Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Dating in Utrecht – Tips voor een leuke date!
Dating in Utrecht

Dating in Utrecht - Tips voor een leuke date!

Welke online datingsite?
01 april 2021

Utrecht ligt mooi centraal in ons land en dit maakt het een prima provincie om af te spreken voor een leuke date. Je hoeft dan niet eens zelf uit deze provincie te komen. In dit artikel geven je een aantal tips!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten in de provincie Utrecht

Het kan best zijn dat je een leuke date op een online datingsite hebt gevonden maar dat jij boven de grote rivieren woont en je date verder naar het zuiden woont. Wanneer je dan graag wilt afspreken dan kun je dit in de provincie Utrecht gaan doen. Dit is dan ook nog eens een provincie die je makkelijk met het openbaar vervoer kunt bereiken. Wanneer je niet bekend bent in Utrecht dan kun je het beste in een grote stad zoals Utrecht of Amersfoort gaan afspreken.

utrecht

Een geslaagde date in Utrecht of Amersfoort

Hier gaan vele treinen en bussen naar toe en je hebt hier ook voldoende mogelijkheden om er een leuke date van te gaan maken. Wanneer je date ook niet uit de provincie Utrecht afkomstig dan kun je beide eerst een mooie wandeling door de stad gaan maken om te zien wat deze je allemaal te bieden heeft. Wanneer je een leuk café of restaurant ziet dan kun je samen besluiten om elkaar daar beter te leren kennen. Zowel in Utrecht als Amersfoort heb je voldoende romantische restaurants waar je voor een geslaagde date kunt zorgen.

amersfoort

Op zoek naar leuke vrijgezellen

Uiteraard kun je ook prima een date plannen als je wel uit deze provincie afkomstig bent. Op deze manier wordt het dan nog makkelijker aangezien je dan al vele interessante plekken zult weten. Wanneer je op zoek bent naar een leuke date dan zijn er voldoende kroegen en dancings waar je op zoek kunt naar leuke vrijgezellen. Wil je het proces nu bespoedigen dan kun je er ook voor kiezen om eens aan een speeddating deel te gaan nemen of om je in te schrijven bij een online datingsite. Je zal zien dat je dan al snel een leuke date hebt gevonden.

Wat voor mogelijkheden zijn er voor een date in de provincie Utrecht?

Er zijn mogelijkheden genoeg als je een date wilt gaan plannen in de provincie Utrecht. Het kan een leuk idee zijn om samen met je date een museum te gaan bezoeken. Het spoorwegmuseum is bijvoorbeeld een aanrader. Ook het Centraal Museum in Utrecht heeft vele wisselende exposities die zeer geschikt zijn voor een leuke date. Wanneer je overdag iets leuks zoekt om te gaan doen dan zou je een bezoekje aan het dierenpark Amersfoort kunnen brengen. Dit zijn allemaal plekken waar je veel plezier zult hebben en waar je ook voldoende zal zien om over te gaan praten.

spoorwegmuseum

Vele locaties voor een leuke date

Of je nu uit de provincie Utrecht komt of niet het is zeker eens aan te raden hier een leuke date te gaan plannen. Er zijn voldoende locaties waar je plezier met je date kunt gaan maken en voor alle leeftijden is er ook wel iets te beleven. Vraag je date maar eens waar deze van houdt. Je zal zien dat je in de provincie Utrecht dan zeker iets zal gaan vinden waar je beiden van houdt en waar je met veel plezier aan terug zult denken.

Daten in de stad Utrecht

Utrecht is natuurlijk een gemeente, maar tegelijkertijd is het ook een stad. Om het je niet al te moeilijk te maken, zetten we een aantal leuke ditjes en datjes voor je op een rijtje over de stad. Die is al mooi en groot genoeg om leuke dingen te doen en te vinden voor een geweldige en leuke date.

Musea in Utrecht

Utrecht heeft een groot aanbod aan musea, die allemaal weer iets heel anders te bieden hebben. Zo zijn er niet alleen veel musea, maar ook schatkamers en tal van galeries. Er zijn zelfs plekken speciaal ingericht voor kinderen, denk bijvoorbeeld aan het Nijntje museum, als is dat wellicht niet de meest geschikte plek voor een date. Wat wel een geschikte plek kan zijn, is het Aboriginal Art Museum. Dit is het enige museum in Europa dat volledig gewijd is aan de Australische Aboriginalkunst. Op die manier kunnen jullie je samen even helemaal in een andere wereld wanen, zonder meteen samen in het vliegtuig te stappen. Absoluut een unieke ervaring om mee te maken.

utrecht gebouw

Daten in de natuur

Maar er is ook genoeg te vinden op het gebied van Nederlandse kunst, zoals het museum van Dirkje Kuik. Zij was een schrijfster, graficus en beeldend kunstenares. In het museum is een deel van haar werk terug te vinden. Maak wel eventjes een afspraak voordat je er naar toe gaat, anders is het museum gesloten.

Muziek

In Utrecht is vlakbij het station sinds korte tijd een ontzettend grote muziektempel te vinden: Tivoli. Een prachtige locatie waar op verschillende verdiepingen zalen te vinden zijn, waar artiesten terecht kunnen. Niet alleen de meest bekende muzikanten die we regelmatig op de radio horen, maar ook orkesten maken regelmatig hun opwachting in een van de vele zalen. Een van de zalen ligt bovenin en wanneer je dan achter bij de bar staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daar samen een drankje doen terwijl er prachtige muziek ten gehore wordt gebracht, is toch stiekem wel een beetje romantisch.

muziek

De Domtoren

Het maakt niet uit of je nu uit Utrecht komt of niet, de Domtoren is toch wel iets wat je gezien moet hebben. Het is echt het symbool van de stad en dat mag ook wel met een lengte van zo’n 112 meter. Het is met die hoogte ook de hoogste kerktoren van Nederland. Je kunt de toren het hele jaar door in en de stad bekijken vanaf 75 meter hoogte en zelfs 90 meter hoogte. Het is even een flinke klim, maar het uitzicht maakt dan ook meteen alles weer helemaal goed.

domtoren utrecht

Bovendien is de kerk vanbinnen ook nog eens spectaculair mooi. Er zijn verschillende zalen en er is zelfs nog een echte klokkenzolder. Je kunt zelfs een privé rondleiding boeken, zodat jullie ook echt tijd met elkaar kunnen doorbrengen en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Al met al ook een erg mooie locatie om een middag door te brengen samen met je date.

Daten in Amersfoort

Amersfoort is een stad die alsmaar blijft groeien en groeien en groeien. Daarom is dit wellicht ook een hele geschikte stad om een leuke date te vinden. Er trekken steeds meer mensen naar de stad en het heeft een van de grootste spoorwegknooppunten van Nederland. Dus wie weet loop jij je ware liefde wel gewoon op het station tegen het lijf. Stel je voor, je komt hem of haar tegen en besluit om meteen even kennis met elkaar te maken. Wat is er dan eigenlijk allemaal voor leuks te doen in Amersfoort? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Wandelen in Amersfoort

Als het weer een beetje meezit, is het misschien wel een leuk idee om een fijne wandeling door de stad te maken. De grachten geven toch vaak wel een ietwat romantisch gevoel aan een stad en dus ook aan Amersfoort. Loop bijvoorbeeld langs de Amersfoortse kei. Een grote kei die vroeger door 400 mannen uit de stad, met veel kabaal en onder invloed van heel wat bier de stad in is gesleept. Het werd toen gezien als een grote grap en de kei werd weer begraven. Maar In 1903 werd besloten de kei toch maar weer op te graven en kreeg het een plekje in de stad. Tegenwoordig is het geen grap meer, maar een symbool van trots.

amersfoort

Daten met een hapje en drankje in Amersfoort

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de treinen weer eens vertraging hebben en je een tijdje moet wachten met die ene leuke persoon. Jullie kunnen niet heel ver weg van het station, maar willen ook geen frietje halen bij de snackbar. Jullie magen beginnen te knorren en te rommelen en dus toch tijd voor een hapje. Gelukkig heeft het station in Amersfoort leuke Overburen waar je terecht kunt voor een lekkere hap. Je kunt er lunchen, borrelen en zelfs gewoon een kopje koffie of thee drinken met een lekker stukje gebak erbij.

amersfoort boot

Altijd voorbereid zijn

Je weet maar nooit wanneer je die ene leuke persoon tegen gaat komen. Zorg dus dat je altijd een beetje voorbereid bent, als je ergens naar toe gaat. Stop bijvoorbeeld altijd iets van pepermuntjes of kauwgom in je tas, op die manier heb je altijd een heerlijk frisse adem. Kijk ook eens of je een proefmonstertje kunt krijgen van je favoriete geurtje. Ook dit kun je makkelijk nemen in je tas en snel op het toilet opdoen als je onverwachts iets leuks met iemand gaat doen. Ook een deo op reisformaat komt altijd wel van pas! Op die manier hoef je nooit een verkeerde eerste indruk te maken en wie weet heb jij dan wel voordat je het weet alweer een tweede of derde date.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.