Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Blijf veilig tijdens online daten met Lexa's Incognito!
ollage van online dating: harten, berichten en profielfoto's met Incognito-masker voor anonimiteit.

Blijf veilig tijdens online daten met Lexa's Incognito!

Welke online datingsite?
24 november 2023

Als je op zoek bent naar liefde online, is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt over je privacy. Gelukkig biedt Lexa, een van de grootste datingsites in Nederland, een handige oplossing: de Incognito-modus. Maar wat is deze modus precies en hoe kun je deze gebruiken om je privacy te beschermen tijdens het online daten? In dit artikel leggen we uit wat de Incognito-modus op Lexa is en hoe het werkt. We geven ook enkele tips en tricks over hoe je deze modus het beste kunt gebruiken om je privacy te beschermen. Bovendien geven we je enkele andere handige privacyfuncties op Lexa en advies over hoe je veilig kunt blijven tijdens het online daten. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je anoniem kunt daten op Lexa.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is “Incognito” op Lexa?

Het aanmelden voor een online datingsite als Lexa kan een hele stap zijn. Zelfs al is het contact nog op veilige en aangename afstand, toch kan het al te lastig voor je zijn als iedereen gelijk ziet dat je op enige wijze interesse hebt in het profiel van een medemember. Bij elk bezoek aan een profielpagina van iemand waarin je geïnteresseerd bent, verschijnt voor die persoon namelijk automatisch jouw profiel in hun lijst van ‘ontvangen bezoeken’. Om dit te voorkomen kun je de functie “incognito” gebruiken.

Lexa incognito

Profiel op “onzichtbaar” zetten  op Lexa

Mogelijk ben je er echter nog niet geheel aan toe om zelfs maar dusdanig zichtbaar te zijn en voelt het achteraf niet prettig dat je in hun lijst bent verschenen, als blijkt dat de interesse toch niet zo sterk blijkt als gedacht op basis van wat je van het profiel zag in de zoekfunctie. Dit kunnen redenen zijn om minder fanatiek en enthousiast door de profielen te scrollen en je belemmert zo de kansen op het vinden van een geschikte kandidaat voor een uiteindelijke date. De mogelijkheid om voor een tijdje onzichtbaar door diverse profielen te kunnen scrollen, kan dan de ideale oplossing voor je zijn. Gelukkig biedt Lexa deze mogelijkheid, door de functie ‘Incognito’.

Hoe werkt ‘Incognito’ op Lexa?

Lexa heeft bedacht dat leden de mogelijkheid moeten kunnen hebben om verschillende profielen te bekijken, zonder dat gelijk aan de leden van deze profielen wordt getoond dat hun pagina is bezocht, met naam en voornaam. Door op deze wijze ‘Incognito’ je zoektocht te kunnen vervolgen, hoef je je even geen zorgen te maken dat je zelf wordt opgemerkt en dat hier wat van wordt gedacht. Andere members weten immers niet wie hun profiel heeft bezocht of bekeken, wanneer de functie wordt ingezet.

Grafische weergave van online privacy met slot-symbool

Anoniem profielen bekijken op datingsites met de Incognito-modus

Normaal gesproken ontvangen leden van elke bezoeker een melding, zodat precies duidelijk wie is langs geweest. Zo kunnen ze zelf bekijken of deze persoon voor henzelf wellicht interessant is. Zodra de functie ‘Incognito’ echter wordt ingezet, blijft een dergelijke melding uit. Je kunt zo de profielen bekijken en geheel anoniem op je gemak bepalen welk profiel je meer aanspreekt. Deze functie blijft 24 uur lang actief, dus je hebt ruim de tijd om door tal van aantrekkelijke profielen te scrollen, pagina’s te bekijken en je favorieten te bepalen.

Contact leggen kan altijd

Alhoewel je zelf niet langer zichtbaar bent voor andere leden, blijft het voor jouzelf wel mogelijk om aan te geven welk profiel je aandacht heeft. Je verschijnt dan weliswaar niet meer in de lijst van ‘ontvangen bezoeken’, je behoud wel de mogelijkheid om flirts te sturen, profielen toe te voegen aan je eigen lijst van favorieten, of het versturen van een e-mail- of chatbericht via de daarvoor aangeboden functies. Je kunt de ander dus wel alsnog kenbaar maken van je aanwezigheid en interesse, zonder dat dit voortijdig werd opgemerkt.

Smartphone met Lexa-app en gemarkeerde Incognito-modus voor discrete interactie

Overzicht, controle en balans: Anoniem daten met behoud van je privacy

De keuze ligt zo geheel bij jou en dit kan net even de extra motivatie zijn om stappen op het dategebied te zetten. Niemand zal op grond van jouw bezoekjes jou benaderen op eenzelfde wijze, aangezien dit niet bij de ander bekend is. Dit geeft je de rust en tijd die je wellicht nodig hebt om alles voor jezelf op een rijtje te krijgen. Je behoud zo een gevoel van overzicht, controle en balans, zonder dat je voorbij moet gaan aan waar je reeds aan toe bent. Dit maakt het daten weer aantrekkelijk en kom je dichtbij het vinden van de geschikte kandidaat.

Incognito aanvragen

Het is heel gemakkelijk om de functie ‘Incognito’ aan te zetten. Je hoeft hier enkel maar onderaan de pagina’s van je profiel te kijken en daar vindt je de knop voor deze functie in de rechterhoek beneden. Door deze in te drukken, wordt de optie gelijk geactiveerd. Nu ben je 24 uur onzichtbaar op de profielpagina’s van andere leden. Je kunt deze bekijken, toevoegen aan je favorieten of je belangstelling kenbaar maken. Lexa biedt deze optie om het leden gemakkelijker te maken een eerste stap te zetten in hun zoektocht naar een leuke date. Daten blijft een uitdaging en hierbij kun je alle hulp gebruiken die je nodig hebt. Het is dus zeker de moeite waard om de functie ‘Incognito’ in te zetten, als je vermoed dat dit je kansen zal vergroten.

Afbeelding van profielpagina met omcirkelde Incognito-knop en hand die klaarstaat om te klikken

Tips en tricks voor het gebruik van de Incognito-modus op Lexa om je privacy te beschermen

Als je op zoek bent naar een partner op een datingsite, kan het belangrijk zijn om je privacy te beschermen. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van de Incognito-modus op Lexa. In deze blogpost delen we enkele tips en tricks om het meeste uit de Incognito-modus te halen en je privacy te beschermen tijdens het online daten.

 • Begrijp hoe de Incognito-modus werkt: Voordat je de Incognito-modus inschakelt, is het belangrijk om te begrijpen hoe het werkt. In de Incognito-modus kun je anoniem profielen bekijken zonder dat de andere persoon weet dat je hun profiel hebt bekeken. Dit kan handig zijn als je nog niet zeker weet of je geïnteresseerd bent in iemand en niet wilt dat ze weten dat je hun profiel hebt bekeken. Het is echter belangrijk op te merken dat je nog steeds de mogelijkheid hebt om andere leden een bericht te sturen of hun profiel leuk te vinden. Als je dat doet, zal de andere persoon zien dat je hun profiel hebt bezocht.
 • Schakel de Incognito-modus alleen in wanneer dat nodig is: De Incognito-modus kan handig zijn om je privacy te beschermen, maar het is niet altijd nodig om deze in te schakelen. Als je gewoon op zoek bent naar matches en niet per se je privacy hoeft te beschermen, kun je de modus uitschakelen en gewoon profielen bekijken zonder anoniem te zijn. Het is ook belangrijk op te merken dat je niet kunt communiceren met andere leden terwijl je in de Incognito-modus bent, dus als je van plan bent om berichten te sturen of contact te maken met andere leden, moet je de modus uitschakelen.
 • Wees selectief bij het versturen van berichten: Als je ervoor kiest om berichten te sturen terwijl je in de Incognito-modus bent, wees dan selectief bij wie je contact opneemt. Houd in gedachten dat als je iemand een bericht stuurt, ze weten dat je hun profiel hebt bezocht. Kies dus alleen de profielen uit waar je echt in geïnteresseerd bent en waarvan je denkt dat ze op dezelfde golflengte zitten als jij. Dit vermindert de kans op ongewenste reacties of ongemakkelijke situaties.
 • Blijf opletten voor oplichters en fraudeurs: Houd er rekening mee dat de Incognito-modus je niet beschermt tegen oplichters en fraudeurs op datingsites. Het is belangrijk om op je hoede te blijven en verdachte activiteiten te melden bij de klantenservice van Lexa. Verstrek ook nooit persoonlijke informatie aan iemand die je nog niet hebt ontmoet en wees voorzichtig bij het klikken op links of het downloaden van bestanden die door andere leden zijn verzonden.
 • Maak gebruik van andere privacyfuncties: De Incognito-modus is slechts één privacyfunctie die Lexa biedt. Maak ook gebruik van andere functies, zoals het beperken van de informatie die je deelt op je profiel of het blokkeren van andere leden die ongepast gedrag vertonen.
 • Pas je zoekinstellingen aan: Om je privacy nog verder te beschermen, kun je ook je zoekinstellingen aanpassen op Lexa. Je kunt bijvoorbeeld de leeftijd, locatie en andere criteria specificeren om alleen de profielen te zien die aan je voorkeuren voldoen. Dit vermindert de kans dat je profiel wordt bekeken door mensen die niet aan je voorkeuren voldoen en helpt je privacy te beschermen.
 • Controleer regelmatig je privacyinstellingen: Het is een goed idee om regelmatig je privacyinstellingen op Lexa te controleren en ervoor te zorgen dat je profiel alleen de informatie bevat die je wilt delen. Zorg ervoor dat je geen persoonlijke informatie deelt, zoals je volledige naam, adres of telefoonnummer. Controleer ook of je profiel niet openbaar is en alleen kan worden bekeken door andere leden van de site.
 • Overweeg een betaald abonnement: Een betaald abonnement kan je ook helpen je privacy te beschermen op Lexa. Met een betaald abonnement kun je bijvoorbeeld je profiel verbergen voor mensen die je niet leuk vindt, waardoor je meer controle hebt over wie je profiel kan zien. Bovendien hebben betaalde abonnees vaak toegang tot extra functies en tools die hen kunnen helpen bij hun zoektocht naar een partner.

vrouw is incognito

Betrouwbare datingsites: waarom Lexa een goede keuze is

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te leren over de Incognito-modus op Lexa en hoe je deze kunt gebruiken om je privacy te beschermen tijdens het online daten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het delen van persoonlijke informatie online en om te kiezen voor betrouwbare datingsites zoals Lexa. Verder is het altijd een goed idee om je privacyinstellingen regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat je alleen de informatie deelt die je wilt delen. Bovendien kun je de zoekinstellingen op Lexa aanpassen om alleen de profielen te zien die aan je voorkeuren voldoen en kun je overwegen een betaald abonnement te nemen om meer controle te hebben over wie je profiel kan zien. We wensen je veel succes met het vinden van de perfecte match op Lexa en hopen dat je met deze tips en tricks veilig en anoniem kunt daten.

Eén reactie op “Blijf veilig tijdens online daten met Lexa’s Incognito!”

 1. Ton Berkvens schreef:

  Hoe zet ik online polletje uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---