Home / TheCatch App – Kosten, Review en Ervaringen
TheCatch logo

TheCatch App - Kosten, Review en Ervaringen

DatetheCatch.com wordt ook wel kortweg The Catch genoemd. Het is geen website die je met je browser kunt bezoeken, er is alleen een app. En die app is op dit moment alleen te downloaden voor mensen die in de Verenigde Staten wonen en die een Apple telefoon hebben. Er wordt op de website wel aangekondigd dat er binnenkort een “uitrol” komt voor Android toestellen en voor mensen die niet in de VS woonachtig zijn. Nog even geduld dus als je deze app vanuit Nederland wilt uitproberen.

TheCatch app
3
Beoordeling 3

Is The Catch het wachten waard?

Je kunt je afvragen of je geduldig moet wachten op weer een nieuwe dating app. Er zijn er immers al tientallen. En als je dan al als Nederlandse gebruiker de app kunt installeren en gebruiken, dan is het maar de vraag of je er mensen zult vinden die bij je in de buurt wonen. Het is wellicht hooguit handig als je in de VS woont of als je binnenkort gaat emigreren en nog een leuke partner zoekt. Maar ook dan geldt dat er genoeg andere mogelijkheden zijn om contacten te leggen voor een liefdesrelatie of voor het uitbreiden van je vriendenkring.

Weinig informatie op de website

Behalve een video waarin het gebruik van de app wordt gedemonstreerd vind je geen informatie op de website. Er wordt niets gemeld over kosten en ook niet over hoe de app werkt en wat je ervan kunt verwachten. Het is dus nu ook nog niet te zeggen of er mogelijk gebruik gemaakt wordt of gaat worden van fictieve profielen. Het lijkt ook vooral een app te zijn voor “mooie mensen” waar zoveel Amerikanen dol op zijn. De tijd zal moeten uitwijzen of The Catch een meerwaarde gaat bieden als dating app en of de hype van deze manier van daten naar Europa gaat overwaaien.

Speel het dating spel

Als je wilt gaan daten met The Catch is het de bedoeling dat je een aantal mogelijke partners een originele vraag stelt. Bij voorbeeld: Waar zou je me mee naartoe nemen op onze eerste date? Degene die het leukste antwoord geeft kies je uit en met hem ga je verder in gesprek. De andere twee vallen af. Dit heeft natuurlijk wel een risico. Want stel dat degene die je kiest uiteindelijk toch niet zo leuk blijkt e zijn? Dan zijn die andere mannen of vrouwen wel aan je neus voorbij gegaan. Het is een typisch Amerikaanse manier van daten. Wie is de beste, wie wint het spelletje, dit soort competitie lijkt wel in de Amerikaanse cultuur ingebakken te zijn. Ook hierom is het de vraag of The Catch een app is die in de smaak gaat vallen in Europa. Maar om daar achter te komen moeten we dus wachten totdat de app ook buiten de VS beschikbaar wordt gesteld. Als je wilt weten hoe de app werkt kun je een instructievideo bekijken op de website.

TheCatch screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van TheCatch?

 • Leuk initiatief, weer eens wat nieuws in dating app land
 • Eenvoudig te gebruiken
 • De app is tot nu toe alleen te gebruiken door mensen die in de VS wonen
 • De app is alleen in het Engels beschikbaar
 • (nog) Niet beschikbaar voor Android
 • Een wat aparte manier van daten die je wel moet liggen
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 07 september 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *