Home / Penvrienden.nl – Kosten, Review en Ervaringen
penvrienden logo

Penvrienden.nl - Kosten, Review en Ervaringen

De website Penvrienden bestaat al heel wat jaren en is niet zo zeer een datingsite. Het is een website waar je ook terecht kunt als je op zoek bent naar een (pen)vriend of –vriendin. De aanmeldingsprocedure is eenvoudig, je vult je naam, e-mailadres en leeftijd in en schrijft een introductietekst over jezelf. Hierin kun je jezelf voorstellen en aangeven waar je naar op zoek bent. Dit kan een relatie zijn, maar ook een gezellige vriendin om samen leuke dingen mee te ondernemen. Maar je kunt ook aangeven dat je graag alleen mailcontact wilt. Een foto bij je profiel plaatsen is mogelijk maar niet verplicht. Feit is dat de kans op reacties groter is als je een foto bij je oproep plaatst, maar als je dit liever niet doet dan is dat geen probleem.

 

Penvrienden.nl
3
Beoordeling 3

Profielen bekijken

Alle profielen zijn openbaar. Je kunt ze dus ook lezen als je zelf geen member bent. Je kunt door de profielen scrollen om te zien of er een leuk persoon bij staat met wie je graag in contact wilt komen. Je kunt niet zoeken op bepaalde kenmerken. Een profiel blijft enkele maanden staan en wordt daarna automatisch verwijderd. Zo wordt voorkomen dat je op oude profielen stuit van wie de schrijver misschien allang niet meer op zoek is naar contacten. Je kunt wel zoeken naar een specifiek profiel als je de naam weet, deze kun je dan in de zoekbalk bovenaan het scherm invoeren.

Contact maken met andere members

Penvrienden werkt met credits, maar op een andere manier dan de meeste websites. Je koopt voor €1,30 koop je zes credits. Hiermee kun je op zes verschillende oproepen reageren. Als de ander reageert krijg je deze reactie via e-mail toegestuurd. Vanaf dan kunnen jullie via mail contact met elkaar hebben en gaat dat dus niet meer via de website. Op deze manier kost het contact leggen dus per keer afgerond slechts 22 eurocent.

Meer dan penvrienden

Je bepaalt zelf of je het contact met je penvriend(en) wilt uitbreiden met een ontmoeting. Als je alleen wilt mailen dan kan dat, maar natuurlijk staat het jullie vrij om af te spreken. Een eerste ontmoeting kan bijvoorbeeld een leuk uitstapje zijn of een gezellig etentje. Als het klikt groeit hier misschien een fijne vriendschap of een mooie relatie uit. Als het contact je niet bevalt dan staat het je natuurlijk vrij om het bij één ontmoeting te laten. Wees in ieder geval altijd terughoudend met het verstrekken van persoonlijke gegevens zoals je huisadres of telefoonnummer. Doe dit alleen als je het gevoel hebt dat je de ander kunt vertrouwen. Laat je zeker niet pushen tot een ontmoeting als je dar zelf geen zin in hebt of nog niet aan toe bent.

penvrienden screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Penvrienden.nl

 • Aanmelden is gratis
 • Contact leggen kan tegen een zeer aantrekkelijk tarief
 • Contact verloopt via je eigen mailadres, dit wordt dus na het eerste bericht bekend bij degene met wie je in contact komt
 • Je kunt slechts één foto bij je profiel plaatsen
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 01 april 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *