Wat is LGBT?

Wat is LGBT?

Welke online datingsite?
17 februari 2021

LGBT is een afkorting die staat voor Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender. Deze vier groepen worden op deze manier in één adem genoemd. En dat is op zich wel een beetje vreemd, want ze hebben niet echt een verwantschap. Het enige wat ‘anders’ is aan deze vier groepen mensen dat het geen mannen zijn die op vrouwen vallen en vrouwen die op mannen vallen en het daarbij laten. Het zijn mensen die anders geaard zijn en dat maakt hun leven ongewild toch vaak een stukje lastiger. Lesbische vrouwen en homoseksuele mannen zijn in Nederland redelijk geaccepteerd. Personen die biseksueel zijn kunnen soms al op wat minder begrip rekenen en iemand die aangeeft transgender te zijn, en dus “in het verkeerde lichaam te zitten” heeft vaak in veel opzichten een zwaar traject te gaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Is LGBT wel een goede afkorting?

Je kunt je afvragen of LGBT wel een afkorting is die zou moeten inburgeren. Hiermee worden bepaalde groepen mensen immers wel “op één hoop” gegooid. Het lijkt logisch te veronderstellen dat iemand het niet prettig vindt als er wordt gezegd dat dat een “LGBT’er” is. Maar aan de andere kant is het wel gemakkelijk om bij voorbeeld aan te geven dat een feest is bedoeld voor deze doelgroep, of een bepaalde website op het internet.

lgbt 2

Uitkomen voor je geaardheid

In Nederland kun je over het algemeen wel uitkomen voor je geaardheid. Maar helaas zijn er nog steeds plaatsen en situaties waar je op je hoede moet zijn. Twee mannen of twee vrouwen die hand in hand over straat lopen kunnen soms nare opmerkingen krijgen. Ook mishandeling komt helaas nog voor. Een man die in vrouwenkleding over straat gaat omdat hij transgender is, loopt dat risico eveneens. Dat is natuurlijk erg jammer, maar helaas is de maatschappij nog niet zo ver veranderd dat LGBT’ers zonder meer worden geaccepteerd.

Gay Pride en andere initiatieven

In Nederland wordt wel veel gedaan voor de “homo emancipatie”. Zo vindt ieder jaar de Gay Pride plaats, de kleurrijke botenparade door de Amsterdamse grachten. Er doen soms boten aan mee die duidelijk een standpunt willen uitdragen, zoals bij voorbeeld een boot met politiemensen of prominenten. De Gay Pride wil hiermee een bijdrage leveren aan de acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. De ideale situatie is natuurlijk dat al deze groepen kunnen leven zoals zij dat graag willen zonder te worden lastig gevallen of erger. Maar helaas is er in veel opzichten nog een lange weg te gaan.

lgbtq

Waar vind ik dating mogelijkheden voor LGBT’ers?

In principe kun je als je lesbisch, homoseksueel of biseksueel bent je op veel ‘gewone’ datingsites aanmelden. De bekendste sites voor relatiebemiddeling staan ook open voor mensen die een partner zoeken van hetzelfde geslacht. Dat geldt natuurlijk ook als je transgender bent. Als je van geslacht veranderd bent of in het proces zit kun je via deze sites een partner of date proberen te vinden. Er zijn ook speciale datingsites voor LGBTers voor mensen die een partner van hetzelfde geslacht zoeken. Deze zijn eenvoudig te vinden via het internet. Het voordeel is dat je hier uitsluitend gelijkgestemden vindt, je weet dus als je een leuke man tegenkomt dat deze met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid net als jij ook op mannen valt. Naast deze datingsites zijn er ook nog gay datingsites en datingsites voor lesbi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items