Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is “Incognito” op Lexa?
incognito

Wat is "Incognito" op Lexa?

Welke online datingsite?
16 november 2021

Het aanmelden voor een online datingsite als Lexa kan een hele stap zijn. Zelfs al is het contact nog op veilige en aangename afstand, toch kan het al te lastig voor je zijn als iedereen gelijk ziet dat je op enige wijze interesse hebt in het profiel van een medemember. Bij elk bezoek aan een profielpagina van iemand waarin je geïnteresseerd bent, verschijnt voor die persoon namelijk automatisch jouw profiel in hun lijst van ‘ontvangen bezoeken’. Om dit te voorkomen kun je de functie “incognito” gebruiken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Profiel op “onzichtbaar” zetten  op Lexa

Mogelijk ben je er echter nog niet geheel aan toe om zelfs maar dusdanig zichtbaar te zijn en voelt het achteraf niet prettig dat je in hun lijst bent verschenen, als blijkt dat de interesse toch niet zo sterk blijkt als gedacht op basis van wat je van het profiel zag in de zoekfunctie. Dit kunnen redenen zijn om minder fanatiek en enthousiast door de profielen te scrollen en je belemmert zo de kansen op het vinden van een geschikte kandidaat voor een uiteindelijke date. De mogelijkheid om voor een tijdje onzichtbaar door diverse profielen te kunnen scrollen, kan dan de ideale oplossing voor je zijn. Gelukkig biedt Lexa deze mogelijkheid, door de functie ‘Incognito’.

Hoe werkt ‘Incognito’ op Lexa?

Lexa heeft bedacht dat leden de mogelijkheid moeten kunnen hebben om verschillende profielen te bekijken, zonder dat gelijk aan de leden van deze profielen wordt getoond dat hun pagina is bezocht, met naam en voornaam. Door op deze wijze ‘Incognito’ je zoektocht te kunnen vervolgen, hoef je je even geen zorgen te maken dat je zelf wordt opgemerkt en dat hier wat van wordt gedacht. Andere members weten immers niet wie hun profiel heeft bezocht of bekeken, wanneer de functie wordt ingezet.

Incognito

Normaal gesproken ontvangen leden van elke bezoeker een melding, zodat precies duidelijk wie is langs geweest. Zo kunnen ze zelf bekijken of deze persoon voor henzelf wellicht interessant is. Zodra de functie ‘Incognito’ echter wordt ingezet, blijft een dergelijke melding uit. Je kunt zo de profielen bekijken en geheel anoniem op je gemak bepalen welk profiel je meer aanspreekt. Deze functie blijft 24 uur lang actief, dus je hebt ruim de tijd om door tal van aantrekkelijke profielen te scrollen, pagina’s te bekijken en je favorieten te bepalen.

Contact leggen kan altijd

Alhoewel je zelf niet langer zichtbaar bent voor andere leden, blijft het voor jouzelf wel mogelijk om aan te geven welk profiel je aandacht heeft. Je verschijnt dan weliswaar niet meer in de lijst van ‘ontvangen bezoeken’, je behoud wel de mogelijkheid om flirts te sturen, profielen toe te voegen aan je eigen lijst van favorieten, of het versturen van een e-mail- of chatbericht via de daarvoor aangeboden functies. Je kunt de ander dus wel alsnog kenbaar maken van je aanwezigheid en interesse, zonder dat dit voortijdig werd opgemerkt.

verstoppen

De keuze ligt zo geheel bij jou en dit kan net even de extra motivatie zijn om stappen op het dategebied te zetten. Niemand zal op grond van jouw bezoekjes jou benaderen op eenzelfde wijze, aangezien dit niet bij de ander bekend is. Dit geeft je de rust en tijd die je wellicht nodig hebt om alles voor jezelf op een rijtje te krijgen. Je behoud zo een gevoel van overzicht, controle en balans, zonder dat je voorbij moet gaan aan waar je reeds aan toe bent. Dit maakt het daten weer aantrekkelijk en kom je dichtbij het vinden van de geschikte kandidaat.

Incognito aanvragen

Het is heel gemakkelijk om de functie ‘Incognito’ aan te zetten. Je hoeft hier enkel maar onderaan de pagina’s van je profiel te kijken en daar vindt je de knop voor deze functie in de rechterhoek beneden. Door deze in te drukken, wordt de optie gelijk geactiveerd. Nu ben je 24 uur onzichtbaar op de profielpagina’s van andere leden. Je kunt deze bekijken, toevoegen aan je favorieten of je belangstelling kenbaar maken. Lexa biedt deze optie om het leden gemakkelijker te maken een eerste stap te zetten in hun zoektocht naar een leuke date. Daten blijft een uitdaging en hierbij kun je alle hulp gebruiken die je nodig hebt. Het is dus zeker de moeite waard om de functie ‘Incognito’ in te zetten, als je vermoed dat dit je kansen zal vergroten.

Eén reactie op “Wat is “Incognito” op Lexa?”

  1. Avatar for Ton Berkvens Ton Berkvens schreef:

    Hoe zet ik online polletje uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *