Home / ELGE Relatiebemiddeling – Kosten, Review en Ervaringen
ELGE logo

ELGE Relatiebemiddeling - Kosten, Review en Ervaringen

ELGE Relatiebemiddeling is opgezet door een Filipijnse vrouw die in Nederland woonachtig is. Zij heeft haar Nederlandse man in de jaren 90 eveneens via een bemiddelingsbureau leren kennen en heeft deze bemiddeling opgepakt toen zij eenmaal met haar man in Nederland woonde. Na een succesvolle periode is haar relatiebemiddelingsbureau tijdelijk gestopt vanwege drukke andere bezigheden. Vanaf 2015 is ELGE Relatiebemiddeling weer actief. Het bureau richt zich ook nu op het koppelen van vrouwen uit de Filipijnen met mannen in Nederland. De site vermeldt dat er gemiddeld circa 1000 dames ingeschreven staan die naar een Nederlandse man op zoek zijn.

ELGE Relatiebemiddeling
3
Beoordeling 3

De kosten voor bemiddeling

De initiatiefneemster van ELGE Relatiebemiddeling werkt met een fotoboek. Hierin staan de dames die op zoek zijn naar een man in Nederland. De meeste dames zijn in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 35 jaar. Maar ook als je op zoek bent naar een wat oudere dame kun je deze vaak wel vinden in het fotoboek. Om het fotoboek toegestuurd te krijgen moet je een eenmalig bedrag van 200 euro overmaken. Vervolgens kun je uit het aanbod van dames een selectie maken van rond de 15 meisjes en vrouwen. De nummers die bij hun foto staan geef je door aan ELGE Relatiebemiddeling.

Vervolgens ontvang je de contactgegevens van deze dames zodat je met hen kunt gaan schrijven. Dit kan tegenwoordig in vrijwel alle gevallen via de sociale media, wat het natuurlijk een stuk gemakkelijker maakt om elkaar te leren kennen. Het advies is om in eerste instantie meerdere dames aan te schrijven. De ervaring leert dat na korte tijd een aantal van hen afvalt omdat er onvoldoende overeenkomsten zijn. Dit leidt vaak niet tot een goede basis voor een duurzame relatie.

Is ELGE Relatiebemiddeling betrouwbaar?

De informatie die je krijgt over de beschikbare dames op de Filipijnen zal in de meeste gevallen juist zijn. Of de dame in kwestie de juiste intenties heeft valt natuurlijk niet in alle gevallen te zeggen. Je zult als man uiteindelijk de stap moeten maken om naar de Filipijnen af te reizen om je mogelijk toekomstige echtgenote te ontmoeten. Het huwelijk kan in veel gevallen direct op de Filipijnen plaatsvinden waarna je met je kersverse echtgenote terugkeert naar Nederland.

Je zult daarna rekening moeten houden met het feit dat je vrouw moet wennen aan het leven in Nederland en de taal moet leren. Conform de nieuwe regels voor immigratie moet je toekomstige vrouw al voordat zij naar Nederland verhuist een inburgeringsexamen afleggen. Dit kan leiden tot de nodige spanningen. Ook het regelen van een uiteindelijk permanente verblijfsvergunning kan de nodige voeten in de aarde hebben. Zolang deze vergunning niet is geregeld mag je echtgenote niet werken.

ELGE screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van ElgeRelatiebemiddeling.com?

 • Opgezet door een ervaringsdeskundige
 • Duidelijkheid over de eenmalige kosten
 • Het contact met vrouwen in het buitenland verloopt minder soepel dan met Nederlandse dames
 • Hoge kosten als je je Filipijnse vrouw/vriendin naar Nederland wilt halen, je moet namelijk garant staan voor haar onderhoud zolang zij nog niet mag werken
 • 3

  Populariteit

 • 3

  Gebruikersgemak

 • 3

  Functionaliteiten

 • 3

  Klantenservice

 • 3

  Kosten

 • 3 Goed

  Totaalscore

Laats bijgewerkt: 25 januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---