Home / De beste christelijke datingsites voor een langdurige relatie! / Roots dating: mijn eerlijke ervaring en review!
Roots logo

Roots dating: mijn eerlijke ervaring en review!

Roots is een online datingsite die zich specifiek richt op christelijke singles die op zoek zijn naar een betekenisvolle relatie met gelijkgestemden. Als relatief jonge datingsite heeft Roots een heldere en overtuigende boodschap en een praktische website met alle informatie die je nodig hebt om het daten tot een succes te maken. Op Roots kun je andere christelijke singles ontmoeten die op dezelfde manier in het leven staan en dezelfde geloofsovertuiging hebben als jij. In deze review bespreken we de kosten, functies en gebruikerservaringen van Roots, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of deze datingsite iets voor jou is.

Roots
3.3
Beoordeling 3.3

Christelijke dating: vind jouw match op Rootsdating.nl

In een tijd waarin het online sociale verkeer een steeds grotere rol speelt, verschijnen er ook steeds meer online datingsites. Elke datingsite richt zich op een eigen, unieke doelgroep en afhankelijk van je intenties en voorkeuren kun je zelf een keuze maken waar je het beste op je plek bent en de meeste kans loopt op het ontmoeten van precies die juiste persoon die dezelfde wensen heeft als jij. Rootsdating.nl biedt een christelijk alternatief op de vele andere datingsites waar je dates kunt vinden voor snelle contacten.

YouTube player

Waarom Roots de perfecte plek is voor christelijke daters

Je vindt hier christelijke singles die op zoek zijn naar een betekenisvolle relatie met gelijkgestemden en mensen die eenzelfde geloofsovertuiging hebben. Roots is er speciaal voor single christenen die een partner zoeken, die op eenzelfde manier in het leven staat. Het is een relatief jonge datingsite, die een heldere en overtuigende boodschap geeft. De website is praktisch opgesteld en alle informatie die je maar nodig hebt om het daten tot een succes te make, is dan ook aanwezig.

Bij Roots draait het om beeld

Rootsdating.nl gelooft dat beelden meer zeggen dan woorden. In plaats van een geschreven profiel kun je hier filmpjes en foto’s plaatsen, waarmee je jouw verhaal vertelt. Je krijgt zo al gelijk een duidelijk beeld over hoe iemand is en bovendien kunnen de verhalen van andere christelijke jongeren je inspireren. Je ziet zo veel sneller wie je aantrekkelijk vindt en met wie je mogelijk voor een date zou willen afspreken. Je maakt van jouw profiel één grote collage, waarop je alles kwijt wilt wat je graag over jezelf zou willen tonen. Je kunt hier foto’s voor gebruiken, maar ook video’s van kerkelijke bijeenkomsten waar je bij betrokken bent geweest. Ook kun je aangeven welke hobby’s je hebt en welke muziek je interessant vindt. De andere leden krijgen zo een volledig beeld van je en kunnen hun interesse in je kenbaar maken. Naast de collage kun je via diverse vragen een schriftelijk profiel aanvullen, zodat nog duidelijker wordt wat voor jou belangrijk is.

Persoonlijkheidstest

Om je verhaal helemaal compleet te maken, kun je ook nog een persoonlijkheidstest doen. Verschillende interesses en denkbeelden over cultuur, politiek, geloof en familie komen zo naar voren en de datingsite Rootsdating.nl helpt je vervolgens bij het vinden van de juiste matches. Je kunt in je eigen profiel heel goed zien wie als mogelijke matches worden beschouwd en dit helpt je om de juiste partner te vinden. De matches zullen altijd aansluiten bij jouw interesses en wensen. Je kunt zelf je interesse tonen door een duimpje te geven of door een bericht te sturen aan de persoon die je in aandacht heeft. De datingsite toont je een lijst aan gedeelde interesses zodat je gelijk een aanknooppunt hebt.

roots screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Rootsdating.nl?

 • Christelijke datingsite
 • Complete en handmatig gecontroleerde profielen
 • Veiligheid en zekerheid
 • Roots-up-to-date, volledige uitleg over de functionaliteiten op de website
 • Herroepingsrecht bij Full Membership
 • Automatische verlenging met mogelijkheid tot beëindiging
 • Verschillende memberships, waaronder Full membership
 • Niet elk membership heeft toegang tot alle functionaliteiten
 • Betaalde diensten voor verzenden van berichten

Waarom Roots de beste keuze is voor christelijke singles

Al met al is Roots een uitstekende optie voor christelijke singles die op zoek zijn naar een betekenisvolle relatie met iemand die dezelfde geloofsovertuiging heeft. De website is praktisch en overzichtelijk opgezet, en biedt alle benodigde informatie om het daten tot een succes te maken. De kosten van een lidmaatschap zijn redelijk en er zijn voldoende functies beschikbaar om contact te leggen met andere leden. Uit onze ervaringen blijkt dat Roots een actieve en betrokken community heeft van christelijke singles die serieus op zoek zijn naar een partner. Als jij ook op zoek bent naar een relatie met iemand die jouw geloof deelt, is Roots zeker het proberen waard.

 • 3.4

  Populariteit

  Roots is een relatief jonge datingsite, maar groeit snel in populariteit onder christelijke singles. Steeds meer mensen ontdekken deze website als betrouwbare en veilige optie om andere gelovige singles te ontmoeten.

 • 3.6

  Gebruikersgemak

  Roots is zeer gebruiksvriendelijk en de website is praktisch opgesteld. Alle informatie die nodig is om te daten staat overzichtelijk bij elkaar. De registratie is eenvoudig en binnen enkele minuten kun je al beginnen met zoeken naar andere christelijke singles.

 • 3.2

  Functionaliteiten

  Roots biedt voldoende functionaliteiten om contact te leggen met andere leden. Zo kun je berichten sturen, chatten en interesse tonen. Ook is er een uitgebreide zoekfunctie waarmee je precies kunt aangeven wat je zoekt in een partner.

 • 3

  Klantenservice

  De klantenservice van Roots is goed bereikbaar en staat klaar om vragen te beantwoorden. Ook worden alle profielen handmatig gecontroleerd om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

 • 3.2

  Kosten

  De kosten van een lidmaatschap bij Roots zijn redelijk in vergelijking met andere datingsites. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen met diverse looptijden en prijzen.

 • 3.3 Goed

  Totaalscore

  Al met al is Roots een uitstekende optie voor christelijke singles die op zoek zijn naar een betekenisvolle relatie met iemand die dezelfde geloofsovertuiging heeft. Met goede functionaliteiten, een gebruiksvriendelijke website en een goede klantenservice, scoort Roots hoog op onze totaalscore.

Veelgestelde vragen over Roots

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Roots?

Roots biedt verschillende abonnementen aan. Het goedkoopste abonnement kost €9,99 per maand en het duurste abonnement kost €24,99 per maand. Het is ook mogelijk om een abonnement voor 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden af te sluiten. Hoe langer het abonnement, hoe goedkoper het maandtarief.

Kan ik Roots eerst gratis proberen?

Ja, het is mogelijk om Roots gratis uit te proberen. Je kunt je aanmelden voor een gratis account en vervolgens gebruik maken van een aantal basisfunctionaliteiten. Wil je meer functies gebruiken, dan zul je een abonnement moeten afsluiten.

Hoe kan ik mijn abonnement op Roots opzeggen?

Je kunt je abonnement op Roots opzeggen door in te loggen op je account en naar de instellingen te gaan. Hier kun je aangeven dat je je abonnement wilt opzeggen. Houd er wel rekening mee dat je abonnement automatisch wordt verlengd als je niet opzegt vóór de verlengdatum.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Roots?

Je kunt contact opnemen met de klantenservice van Roots door een e-mail te sturen naar support@roots.nl. Ook is het mogelijk om een contactformulier in te vullen op de website van Roots. De klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur.

Zijn er veel nepaccounts op Roots?

Roots doet er alles aan om nepaccounts te voorkomen. Zo worden profielen handmatig gecontroleerd en is het mogelijk om verdachte profielen te rapporteren. Toch kunnen er altijd nepaccounts tussen zitten, dus wees altijd voorzichtig en gebruik je gezonde verstand.

Laats bijgewerkt: 20 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---