Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Daten met Chinese mannen en vrouwen
Daten met Chinese mannen en vrouwen

Daten met Chinese mannen en vrouwen

Welke online datingsite?
15 december 2020

China is één van de dichtst bevolkte landen ter wereld, sommige gebieden van dit grote land zijn dichter bevolkt dan andere. Bijna 20% van de wereldbevolking is van Chinese afkomst. Veel Chinezen zijn uitgezworven over de hele wereld. Ze wonen in zowel Azië als Amerika, Europa en Australië. Wil je daten met Chinese mannen of vrouwen dan kan dat online heel eenvoudig. Je kunt je aanmelden bij verschillende datingsites die zich richten op daten met mensen uit China, maar ook op algemene datingsites vind je uiteraard mensen van Chinese afkomst.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom daten met een Chinese mannen en vrouwen?

Er kan een belangrijke reden zijn waarom je graag wilt daten met Chinese mannen of vrouwen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je als Chinees in Nederland of België woont en graag in contact wilt komen met iemand van je eigen volk. Dit kan een relatie gemakkelijker maken omdat jullie dezelfde achtergrond hebben qua opvoeding en opvattingen. Dit kan bij een relatie met iemand uit een andere cultuur soms tot botsingen en onbegrip leiden. Anderzijds kan het zo zijn dat je als West-Europeaan graag een relatie wilt met een Chinese man of vrouw. Dit kan te maken hebben met interesse in de cultuur of omdat je gewoon op deze mensen valt. Dan kun je je bijvoorbeeld inschrijven bij Chinalovecupid, een website speciaal bedoeld om te daten met Chinese mannen en vrouwen. Hier kun je dan op zoek gaan naar een geschikte partner.

online daten chinese vrouw

Praat over jullie cultuurverschillen

Wanneer je als Nederlander of West-Europeaan in contact wilt komen met een Chinese man of vrouw is het belangrijk om te praten over jullie cultuurverschillen. Dat hoeft natuurlijk niet direct, maar wel als jullie verliefd worden en een relatie met elkaar willen beginnen. Want verschillen in achtergrond kunnen soms leiden tot problemen. Zo kan er bijvoorbeeld een verschil zijn in de denkbeelden over de rol van man en vrouw binnen een relatie, of over de opvoeding van de kinderen. Het is wel zo prettig als jullie daarover met elkaar van gedachten wisselen voordat jullie gaan samenwonen of een gezin gaan stichten.

Je Chinese partner naar Nederland laten komen

Wil je je partner uit China naar Nederland laten komen dan moet er veel geregeld worden. Iemand die van buiten de EU naar Nederland wil emigreren moet in het land van herkomst een inburgeringscursus volgen en de taal leren spreken Pas als je geliefde slaagt voor de cursus mag hij of zij naar Nederland komen. Voor die tijd kan je vriend of vriendin met een toeristenvisum maximaal 90 dagen in Nederland verblijven. Andersom geldt dat ook, jij kunt op een toeristenvisum maximaal 90 dagen naar China. Houd er rekening mee dat de regio Tibet voor westerlingen vaak verboden gebied is. Als je nieuwe geliefde in dit deel van China woont is de kans groot dat je de toegang wordt geweigerd.

china

Elkaar in China ontmoeten

De enige optie is dan dat jullie elkaar in een andere plaats in China ontmoeten. China is op zich een veilig land om naartoe te gaan of om in te reizen. Verblijven bij familie kan alleen op schriftelijke uitnodiging, vaak is het veiliger om een hotel te reserveren en dit als verblijfadres op te geven. Je moet voor je verblijf in China het liefst van dag tot dag aangeven waar je verblijft zodat de autoriteiten weten waar je je in hun land bevindt.

Datingsite voor Chinese vrouwen & mannen

Dit zijn de beste datingsites voor contact met Chinese vrouwen en mannen:

23 reacties op “Daten met Chinese mannen en vrouwen”

 1. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek leuke indonesisch man

 2. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik wil. Je ontmoeten Michael. Je ideale mach voor mij. Zoek contact met mij

 3. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek leuke Aziatisch man voor relatie of huwelijk.

 4. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Hoi Michael. Ik wil date met jou. Ik wil je beter leren kennen. Je bent ideale match voor mij. Neem contact op
  X Fransisca

 5. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek spontane, eerlijk , lief, romantisch , leuke Chinese man , Indonesisch man , Japanse man, Koreaanse man, voor relatie of huwelijk
  En Thaise man

 6. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek spontane, eerlijk , lief, romantisch , leuke Chinese man , Indonesisch man , Japanse man, Koreaanse man, voor relatie of huwelijk

 7. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek leuke Chinese man of. Indonesisch man voor relatie of huwelijk

 8. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Hoi Michael. Ik ben Fransisca . Ik ben 39 jaar . Je bent ideale match voor mij. Ik heb 3 kinderen. Je bent wat ouder dan mij. Vind ik niet erg. Ik ben half joods. Neem contact op
  Ik wacht op je mailtje.x Fransisca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.