Home / Datic – Kosten, Review en Ervaringen
Datic logo

Datic - Kosten, Review en Ervaringen

Datic.be is een datingsite waar je je ook als Nederlander kunt aanmelden. De indruk wordt gewekt dat je voor aanmelding in de database kunt zoeken maar dit is niet het geval. Wanneer je als niet lid aangeeft te willen zoeken kom je uiteindelijk op een pagina waar je alsnog een mailadres en wachtwoord moet opgeven. Je kunt dus niet vooraf zien wie er zoal lid zijn en of daar mensen tussen zitten met wie je eventueel in contact zou willen komen. Dit maakt het op voorhand lastig te beoordelen of deze site wel of niet aan je verwachtingen zou kunnen voldoen.

1 Ervaring
3
Beoordeling 3

Gratis inschrijven en gratis gebruik

Registreren op de website is gratis. Dit is niet vreemd want dit geldt voor zo ongeveer iedere datingsite. Waarin Datic.be zich onderscheidt is dat het gebruik ook volledig gratis is.

Na inschrijving kun je door de profielen bladeren en berichten sturen naar andere leden. Volgens de informatie op e website telt de database inmiddels ongeveer 15.000 leden en groeit dit aantal dagelijks. Je kunt zowel chatten als berichten ontvangen in je mailbox. Het is mogelijk om als geregistreerde gebruiker uitgebreid te zoeken op bepaalde kenmerken om een zo goed mogelijke match te krijgen.

Het risico van een gratis site

Hoewel het aantrekkelijk klinkt, een gratis datingsite, zitten er wel wat nadelen aan. De kans bestaat dat je te maken krijgt met profielen die allang niet meer actueel zijn. Omdat het niets kost melden mensen zich er gemakkelijk aan en vergeten na verloop van tijd dat ze een profiel hadden bij deze datingsite. De kans is dus groot dat je reageert op een profiel dat al geruime tijd op Datic.be staat en waarvan de eigenaar dat niet meer wist. De kans dat je een reactie krijgt is in zo’n geval erg klein.

Online een nieuwe liefde vinden

Bij het online daten is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met het leggen van contacten. Dit geldt zeker voor een gratis datingsite. Iedereen kan zich er immers aanmelden, ook mensen met minder goede bedoelingen. Dit kan tot gevolg hebben dat je in contact komt met iemand die probeert om je te bedriegen of op te lichten. Het is dan ook belangrijk om te proberen meer informatie over iemand te vinden voordat je bij voorbeeld afspreekt voor een date. Dit kan door iemands profiel op sociale media te checken of de naam in te geven in je zoekmachine. Spreek bij voorkeur een eerste keer af op een neutrale plaats waar ook andere mensen komen. Zorg dat je eventueel kunt vertrekken als de date tegenvalt, regel dus eigen vervoer.

Heeft Datic.be meerwaarde voor Nederland?

Als Nederlandse internetgebruiker kun je je afvragen of het zinvol is om je op een Belgische datingsite aan te melden. Je zult er wellicht niet veel landgenoten vinden omdat er ook in Nederland vele (gratis) datingsites beschikbaar zijn. Als je in de grensstreek woont en een Belgische partner als optie ziet is het wellicht een ander verhaal.

Datic screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Datic.be?

 • Aanmelden is eenvoudig
 • Het gebruik van de website is gratis
 • De website is meer gericht op België
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore

Datic FAQ

Hoe kan ik Datic opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Datic? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Datic.be account.

Datic opzeggen

Datic.be account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Datic en log in met je e-mailadres en wachtwoord op je account. (Het inlogveld wordt zichtbaar nadat je op de grijze “aanmelden” button hebt geklikt.)

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profiel foto in de rechter bovenhoek. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Scroll geheel naar beneden tot het einde van de pagina. Klik dan op de rode button: “Profiel definitief verwijderen”. Bevestig je keuze door op “OK” te klikken in de pop-up window.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Datic!

Laats bijgewerkt: 05 juni 2021

Eén reactie op “Datic – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Peter Claus Peter Claus schreef:

  Beste,

  Dit is de 2de maal dat ik u een bericht stuur omtrent het feit dat ik niet meer op mijn Datic profiel raak. Ik krijg steeds een foutmelding??? Kan u mij hiermee verder helpen of wat kan ik doen?

  Mvg,
  Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *