Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Leer de geheimen van daten met Chinese singles!
Daten met Chinese mannen en vrouwen

Leer de geheimen van daten met Chinese singles!

Welke online datingsite?
12 mei 2021

Ben je geïnteresseerd in het daten met Chinese mannen en vrouwen? Of ben je benieuwd naar de unieke aspecten van de Chinese cultuur en hoe deze je date-ervaring kunnen beïnvloeden? Op onze blog delen we tips en informatie om je te helpen bij het navigeren van de wereld van het daten met Chinese singles. Van het ontmoeten van Chinese singles via sociale media en dating-apps, tot het begrijpen van Chinese etiquette en cultuurverschillen, onze blog biedt alles wat je nodig hebt om succesvol te daten met Chinese mannen en vrouwen. Lees verder om te leren hoe je de perfecte Chinese match kunt vinden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten met Chinese mannen en vrouwen

China is één van de dichtst bevolkte landen ter wereld, sommige gebieden van dit grote land zijn dichter bevolkt dan andere. Bijna 20% van de wereldbevolking is van Chinese afkomst. Veel Chinezen zijn uitgezworven over de hele wereld. Ze wonen in zowel Azië als Amerika, Europa en Australië. Wil je daten met Chinese mannen of vrouwen dan kan dat online heel eenvoudig. Je kunt je aanmelden bij verschillende datingsites die zich richten op daten met mensen uit China, maar ook op algemene datingsites vind je uiteraard mensen van Chinese afkomst.

Waarom daten met een Chinese mannen en vrouwen?

Er kan een belangrijke reden zijn waarom je graag wilt daten met Chinese mannen of vrouwen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je als Chinees in Nederland of België woont en graag in contact wilt komen met iemand van je eigen volk. Dit kan een relatie gemakkelijker maken omdat jullie dezelfde achtergrond hebben qua opvoeding en opvattingen. Dit kan bij een relatie met iemand uit een andere cultuur soms tot botsingen en onbegrip leiden. Anderzijds kan het zo zijn dat je als West-Europeaan graag een relatie wilt met een Chinese man of vrouw. Dit kan te maken hebben met interesse in de cultuur of omdat je gewoon op deze mensen valt. Dan kun je je bijvoorbeeld inschrijven bij Chinalovecupid, een website speciaal bedoeld om te daten met Chinese mannen en vrouwen. Hier kun je dan op zoek gaan naar een geschikte partner.

online daten chinese vrouw

Hoe kun je chinese mannen en vrouwen ontmoeten?

Chinese mannen en vrouwen ontmoeten kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om te onthouden dat het ontmoeten van Chinese mannen en vrouwen vooral over het opbouwen van een relatie gaat. Wees geduldig en wees jezelf, en je zult in staat zijn om echte connecties te maken met Chinese mannen en vrouwen. Hieronder geven we een aantal tips:

 • Chinese sociale media: Weibo en WeChat zijn populaire sociale media-platformen in China, waar je Chinese mannen en vrouwen kunt ontmoeten.
 • Chinese dating-apps: Momo en Tantan zijn populaire dating-apps in China, waar je Chinese mannen en vrouwen kunt ontmoeten.
 • Chinese taalcursussen: Chinese taalcursussen zijn een geweldige manier om Chinese mannen en vrouwen te ontmoeten. Hier kun je mensen ontmoeten die dezelfde interesse delen als jij, namelijk het leren van de Chinese taal.
 • Chinese culturele activiteiten: Deelname aan Chinese culturele activiteiten, zoals festivals, dansgroepen of kooklessen, is een geweldige manier om Chinese mannen en vrouwen te ontmoeten.
 • Chinese zakenrelaties: Als je zakelijk actief bent in China, kun je Chinese mannen en vrouwen ontmoeten door zakenrelaties op te bouwen.

Praat over jullie cultuurverschillen

Wanneer je als Nederlander of West-Europeaan in contact wilt komen met een Chinese man of vrouw is het belangrijk om te praten over jullie cultuurverschillen. Dat hoeft natuurlijk niet direct, maar wel als jullie verliefd worden en een relatie met elkaar willen beginnen. Want verschillen in achtergrond kunnen soms leiden tot problemen. Zo kan er bijvoorbeeld een verschil zijn in de denkbeelden over de rol van man en vrouw binnen een relatie, of over de opvoeding van de kinderen. Het is wel zo prettig als jullie daarover met elkaar van gedachten wisselen voordat jullie gaan samenwonen of een gezin gaan stichten.

wat is typisch voor de Chinese cultuur?

De Chinese cultuur is een van de oudste en meest diverse culturen ter wereld. De Chinese cultuur is rijk en divers en onderstaande lijst is slechts een kleine selectie van de aspecten die de cultuur kenmerken. Er zijn veel meer onderdelen van de Chinese cultuur die een diepgaande analyse verdienen. Hier zijn enkele van de kenmerken die typisch zijn voor de Chinese cultuur:

 • Respect voor ouders en oudere familieleden: Respect voor ouders en oudere familieleden is een belangrijk aspect van de Chinese cultuur. Families zijn heilig en worden gezien als de basis van de samenleving.
 • Collectivisme: In de Chinese cultuur is het belangrijk om te denken aan het welzijn van de groep, in plaats van alleen aan het welzijn van jezelf.
 • Harmonie: De Chinese cultuur legt veel waarde op het behouden van harmonie en het voorkomen van conflicten.
 • Filosofie: Chinese filosofie, met name Confucianisme, Taoïsme en Boeddhisme, heeft een grote invloed gehad op de Chinese cultuur en de manier waarop mensen denken en handelen.
 • Etiquette: De Chinese cultuur heeft een complex systeem van etiquette, waaronder groeten, gastvrijheid, en protocol voor sociale gelegenheden.
 • Keuken: Chinese keuken is bekend om haar diversiteit, kruiden en smaken. De Chinese keuken wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige en invloedrijke in de wereld.
 • Kung fu: Chinese Kung fu, bekend als Wushu, is een van de meest bekende aspecten van de Chinese cultuur. Kung fu is niet alleen een vorm van vechtsport, maar ook een filosofie en een manier van leven.
 • Schrift en taal: Chinese taal en schrift zijn uniek en hebben een lange geschiedenis. Het gebruik van Chinese karakters wordt beschouwd als een kunstvorm en is een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur.

Je Chinese partner naar Nederland laten komen

Wil je je partner uit China naar Nederland laten komen dan moet er veel geregeld worden. Iemand die van buiten de EU naar Nederland wil emigreren moet in het land van herkomst een inburgeringscursus volgen en de taal leren spreken Pas als je geliefde slaagt voor de cursus mag hij of zij naar Nederland komen. Voor die tijd kan je vriend of vriendin met een toeristenvisum maximaal 90 dagen in Nederland verblijven. Andersom geldt dat ook, jij kunt op een toeristenvisum maximaal 90 dagen naar China. Houd er rekening mee dat de regio Tibet voor westerlingen vaak verboden gebied is. Als je nieuwe geliefde in dit deel van China woont is de kans groot dat je de toegang wordt geweigerd.

china

Elkaar in China ontmoeten

De enige optie is dan dat jullie elkaar in een andere plaats in China ontmoeten. China is op zich een veilig land om naartoe te gaan of om in te reizen. Verblijven bij familie kan alleen op schriftelijke uitnodiging, vaak is het veiliger om een hotel te reserveren en dit als verblijfadres op te geven. Je moet voor je verblijf in China het liefst van dag tot dag aangeven waar je verblijft zodat de autoriteiten weten waar je je in hun land bevindt.

Relatie opbouwen

In dit artikel hebben we gekeken naar hoe je Chinese mannen en vrouwen kunt ontmoeten en wat typisch is voor de Chinese cultuur. We hopen dat deze informatie nuttig voor je is geweest en dat je nu een beter begrip hebt van hoe je Chinese mannen en vrouwen kunt ontmoeten en hoe je een relatie met hen kunt opbouwen. Onthoud dat het ontmoeten van Chinese mannen en vrouwen vooral over het opbouwen van een relatie gaat. Wees geduldig, wees jezelf en geniet van het leren over een nieuwe cultuur.

Datingsite voor Chinese vrouwen & mannen

Dit zijn de beste datingsites voor contact met Chinese vrouwen en mannen:

23 reacties op “Leer de geheimen van daten met Chinese singles!”

 1. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek leuke indonesisch man

 2. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik wil. Je ontmoeten Michael. Je ideale mach voor mij. Zoek contact met mij

 3. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek leuke Aziatisch man voor relatie of huwelijk.

 4. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Hoi Michael. Ik wil date met jou. Ik wil je beter leren kennen. Je bent ideale match voor mij. Neem contact op
  X Fransisca

 5. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek spontane, eerlijk , lief, romantisch , leuke Chinese man , Indonesisch man , Japanse man, Koreaanse man, voor relatie of huwelijk
  En Thaise man

 6. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek spontane, eerlijk , lief, romantisch , leuke Chinese man , Indonesisch man , Japanse man, Koreaanse man, voor relatie of huwelijk

 7. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik zoek leuke Chinese man of. Indonesisch man voor relatie of huwelijk

 8. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Hoi Michael. Ik ben Fransisca . Ik ben 39 jaar . Je bent ideale match voor mij. Ik heb 3 kinderen. Je bent wat ouder dan mij. Vind ik niet erg. Ik ben half joods. Neem contact op
  Ik wacht op je mailtje.x Fransisca

 9. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Hoi Michael, ik zoek romantisch Indonesisch man. Ik ben zeker romantisch. Spontaan , lief., eerlijk, ik hoop jíj ware bent voor míj. Ik zoek duidelijk jou. Neem contact op. Ik wacht je mailtje.x Fransisca

 10. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Hoi Michael., . . Ik wacht op reacties . Ik heb zéker intresse in Michael. Ik wil je zeker een keer ontmoeten
  .
  Ik ben half joods . Ik ben 39 jaar. Ik zoek duidelijk jou. Je bent wat ouder dan ik . Dat vind ik niet erg. Neem contact op. Ik wacht op je mailtje.x Fransisca

 11. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik hoop dat je intresse in mij hebt? Ik heb zeker intresse in Michael. Ik wacht op je mailtje

  X Fransisca

 12. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik heb zeker intresse in Jou Michael. Ik val op indonese mannen. Maak niet dat je half indonese bent. X Fransisca

 13. Avatar for fransisca fransisca schreef:

  Ik ben op duidelijk naar zoek naar Jou Michael. Ik ben Fransisca 39 jaar . Ik ben half joods. Gr Fransisca

 14. Avatar for Bart Bart schreef:

  Man, 52, single, no kids, good job, good looking.
  I am looking for a Chinese woman for a serious relationship. Age is not important

 15. Avatar for Fransisca Fransisca schreef:

  Ik zoek leuke chineese man of Indonesische man voor relatie

 16. Avatar for Fransisca Fransisca schreef:

  Ik zoek leuke chineese man of Indonesische man

  • Avatar for Michael Michael schreef:

   Hoi Fransisca,

   Ik zag je oproepje dat je op zoek bent naar eebn indonesische man. Ik ben Michael 49 jr half indo.
   Neem contact met op wie weet matchen we.groet Michael

  • Avatar for fransisca fransisca schreef:

   Ik hoop dat je nog singel bent Michael? Ik heb nu geen relatie. Ik wacht op je Michael. En ik wacht op je mailtje. Ik heb 3 kinderen.x Fransisca.

  • Avatar for fransisca fransisca schreef:

   Ik hoop dat je de man van me dromen bent Michael. Je bent wat ouder dan mij. Dat maak mij niet uit. Ik wacht op je. Neem contact op. Ik wacht op je mailtje. X Fransisca

  • Avatar for fransisca fransisca schreef:

   Ik ben zoek naar spontane leuke Indonesische man
   Voor serieuze relatie. Ik hoop dat bent Michael. Neem contact. Ik hoop dat we gaan mailen samen. Ik wacht op je
   En ik wacht op je mailtje.x Fransisca

  • Avatar for fransisca fransisca schreef:

   Hoi Michael , je bent iDEALe match voor mij. Ik zoek duidelijk jou Michael. Neem contact op. Groet Fransisca x

 17. Avatar for Gerard Gerard schreef:

  GRAAG JOU TE ONTMOETEN EEN LIEVE CHINESE DAME !!!
  Hi lieverd , zal jou graag te ontmoeten mijn naam is Ritchie ras echte Hollander en zoek een eerlijke serieuze relatie met een lieve Chinese Dame ben 5 jaar geleden ben zelf ook getrouwd geweest met een Chinese dame zij was net 31 jaar en toen ik haar lk haar leerde kennen was zij ook 6 maanden zwanger, van een andere Chinese man hij had haar buiten de deur gezet ik heb haar geacepteerd, ja ik heb haar verzorgd ook met de bevalling zij is bevallen bij mij thuis 3 maanden later wij hadden het goed ook elke zondag naar de Chinese kerk dat mist ik ook wel erg ik ga noig steeds elke zondag naar de Chinese kerk, wij waren net bijna 5 jaar maar helaas ben ik haar verloren door een ernstig auto ongeluk ik bel gie2 dagen later hoorde ik van de dokter dat ook nog is zij was ook nog 3 maandjes zwanger vam ,mij ja er was veel verdriet, maar ja het leven gaat door toch, maar ik wil gaan voor met absoluut serieus relatie is ok die het ook serieus meent waar ik voor wil gaan die voor mij is en samen blijven en samen en misschien zoek jij ook wel een vaste relatie of lpsse relatie,mijn huis is ook voor 80 % Chinees ingericht je zult je echt thuis voelen, ik laat jou ook inschrijven bij de Gemeente dan heb ook gelijk een adres dan ben je al Legaal ok en op het als jij echt intreese zal hebben beginnen we gelijk met jou verblijf aanvraag, ok maar ik ben een man die er altijd voor jou is, heb jij kid,s geen probleem ze komen wel bij mij op de eerste plaats : ik hou van eerlijkheid geen probleem maar waar ik Kijk naar jou uit kijk voor een serieuze vaste relatie, of een lat relatie, of een andere relatie, naar keuze, en mijn reactie is wel gemeend naar jou,Voor een nieuwe toekomst op te bouwen, met de volle zekerheid met alle respect, en mijn beroep is Jurist,Advocaat, op vreemdelingenzaken, Ben je nog niet in het bezit van Nederlandse Documenten, nog steeds Illegaal zal ik jou daar graag mee helpen met jou ook met jou inburgering Currses voor een Nederlabds verblifs vergunning het is mijn dagelijkse werk maar ik jou wel van eerlijkheid en zekerheid ik geef jou ook voor 1000% ik ben ook goed op de hoogte van de Chinese Cultuur ik spreek ook wel wat Manderijns ja niet veel maar komt goed
  maar ik zag jou foto nog niet maar ok dat komt nog wel, maar waar ik voor kan zijn, en misschien ook wel zorgen voor jou en ik heb jou veel te bieden, en praten over seks nee nee dat komt van zelf wel van twee kanten komen maar dat is voor latere zorg we hebben tijd genoeg eerst kennis maken vind ik belangrijker dan de seks nu toch kijk als het klikt ja dan word het echt anders ok vertel ik jou wel als de tijd dar rijp voor is wel dat ligt aan jou zelf, maar ok sorry zowel ik jou ook een goed leven kan geven een onbezorgd leven wil geven, en met in de volle geheimhouding, vertrouwen en zekerheid in jou leven ok jou leeftijd maak mij niet zo uit jij bent belangrijk leeftijd of ben je single ok dan zal ik graag met jou in en als er interesse stuur jou mail maar of via de skype of als je interesse mijn num.: ok dat is 0642626851 ok de skype naam is gerard.kaffa2 de rest zal ik jou wel vertellen als jij reageert, graag serieuze reactie, ik hoop tot horens Gerard gerards15@kpnmail.nl

 18. Avatar for henk van putten henk van putten schreef:

  i look a serious china woman for married i am from netherland and live to sri-lanka i like travel and more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---