Home / Dateapp – Kosten, Review en Ervaringen
date app logo

Dateapp – Kosten, Review en Ervaringen

Dateapp is een app voor je smartphone of tablet maar je kunt deze ook op een computer of laptop gebruiken via je browser. Om gebruik te kunnen maken van Dateapp moet je om te beginnen een account aanmaken. Dit kan heel eenvoudig door gebruik te maken van je Facebook  account. Deze haalt dan bepaalde basisinformatie op die je dan niet meer hoeft in te vullen. 

Dateapp
1 Ervaring
3
Beoordeling 3

Wil je je sociale media account niet gebruiken dan kun je ook heel simpel een account aanmaken door gegevens in te vullen. Dit is bijvoorbeeld handig als je liever onder een nickname een account aanmaakt op Dateapp. Dit is vaak verstandiger omdat op die manier je privacy beter wordt gewaarborgd.

Zoek naar contacten in de buurt

Je kunt nadat je een account hebt aangemaakt op Dateapp op zoek gaan naar leuke dates in de buurt. Dit hoeft niet perse een seksdate of voor een liefdesrelatie te zijn. Als je iemand zoekt om gezellig mee naar de film te gaan of een ander uitstapje te maken dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt in je profiel aangeven wie je bent en waar je naar op zoek bent. Zo weten andere gebruikers van Dateapp wat je zoekt en of het zin heeft om op jou te reageren. Door te zoeken op locatie vind je mensen die zich bij jou in de buurt bevinden. Dit maakt het maken van een afspraak natuurlijk ene stuk gemakkelijker dan wanneer je iemand tegenkomt die aan de andere kant van het land woont. Je kunt je zoekgebied uiteraard aanpassen aan je wensen.

Gratis gebruiken

Je kunt bij Dateapp een gratis account aanmaken. Ook het installeren van de app – beschikbaar voor zowel Android als iOS – is gratis. Het zoeken in de profielen en contacten leggen lijkt ook gratis te zijn. Een klein probleem is dat je bij het aanmaken van een profiel aangeeft akkoord te gaan met de voorwaarden en het privacy reglement. Beide links geven echter een leeg scherm te zien dus waar je mee akkoord gaat wordt niet duidelijk. Aangezien de app pas recent is gelanceerd (september 2017) wordt dit probleem wellicht snel opgelost. Het principe van het gebruik lijkt op andere vergelijkbare apps voor dating. Je kunt aangeven of je iemand leuk vindt en als dit wederzijds is kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Laagdrempelig

Omdat Dateapp gratis is, is de drempel om de app te gebruiken laag. Dit is handig voor mensen die graag willen daten maar geen geld hebben of niet over hebben voor een betaalde datingsite. Het nadeel is wel dat de kans groter is op fake profielen of profielen die allang niet meer actueel zijn, maar die de gebruiker domweg is vergeten te verwijderen. Wees dus een klein beetje op je hoede als je met iemand in contact wilt komen. Probeer de identiteit te controleren voordat je een afspraak maakt voor een ontmoeting. Plan een eerste ontmoeting bij voorkeur op neutraal terrein.

date app screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Dateapp?

 • Aanmelden is gratis
 • Het gebruik van de app is gratis
 • Beschikbaar voor Android, iOS en computer/laptop
 • De algemene voorwaarden en privacy policy ontbreken op de website
 • Weinig informatie beschikbaar over de app en het doel ervan
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 08 oktober 2021

Eén reactie op “Dateapp – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Geert Geert schreef:

  IK ben een man en heb me inschreven op zoek naar een Vrouw.
  Als ik dan kijk bij geaardheid van alle vrouwen staat er ben op zoek naar een vrouw?
  Zoeken is überhaupt moeilijk en er lijken mensen online. Niemand geregeerd echter op enig bericht of like…Credits gekocht want dan zou je eerder een reactie krijgen, mr niets, helemaal niets (en ik ben niet lelijk of zo:)
  Dit riekt naar oplichting. wees gewaarschuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *