Home / Contactplaats – Kosten, Review en Ervaringen
Contactplaats logo

Contactplaats - Kosten, Review en Ervaringen

Contactplaats is niet echt een datingsite, het is een soort Marktplaats waar je allerlei advertenties kunt plaatsen, waaronder ook advertenties waarin je een maatje zoekt. Dit hoeft niet voor een relatie te zijn maar kan ook een fietsmaatje zijn of iemand om samen een concert te bezoeken, iets te organiseren of een reis mee te maken. De website oogt nogal rommelig en dat is jammer, want hij lijkt wel degelijk in een behoefte te voorzien. Je kunt er onbeperkt advertenties plaatsen, het is dus niet zo dat je één advertentie hebt zoals op “gewone” datingsites. Je kunt met 1 account dus meerdere oproepen plaatsen.

Contactplaats
1 Ervaring
3.2
Beoordeling 3.2

Contactplaats voorziet in een behoefte

Wanneer je reviews over Contactplaats leest die op het internet zijn geplaatst blijkt dat deze website voor veel mensen voorziet in een behoefte. Je kunt er dan ook terecht voor allerlei contacten. Mensen die een puur vriendschappelijk contact zoeken zijn vaak huiverig om zich bij een traditionele datingsite aan te melden. Dit wekt immers de indruk bij de meesten dat je op zoek bent naar een relatie. Als dat niet het geval is dan is Contactplaats wellicht een goed alternatief. Je kunt in je advertentie aangeven wat je zoekt en vervolgens kunnen mensen hier direct op reageren. Het plaatsen van advertenties is gratis, er zijn ook geen kosten verbonden aan het gebruik van de website.

Voor een breed publiek

Omdat Contactplaats geen echte datingsite is maar veel breder, vind je er allerlei berichten over allerhande zaken. Je kunt er zoeken op allerlei onderwerpen en zien of er iemand is die hetzelfde zoekt als jij. Om een advertentie te kunnen plaatsen of op een bericht te reageren moet je een account aanmaken en ingelogd zijn. Je kunt Contactplaats ook met mobiele apparaten gebruiken maar er is geen app. Het werken via de website stuit met een smartphone of tablet soms op problemen zo blijkt uit een aantal reacties van gebruikers.

Berichten op de datingsite

Een klein probleem met dit soort gratis diensten is dat er vaak veel advertenties op staan die allang niet meer actueel zijn. Een huisdier dat begin 2016 vermist is geraakt zal inmiddels wel zijn gevonden of anders is de kans dat dit nog gebeurt wel erg klein. Een persoon die een maatje zoekt om in 2015 samen een reis naar Egypte te maken zal deze reis inmiddels wel hebben gemaakt mag je aannemen. Omdat er geen kosten zijn verbonden aan het plaatsen van advertenties vergeten veel mensen hun oproep weg te halen en dat maakt dat het bestand hier en daar wel vervuild is.

Niet echt geschikt als datingsite

Contactplaats voldoet zeker in een behoefte, maar kan eigenlijk niet als datingsite worden gekwalificeerd. Daarvoor is het aanbod te breed. Mensen die specifiek op zoek zijn naar een date of een relatie zal je hier niet snel vinden omdat er genoeg alternatieven zijn. Maar als je voor een specifiek doel een maatje zoekt dan kan Contactplaats zeker een uitkomst zijn.

Contactplaats screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Contactplaats.nl?

 • Laagdrempelig
 • Toegankelijk voor iedereen
 • Voor het vinden van een contact op allerlei gebied
 • De website is een beetje onoverzichtelijk
 • Een deel van de berichten is gedateerd
 • 3

  Populariteit

 • 3

  Gebruikersgemak

 • 3

  Functionaliteiten

 • 3

  Klantenservice

 • 4

  Kosten

 • 3.2 Goed

  Totaalscore

Contactplaats FAQ

Hoe kan ik Contactplaats opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Contactplaats? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Contactplaats.nl account.

Contactplaats opzeggen

Contactplaats.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Contactplaats en log in met je E-mail en wachtwoord. ( Klik op mijn account in de rechterbovenhoek om de login pagina te openen )

Je bent nu ingelogd!

 

Helaas is het niet mogelijk om met een paar simpele muisklikken je account te verwijderen. Daarom maken we gebruik van het contactformulier.

Stap 2: Klik op de link: “contact opnemen”. Je vind deze link aan de onderkant van de website.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Vul je gegevens in en geef in het tekstveld de reden aan van opzegging. Neem dan de code over van de afbeelding en klik dan op de blauwe button: “contact opnemen”

 

Je hebt nu je account verwijderd van Contactplaats!

Laats bijgewerkt: 08 februari 2022

Eén reactie op “Contactplaats – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for team Support van Contactplaats team Support van Contactplaats schreef:

  Bedankt voor de heldere en waarheidsgetrouwe omschrijving.

  Wat wij vooral heel jammer vinden is, dat veel bezoekers vergeten zelf ook even een oproepje te plaatsen voor het doel waarvoor ze nieuwe mensen willen leren kennen. (of meerdere, want we hebben 4000 doelrubrieken)..Dat is jammer want zo blijven ze alleen maar zoeken en zullen nooit gevonden kunnen worden door de andere bezoekers 🙁

  We roepen daarom graag langs deze weg graag alle bezoekers van Contactplaats op om toch vooral zelf ook even een oproepje achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---