zijn de kosten voor een Hi5-lidmaatschap en welke functies zijn beschikbaar voor gratis gebruikers?

Hi5 biedt een gratis lidmaatschap aan met beperkte functies, zoals het bekijken van profielen, het sturen van vriendschapsverzoeken en het ontvangen van berichten. Voor meer functies, zoals het verzenden van berichten en het zien wie je profiel heeft bekeken, moet je upgraden naar een betaald lidmaatschap. De kosten variëren afhankelijk van de duur van het lidmaatschap en starten vanaf € 9,99 per maand.

Hoe kan ik mijn Hi5-account verwijderen?

Je kunt je Hi5-account verwijderen door naar de instellingen van je account te gaan en te klikken op “Account verwijderen”. Voer vervolgens de gevraagde informatie in en bevestig je verzoek. Houd er rekening mee dat dit permanent is en dat je alle opgeslagen gegevens en contacten verliest.

Is Hi5 een veilige datingsite om te gebruiken?

Hi5 heeft verschillende beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Ze hebben een verificatieproces om te voorkomen dat nepaccounts worden gemaakt en bieden opties om verdachte profielen te rapporteren en blokkeren. Het is echter altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een online datingsite, zoals het vermijden van het delen van persoonlijke informatie en het ontmoeten van iemand alleen in een openbare omgeving.

Kan ik Hi5 gebruiken op mijn mobiele apparaat?

Ja, Hi5 heeft een mobiele app die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-gebruikers. De app biedt dezelfde functies als de desktopversie en maakt het mogelijk om onderweg verbinding te maken met andere gebruikers.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Hi5 als ik problemen ondervind?

Hi5 biedt een contactformulier op hun website waar gebruikers problemen kunnen melden en ondersteuning kunnen vragen. Je kunt ook hun FAQ-pagina raadplegen voor antwoorden op veelgestelde vragen. Er is geen telefoonnummer beschikbaar, maar de klantenservice is doorgaans snel in het beantwoorden van vragen via e-mail.

Laats bijgewerkt: 25 april 2023

4 reacties op “Maak kennis met Hi5: Kosten en Review nu beschikbaar”

 1. harm borger schreef:

  mijn email adres is geblokkeerd ik weet niet waarom

 2. J.P.Dokman schreef:

  ik ben onverwachts geannuleerd ,zonder reden . Ben al 10 jaar lid hier van , Hoe kom ik weer terug ?

 3. Els schreef:

  Waarom is er al weken en weken een storing bij Hi5. Je kan geen foto; achtergrond meer uploaden want dan krijg je een witte achtergrond. Ik hoop dat er nu eindelijk eens iemand van Hi5 reageert. Het is vandaag 11 juni 2021 en storing duurt voort.

 4. A.Verheij schreef:

  Ik wil me uitschrijven, maar dat lukt niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---