Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten met Filipijnse vrouwen in Nederland: wat je moet weten!
mooie filipijnse vrouw voor een filipijnse vlag

Daten met Filipijnse vrouwen in Nederland: wat je moet weten!

Welke online datingsite?
20 februari 2024

Op zoek naar een exotische en opwindende datingervaring? Overweeg dan eens om te daten met Filipijnse vrouwen in Nederland! Deze vrouwen zijn bekend om hun schoonheid, zorgzaamheid en familiegerichtheid, en bieden een unieke en verrijkende datingervaring. Maar waar begin je met het ontmoeten van Filipijnse vrouwen in Nederland? Van online dating tot lokale evenementen, er zijn verschillende manieren om in contact te komen met deze bijzondere vrouwen. En als je eenmaal een match hebt gevonden, zijn er enkele culturele aspecten waar je rekening mee moet houden, zoals de taalbarrière en de onderhoudsplicht. In deze blog bieden we je tips en suggesties om succesvol te daten met Filipijnse vrouwen in Nederland. Ontdek waar je ze kunt ontmoeten, hoe je de taalbarrière kunt overwinnen en wat je moet weten over het daten van een Filipijnse vrouw in Nederland. 

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten met Filipijnse vrouwen

De Filipijnen is een groot eilandenrijk in Zuidoost Azië. Het land bestaat uit ruim 7000 eilanden, waarvan een groot deel niet bewoond is. De meeste Filipino’s wonen op de twee grootste eilanden Mindanao en Luzon. Daten met Filipijnse vrouwen is mogelijk omdat veel vrouwen de armoede in hun vaderland willen ontvluchten. Er is wel rijkdom, maar die is beperkt tot een kleine groep van de bevolking. De meeste inwoners van de Filipijnen leven onder het bestaansminimum. Daarnaast is er in het land veel corruptie, de laatste regeringsleiders zijn er niet in geslaagd om deze problemen op te lossen. Ook dat is een reden voor Filipijnse vrouwen om te willen vertrekken uit hun land om hun geluk elders te zoeken.

Traditionele kleding van Filipijnse vrouwen in diverse regio's.

Hoe kun je FIlipijnse vrouwen in Nederland ontmoeten?

Ben je op zoek naar een Filipijnse vrouw in Nederland? Hier zijn enkele manieren om ze te ontmoeten:

 • Online dating: er zijn verschillende online datingwebsites en apps die speciaal gericht zijn op Filipijnse vrouwen die in Nederland wonen of op zoek zijn naar Nederlandse mannen.
 • Social media: door te zoeken naar groepen of pagina’s die zich richten op de Filipijnse gemeenschap in Nederland, kun je in contact komen met vrouwen en zelfs lokale evenementen bijwonen.
 • Lokale evenementen: de Filipijnse gemeenschap organiseert vaak lokale evenementen, zoals feesten en bijeenkomsten. Door deel te nemen aan deze evenementen, kun je in contact komen met Filipijnse vrouwen en de cultuur leren kennen.
 • Filippijnse restaurants en winkels: door te bezoeken en te winkelen in Filippijnse restaurants en winkels, kun je in contact komen met de eigenaren en werknemers, die mogelijk ook Filipijnse vrouwen kennen.
 • Vrijwilligerswerk: door vrijwilligerswerk te doen bij organisaties die zich richten op de Filippijnse gemeenschap, kun je in contact komen met Filipijnse vrouwen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de gemeenschap.

Het ontmoeten van een Filipijnse vrouw in Nederland kan een uitdaging zijn, maar door deze verschillende manieren te proberen en open-minded te blijven, kun je zeker de juiste match vinden.

De mentaliteit van vrouwen uit de Filipijnen

Vrouwen uit de Filipijnen staan er om bekend dat ze erg trouw zijn. Het grootste deel van de Filipijnse vrouwen is katholiek en belijdt dit geloof ook actief. Dit houdt automatisch in dat de vrouwen het standpunt hebben dat een huwelijk in principe voor het leven is. Daarnaast krijgen ze van hun moeder mee dat een vrouw zorgzaam moet zijn voor haar man en de eventuele kinderen. Daten met Filipijnse vrouwen levert dus meestal een partner op die graag voor je wil zorgen en die het leuk vindt om het huishouden goed te organiseren. Als haar man thuis komt van zijn werk dan is het huis opgeruimd en staat het eten snel op tafel.

Filipijnse vrouwen zorgen voor familie: samen koken, klusjes.

Goed opgeleide vrouwen

Ondanks dat Filipijnse vrouwen vaak een zeer lage levensstandaard hebben, volgen velen wel een goede opleiding. Dat komt vooral omdat deze vrouwen over het algemeen weinig waarde hechten aan materiële zaken. Ze doen wel hun best om er leuk en goed verzorgd uit te zien, maar dit bereiken ze ook met beperkte middelen. Een Filipijnse vrouw zal zeker niet de duurste kleding willen hebben, sieraden en andere materiële zaken. Van haar ouders heeft ze geleerd dat ze ook een goed en gelukkig leven kan leiden zonder allerlei luxe.

Onderhoudsplicht: wat je moet weten als je een Filipijnse vrouw naar Nederland haalt

Dit neemt niet weg dat je natuurlijk geen Filipijnse vrouw naar Nederland moet halen als je haar niet kunt onderhouden. Zij mag niet werken totdat ze een volledige verblijfsstatus heeft. Jij zult haar als man dus moeten onderhouden als je besluit dat ze bij jou komt wonen. Ze mag hooguit wat vrijwilligerswerk doen. De taal zal ook zeker een probleem zijn, omdat veel vrouwen uit de Filipijnen alleen Spaans spreken, sommigen beheersen wel Engels. Dit kan een probleem opleveren, maar als je echt van haar houdt dan is het natuurlijk een kleine moeite om wat Spaans te leren.

Kruis-culturele interactie: Filipino vrouwen en partners in Nederland.

Waar vind je Filipijnse vrouwen?

Op het internet zijn speciale websites te vinden voor daten met Filipijnse vrouwen. De bekendste datingsite is FilipinoCupid. Zij stellen zich hier voor en je kunt op hun bericht reageren. Er zijn ook Nederlandse datingbureaus die kunnen bemiddelen als je een Filipijnse vrouw zoekt. Deze bureaus brengen hier wel kosten voor in rekening, die soms flink kunnen oplopen. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden voordat je je daar inschrijft.


wat zijn typische kenmerken van de Filipijnse cultuur?

Er zijn veel verschillende kenmerken van de Filipijnse cultuur, maar enkele van de meest opvallende zijn:

 • Familie is belangrijk: In de Filipijnse cultuur is het gezin erg belangrijk en familiebanden zijn vaak heel hecht. Het is gebruikelijk om veel tijd door te brengen met familieleden en om te helpen bij het verzorgen van ouderen.
 • Respect voor de ouderen: Oudere mensen worden in de Filipijnse cultuur met veel respect behandeld en het is belangrijk om hen te eren en te behandelen met beleefdheid.
 • Gastvrijheid: Filipijnen zijn bekend om hun vriendelijke en gastvrije houding tegenover bezoekers. Het is belangrijk om gasten met respect te behandelen en te zorgen dat ze zich welkom voelen.
 • Een vreedzame houding: In de Filipijnse cultuur is het belangrijk om conflicten te vermijden en om een vreedzame houding aan te nemen. Het is gebruikelijk om conflicten op te lossen door middel van onderhandeling en compromissen te sluiten.
 • Religieus: De Filipijnen zijn een zeer godsdienstig volk en de meesten behoren tot de rooms-katholieke kerk. Er zijn echter ook veel andere religies vertegenwoordigd op de Filipijnen, zoals Islam, Protestantisme en Boeddhisme.
 • Verbondenheid met de natuur: De Filipijnen hebben een sterke verbondenheid met de natuur en het milieu. Er zijn veel traditionele dansen en rituelen die deze verbondenheid uitdrukken.

Dagelijks leven van Filipino's: markten, platteland, stadsstraten.

Daten met Filipijnse vrouwen: wat je moet weten voordat je begint

Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon wat nieuwe mensen wilt ontmoeten, daten met Filipijnse vrouwen in Nederland kan een opwindende en verrijkende ervaring zijn. Door gebruik te maken van de juiste tools en benadering kun je een match vinden en een bijzondere relatie opbouwen. Of je nu kiest voor online dating, sociale evenementen of vrijwilligerswerk bij organisaties die gericht zijn op de Filipijnse gemeenschap, er zijn verschillende manieren om in contact te komen met deze charmante vrouwen. Onthoud wel dat er culturele aspecten zijn waar je rekening mee moet houden bij het daten van een Filipijnse vrouw in Nederland. Met onze tips en suggesties kun je de taalbarrière overwinnen, de onderhoudsplicht begrijpen en de cultuur beter leren kennen. Dus waar wacht je nog op? Ga erop uit en ontmoet Filipijnse vrouwen in Nederland voor een onvergetelijke datingervaring.

Datingsite voor Filipijnse vrouwen en mannen

Dit zijn de beste datingsites voor contact met Filipijnse mannen en vrouwen:

Op zoek naar goede dating apps? Kijk dan eens op onze dating app pagina.

16 reacties op “Daten met Filipijnse vrouwen in Nederland: wat je moet weten!”

 1. Bianca schreef:

  Ik zou het graag willen als ik mijn vriendin leerd kennen in de filepijnen zou ik het ooit leuk vinden om haar naar Nederland te laten komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---