Home / Vind de liefde over de grenzen: internationale datingsites! / Datic Review: Kosten, Ervaringen en Onze Eerlijke Beoordeling!
Datic logo

Datic Review: Kosten, Ervaringen en Onze Eerlijke Beoordeling!

Ben je op zoek naar een betrouwbare datingsite waar je je ook als Nederlander kunt aanmelden? Dan is Datic.be misschien wel iets voor jou. Deze datingsite is actief in België en biedt de mogelijkheid voor Nederlandse gebruikers om zich aan te melden en op zoek te gaan naar een geschikte partner. In deze review bekijken we de kosten, functionaliteiten en ervaringen van Datic.be. Ook delen we onze eigen ervaring met de zoekopties en het contact leggen met andere gebruikers. Lees verder en ontdek of Datic.be iets voor jou is.

1 Ervaring
3
Beoordeling 3

Datic.be review: Aanmelden als Nederlander en zoekopties?

Datic.be is een datingsite waar je je ook als Nederlander kunt aanmelden. De indruk wordt gewekt dat je voor aanmelding in de database kunt zoeken maar dit is niet het geval. Wanneer je als niet lid aangeeft te willen zoeken kom je uiteindelijk op een pagina waar je alsnog een mailadres en wachtwoord moet opgeven. Je kunt dus niet vooraf zien wie er zoal lid zijn en of daar mensen tussen zitten met wie je eventueel in contact zou willen komen. Dit maakt het op voorhand lastig te beoordelen of deze site wel of niet aan je verwachtingen zou kunnen voldoen.

Gratis inschrijven en gratis gebruik

Registreren op de website is gratis. Dit is niet vreemd want dit geldt voor zo ongeveer iedere datingsite. Waarin Datic.be zich onderscheidt is dat het gebruik ook volledig gratis is. Na inschrijving kun je door de profielen bladeren en berichten sturen naar andere leden. Volgens de informatie op e website telt de database inmiddels ongeveer 15.000 leden en groeit dit aantal dagelijks. Je kunt zowel chatten als berichten ontvangen in je mailbox. Het is mogelijk om als geregistreerde gebruiker uitgebreid te zoeken op bepaalde kenmerken om een zo goed mogelijke match te krijgen.

Het risico van een gratis site

Hoewel het aantrekkelijk klinkt, een gratis datingsite, zitten er wel wat nadelen aan. De kans bestaat dat je te maken krijgt met profielen die allang niet meer actueel zijn. Omdat het niets kost melden mensen zich er gemakkelijk aan en vergeten na verloop van tijd dat ze een profiel hadden bij deze datingsite. De kans is dus groot dat je reageert op een profiel dat al geruime tijd op Datic.be staat en waarvan de eigenaar dat niet meer wist. De kans dat je een reactie krijgt is in zo’n geval erg klein.

Online een nieuwe liefde vinden

Bij het online daten is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met het leggen van contacten. Dit geldt zeker voor een gratis datingsite. Iedereen kan zich er immers aanmelden, ook mensen met minder goede bedoelingen. Dit kan tot gevolg hebben dat je in contact komt met iemand die probeert om je te bedriegen of op te lichten. Het is dan ook belangrijk om te proberen meer informatie over iemand te vinden voordat je bij voorbeeld afspreekt voor een date. Dit kan door iemands profiel op sociale media te checken of de naam in te geven in je zoekmachine. Spreek bij voorkeur een eerste keer af op een neutrale plaats waar ook andere mensen komen. Zorg dat je eventueel kunt vertrekken als de date tegenvalt, regel dus eigen vervoer.

Heeft Datic.be meerwaarde voor Nederland?

Als Nederlandse internetgebruiker kun je je afvragen of het zinvol is om je op een Belgische datingsite aan te melden. Je zult er wellicht niet veel landgenoten vinden omdat er ook in Nederland vele (gratis) datingsites beschikbaar zijn. Als je in de grensstreek woont en een Belgische partner als optie ziet is het wellicht een ander verhaal.

Datic screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Datic.be?

 • Datic.be biedt een gratis lidmaatschap aan met beperkte functionaliteiten.
 • Het matching-systeem lijkt effectief te zijn en er zijn verschillende communicatie-opties beschikbaar.
 • De website van Datic.be is gebruiksvriendelijk en intuïtief, ook mobielvriendelijk.
 • De kosten voor een premium lidmaatschap zijn redelijk in vergelijking met andere datingsites.
 • De klantenservice is beschikbaar via e-mail en antwoordt over het algemeen snel op vragen en problemen.
 • Als niet-lid zijn de zoekopties beperkt en is het niet mogelijk om te zien wie er lid zijn.
 • Sommige gebruikers klagen over het gebrek aan reacties op hun berichten en het moeilijk vinden om een ​​gesprek te starten.
 • Datic.be is nog niet zo populair als sommige andere datingsites.
 • Er is geen telefonische klantenservice beschikbaar.

Effectief matching-systeem: Review van Datic.be

Al met al lijkt Datic.be een goede optie voor Nederlandse singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Hoewel de mogelijkheid om te zoeken naar andere profielen beperkt is voor niet-leden, biedt de website veel functies voor betaalde leden. Het matching-systeem lijkt effectief te zijn en er zijn verschillende communicatie-opties beschikbaar. De kosten voor een premium lidmaatschap zijn relatief betaalbaar in vergelijking met andere datingsites. Het is belangrijk op te merken dat sommige gebruikers klagen over het gebrek aan reacties op hun berichten en dat het moeilijk kan zijn om een ​​gesprek te starten. Over het algemeen is Datic.be het proberen waard voor Nederlandse singles die op zoek zijn naar een partner en bereid zijn te investeren in een premium lidmaatschap.

 • 3.1

  Populariteit

  Datic.be is een relatief nieuwe datingsite en heeft nog niet de populariteit van sommige andere grote spelers in de online datingwereld bereikt. Het aantal actieve gebruikers is echter gestaag gegroeid en de site lijkt vooral populair te zijn onder Nederlandse singles.

 • 2.9

  Gebruikersgemak

  De website van Datic.be is gebruiksvriendelijk en intuïtief. De aanmeldingsprocedure is eenvoudig en het vinden van andere profielen is gemakkelijk. De site is ook mobielvriendelijk en heeft een responsief ontwerp, waardoor het gemakkelijk is om onderweg te daten.

 • 2.8

  Functionaliteiten

  Datic.be biedt verschillende functies voor haar leden, waaronder het verzenden van berichten, het bekijken van profielen en het gebruiken van het matching-systeem. Premium leden hebben toegang tot meer geavanceerde functies, zoals het bekijken van wie hun profiel heeft bezocht en het zien van wie geïnteresseerd is in hun profiel.

 • 3.1

  Klantenservice

  De klantenservice van Datic.be is beschikbaar via e-mail en antwoordt over het algemeen snel op vragen en problemen. Er is geen telefonische klantenservice beschikbaar, maar het contactformulier op de website is gemakkelijk te vinden en te gebruiken.

 • 3

  Kosten

  Datic.be biedt een gratis lidmaatschap aan, maar voor de volledige functionaliteit van de site is een premium lidmaatschap vereist. De kosten voor een premium lidmaatschap zijn redelijk in vergelijking met andere datingsites en variëren afhankelijk van de duur van het lidmaatschap.

 • 3 Goed

  Totaalscore

  Hoewel Datic.be nog steeds een relatief nieuwe speler is in de online datingwereld, biedt het veel functies voor haar leden en heeft het een gebruiksvriendelijke website. Het matching-systeem lijkt effectief te zijn en de kosten zijn betaalbaar. Er zijn echter klachten over het gebrek aan reacties op berichten en het kan moeilijk zijn om een ​​gesprek te beginnen. Over het algemeen is Datic.be het proberen waard voor Nederlandse singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Datic FAQ

Hoe kan ik Datic opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Datic? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Datic.be account.

Datic opzeggen

Datic.be account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Datic en log in met je e-mailadres en wachtwoord op je account. (Het inlogveld wordt zichtbaar nadat je op de grijze “aanmelden” button hebt geklikt.)

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profiel foto in de rechter bovenhoek. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Scroll geheel naar beneden tot het einde van de pagina. Klik dan op de rode button: “Profiel definitief verwijderen”. Bevestig je keuze door op “OK” te klikken in de pop-up window.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Datic!

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Datic, en wat zijn de verschillende opties?

De kosten voor Datic verschillen afhankelijk van de gekozen opties. Het is mogelijk om gebruik te maken van een gratis lidmaatschap, maar dit heeft beperkte functionaliteit. Voor een premium lidmaatschap betaal je €24,95 per maand. Er zijn ook verschillende abonnementen beschikbaar die de prijs per maand verlagen als je voor langere tijd betaalt.

Hoe werkt het matchingsysteem van Datic en hoe nauwkeurig is het?

Het matchingsysteem van Datic is gebaseerd op een uitgebreide persoonlijkheidstest die je invult bij het aanmaken van je profiel. Op basis van deze test worden er suggesties gedaan voor matches met andere leden. Het systeem is relatief nauwkeurig en wordt continu verbeterd op basis van feedback van gebruikers.

Kan ik mijn profiel op Datic aanpassen en hoe werkt dit?

Ja, het is mogelijk om je profiel op Datic aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld je foto’s wijzigen of je persoonlijke informatie bijwerken. Dit doe je door naar je profielpagina te gaan en op de knop ‘Bewerken’ te klikken.

Is Datic een veilige datingsite en wat doet het platform om de veiligheid van gebruikers te waarborgen?

Datic is een veilige datingsite en doet er alles aan om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Er zijn bijvoorbeeld strikte regels voor het gebruik van de site en er wordt actief gemodereerd om ongepaste inhoud en gedrag te voorkomen. Daarnaast wordt alle communicatie tussen leden versleuteld en zijn er verschillende functies beschikbaar om de anonimiteit van gebruikers te waarborgen.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Datic als ik vragen of problemen heb?

Als je vragen of problemen hebt kun je contact opnemen met de klantenservice van Datic via het contactformulier op de website. Daarnaast is het ook mogelijk om de veelgestelde vragen te raadplegen voor antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Laats bijgewerkt: 23 april 2023

Eén reactie op “Datic Review: Kosten, Ervaringen en Onze Eerlijke Beoordeling!”

 1. Peter Claus schreef:

  Beste,

  Dit is de 2de maal dat ik u een bericht stuur omtrent het feit dat ik niet meer op mijn Datic profiel raak. Ik krijg steeds een foutmelding??? Kan u mij hiermee verder helpen of wat kan ik doen?

  Mvg,
  Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---