Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Kun je te oud zijn om te daten?
Kun je te oud zijn om te daten?

Kun je te oud zijn om te daten?

Welke online datingsite?
24 mei 2022

Daten is een populaire bezigheid en steeds meer mensen ontdekken de verschillende mogelijkheden om een leuke date te vinden. Maar hoe zit het met leeftijd? Is er een grens tot hoe je open mag staan om te daten? Kun je te oud zijn om te daten? Het is interessant om hiernaar te kijken.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe krijg je een date?

Zo kun je als vanouds iemand ontmoeten in een club of kroeg of iemand tegenkomen bij een andere uitgaansgelegenheid. Nadat je met diegene in gesprek bent geraakt, kun je een klik hebben opgemerkt die je het verlangen geven om vaker af te spreken zodat je elkaar beter kunt leren kennen. Een date is dan de ideale manier om dit te doen. Tegenwoordig zijn er bovendien tal van andere manieren om een date te vinden. Zo kunnen je vrienden je opgeven voor een blind date, waarbij je de ander nog helemaal nooit eerder hebt ontmoet. Dit kan een verrassende ervaring zijn, die eveneens goed kan uitpakken.

date ouderen

Het moderne daten

Ook zijn er nu tal van online datingsites en dating apps waar je gericht op zoek kunt gaan naar een leuke date. Je maakt hier simpelweg een profiel aan, plaatst een mooie aantrekkelijke foto en wacht op leuke reacties. Bovendien kun je zelf ook gemakkelijk rondneuzen om te zien of het profiel van iemand je aanspreekt. Je kunt de persoon vervolgens uitnodigen voor een chatsessie, om al wat meer over diegene te weten te komen. Indien er een klik is, kun je besluiten om in levenden lijve met elkaar af te spreken en elkaar te ontmoeten voor een gezellige date.

Vrije keus in het daten

Met de veranderingen die in de huidige maatschappij merkbaar zijn, wordt het steeds acceptabeler om iedereen te daten, ongeacht hun seksuele voorkeur. Je kunt iemand daten van hetzelfde geslacht, iemand die transgender is, transseksueel, omni-seksueel, het maakt eigenlijk niet uit. Waar vroeger de rollen duidelijk bepaald waren en je als man en vrouw al vroeg ging daten met als doel het huwelijk te betreden, is er tegenwoordig veel meer speling. Dit maakt het tevens mogelijk om langer te genieten van de interactie met meerdere mensen. Je mag daten met wie je wilt en je bepaalt hierin zelf de regels.

ouderen

Daten op leeftijd

In dezelfde tendens zie je ook steeds meer oudere mensen toetreden in de datingscene. Het vinden van een partner is allang niet meer enkel weggelegd voor de jongere generatie. Ook oudere mensen gaan op zoek naar een nieuw maatje, waarmee ze leuke dingen kunnen doen. Kun je te oud zijn om te daten? Op deze vraag is het antwoord dan ook, nee. Ieder mens, ongeacht hun leeftijd, kunnen gewoon zichzelf in de datingwereld storten.

Datingsites voor senioren

Aangezien de vraag steeds groter wordt, met name juist ook onder deze doelgroep van ouderen, wordt hier ook online steeds meer op ingespeeld. Zo springen er steeds meer datingsites naar voren die zich specifiek richten op de doelgroep van senioren. Het overzicht van deze websites vind je onder het kopje: 50 plus datingsites. Hier kunnen ze dan een eigen profiel aanmaken en op zoek gaan naar een leuke man of vrouw om mee te daten. Het kan enigszins eng aanvoelen om een dergelijke stap te zetten, maar je zult bemerken dat het ook een leuke ervaring is voor als je wat ouder bent. Je ontmoet zo heel gemakkelijk allemaal leuke mensen, waarmee je op date kunt gaan. Er valt zo nog voldoende te beleven, er zijn zelf datingsites voor bejaarden!

daten op leeftijd

Leeftijd kent geen grenzen

Mogelijk vraag je je af wie nog interesse heeft in een oudere man of vrouw. Echter zijn er genoeg ouderen rond dezelfde leeftijd, die zich hetzelfde afvragen en die ook toch op zoek gaan naar een nieuw maatje. Door jezelf zichtbaar te maken op een datingsite voor ouderen, vind je vanzelf iemand waarmee je een klik hebt. En waarom zou je dan vervroegd thuis blijven zitten, als je ook gezellig met iemand op stap kunt gaan, goede gesprekken kunt voeren of heerlijk kunt wandelen in de natuur? De ouderen van tegenwoordig zijn kwiek genoeg om nog volop van het leven te genieten. En wat is er nou mooier dan dit te delen met iemand tijdens een date? Je kunt zeer zeker nooit te oud zijn om te daten.

7 reacties op “Kun je te oud zijn om te daten?”

 1. Avatar for Ima Ching Ima Ching schreef:

  Een datingsite is de facto een alimentatie- en/of onderhoudswebsite. En vergeet ook niet de aandachtsfactor op zulke sites. Je beslist zelf of je daar wel of niet te oud voor bent, maar handig is het niet (voor mannen).

  De vrouwen die dit lezen mogen dit vrouwonvriendelijk vinden, maar het feit dat vrouwen mannen op die manier behandelen is anno 2020 juist manonvriendelijk (en bovendien betreft het hier enkel de vrouwen op datingsites).

  Dat veel vrouwen over het algemeen niet zo mooi oud worden is de luiheidsfactor. Als je er een gezonde leefstijl op na houdt, zie je er op latere leeftijd echt een stuk anders uit. Te veel/vaak met je decolleté in de zon onder het genot van een glaasje wijn: kijk naar jezelf en zie hoe je huid er nu uit ziet.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   oh ima ching allemaal oh zo waar wat jij hier typt.. De nederlandse vrouw[en] gaat niks van uit en velen zijn te vet en lui en te veel eisend en zien er niet uit. Ben het dan ook 100 procent met jou eens, denk de meeste mannen wel.

  • Avatar for luieren luieren schreef:

   Vaak houdt de Nederlandse vrouw van grote preek houden en vaak luieren op de bank. En veel mcdonalds vreten en niks zitten doen thuis.

  • Avatar for gooien gooien schreef:

   Ja, maar is toch ook lekker voor de Nederlandse man. Die hebben het zelf ook opgezocht gooi die hoer uit je huis. Ja maar ik kan er niks aan doen jullie hebben het zelf ook hoog opgezocht. Waarom moetje een vrouw gaan zoeken?

   De meeste Nederlandse mannen doen aan smeek bedelen. Kunnen hun vrouwtje niet los laten. Als je een kut zoeken ga naar de hoeren. Zoek je niks dan zoek ook helemaal niets en blijft lekker alleen.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Tja dat donkerrood gerimpelde decolleté……ziet er niet uit. Het is net als met die trashy tatoos: men maakt zich niet druk over de lange termijn gevolgen. De kortpittige kapsels en slechte kleding maken het dan af.

  • Avatar for Ima Ching Ima Ching schreef:

   De gemiddelde vrouw (uitzonderingen dus daar gelaten) op een datingsite is inderdaad wel zo’n beetje het synoniem voor “reactief gedrag”.

 2. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Je bent nooit te oud om te daten maar wat ga je vinden?
  Wat mannen aantrekkelijk maakt is hun status, zelfverzekerdheid en succes. Wat vrouwen aantrekkelijk maakt is hun schoonheid. Op een gegeven moment geldt voor vrouwen: ” they hit the wall “. Dat is het moment dat het mooie er ineens vanaf is. Dan heb je nog de overgang. Terwijl mannen gaan dan nog door. Men age like fine wine, women age like milk. Zolang je een stuk jongere vrouwen date kun je nog een poos lol hebben. Zorg dat je goed geld hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.