Home / Zoek je naar een vriendschap? Bekijk deze datingsites! / Vind nieuwe vrienden op Penvrienden.nl - Kosten & Ervaringen!
penvrienden logo

Vind nieuwe vrienden op Penvrienden.nl - Kosten & Ervaringen!

Op zoek naar een nieuwe vriend(in) of (pen)vriend(in)? Penvrienden.nl biedt een platform waarop je in contact kunt komen met nieuwe mensen, zonder de druk van een traditionele datingsite. De aanmeldingsprocedure is eenvoudig en je kunt aangeven waar je naar op zoek bent, of dit nu een relatie, vriendschap of mailcontact is. Het plaatsen van een foto bij je profiel is mogelijk maar niet verplicht. Penvrienden.nl bestaat al vele jaren en heeft een trouwe gebruikersgroep opgebouwd. In onze review lees je alles over de kosten, functionaliteiten en ervaringen van andere gebruikers. Meld je aan bij Penvrienden.nl en ontdek de mogelijkheden van deze unieke website.

Penvrienden.nl
3
Beoordeling 3

Penvrienden.nl: Een eenvoudige aanmeldingsprocedure voor een nieuwe vriendschap

De website Penvrienden bestaat al heel wat jaren en is niet zo zeer een datingsite. Het is een website waar je ook terecht kunt als je op zoek bent naar een (pen)vriend of –vriendin. De aanmeldingsprocedure is eenvoudig, je vult je naam, e-mailadres en leeftijd in en schrijft een introductietekst over jezelf. Hierin kun je jezelf voorstellen en aangeven waar je naar op zoek bent. Dit kan een relatie zijn, maar ook een gezellige vriendin om samen leuke dingen mee te ondernemen. Maar je kunt ook aangeven dat je graag alleen mailcontact wilt. Een foto bij je profiel plaatsen is mogelijk maar niet verplicht. Feit is dat de kans op reacties groter is als je een foto bij je oproep plaatst, maar als je dit liever niet doet dan is dat geen probleem.

Profielen bekijken

Alle profielen zijn openbaar. Je kunt ze dus ook lezen als je zelf geen member bent. Je kunt door de profielen scrollen om te zien of er een leuk persoon bij staat met wie je graag in contact wilt komen. Je kunt niet zoeken op bepaalde kenmerken. Een profiel blijft enkele maanden staan en wordt daarna automatisch verwijderd. Zo wordt voorkomen dat je op oude profielen stuit van wie de schrijver misschien allang niet meer op zoek is naar contacten. Je kunt wel zoeken naar een specifiek profiel als je de naam weet, deze kun je dan in de zoekbalk bovenaan het scherm invoeren.

Contact maken met andere members

Penvrienden werkt met credits, maar op een andere manier dan de meeste websites. Je koopt voor €1,30 koop je zes credits. Hiermee kun je op zes verschillende oproepen reageren. Als de ander reageert krijg je deze reactie via e-mail toegestuurd. Vanaf dan kunnen jullie via mail contact met elkaar hebben en gaat dat dus niet meer via de website. Op deze manier kost het contact leggen dus per keer afgerond slechts 22 eurocent.

Meer dan penvrienden

Je bepaalt zelf of je het contact met je penvriend(en) wilt uitbreiden met een ontmoeting. Als je alleen wilt mailen dan kan dat, maar natuurlijk staat het jullie vrij om af te spreken. Een eerste ontmoeting kan bijvoorbeeld een leuk uitstapje zijn of een gezellig etentje. Als het klikt groeit hier misschien een fijne vriendschap of een mooie relatie uit. Als het contact je niet bevalt dan staat het je natuurlijk vrij om het bij één ontmoeting te laten. Wees in ieder geval altijd terughoudend met het verstrekken van persoonlijke gegevens zoals je huisadres of telefoonnummer. Doe dit alleen als je het gevoel hebt dat je de ander kunt vertrouwen. Laat je zeker niet pushen tot een ontmoeting als je dar zelf geen zin in hebt of nog niet aan toe bent.

penvrienden screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Penvrienden.nl

 • Aanmelden is gratis
 • Contact leggen kan tegen een zeer aantrekkelijk tarief
 • Contact verloopt via je eigen mailadres, dit wordt dus na het eerste bericht bekend bij degene met wie je in contact komt
 • Je kunt slechts één foto bij je profiel plaatsen

Ontmoet nieuwe vrienden op Penvrienden.nl

Als u op zoek bent naar een nieuwe vriend(in) of gewoon iemand om mee te praten, dan kan Penvrienden.nl een goede optie voor u zijn. Met een eenvoudige aanmeldingsprocedure en de mogelijkheid om uw zoekcriteria aan te passen, kunt u gemakkelijk mensen vinden die dezelfde interesses en voorkeuren delen als u. Hoewel Penvrienden.nl geen traditionele datingsite is, biedt het nog steeds de mogelijkheid om nieuwe connecties te maken en misschien zelfs een nieuwe relatie op te bouwen. Als u op zoek bent naar een veilige en gemakkelijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, raden we u aan om Penvrienden.nl te proberen. Lees onze review voor meer informatie over deze unieke website.

 • 2.8

  Populariteit

  Penvrienden.nl is een relatief kleine website, maar trekt toch een behoorlijke hoeveelheid gebruikers aan. Het platform heeft een trouwe gemeenschap van mensen die op zoek zijn naar nieuwe vrienden en kennissen.

 • 3.2

  Gebruikersgemak

  De website is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een eenvoudige aanmeldingsprocedure. De interface is overzichtelijk en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om nieuwe mensen te vinden en contact te leggen.

 • 3

  Functionaliteiten

  Hoewel de website geen geavanceerde functies biedt zoals sommige datingsites, heeft Penvrienden.nl wel alle basisfunctionaliteiten die nodig zijn om nieuwe connecties te maken. Dit omvat het zoeken naar gebruikers op basis van verschillende criteria en het versturen van berichten.

 • 2.8

  Klantenservice

  De klantenservice van Penvrienden.nl is goed bereikbaar en reageert snel op vragen en problemen. Er is een contactformulier beschikbaar op de website en er is een FAQ-sectie met veelgestelde vragen.

 • 3.2

  Kosten

  Penvrienden.nl is een gratis platform en biedt alle basisfunctionaliteiten zonder kosten aan. Er is ook een betaald abonnement beschikbaar waarmee u toegang krijgt tot extra functies, maar dit is niet verplicht.

 • 3 Goed

  Totaalscore

  Al met al is Penvrienden.nl een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar nieuwe vrienden en kennissen. De website is gebruiksvriendelijk, heeft een actieve gemeenschap en biedt alle basisfunctionaliteiten die nodig zijn om nieuwe connecties te maken. We raden Penvrienden.nl dan ook zeker aan.

Veelgestelde vragen over penvrienden

Wat is Penvrienden.nl?

Penvrienden.nl is een online platform voor mensen die geïnteresseerd zijn in het vinden van nieuwe vrienden of het hebben van een penpal. Het is een datingsite gericht op vriendschap en niet op romantische relaties.

Hoe werkt Penvrienden.nl?

Om te beginnen moet je je registreren op de website en een profiel aanmaken. Vervolgens kun je op zoek gaan naar mensen met wie je corresponderen wilt. Je kunt zoeken op basis van verschillende criteria, zoals leeftijd, geslacht, land en interesses. Zodra je iemand hebt gevonden waarmee je wilt schrijven, kun je een bericht sturen via de website.

Wat zijn de kosten van Penvrienden.nl?

Het registreren en aanmaken van een profiel op Penvrienden.nl is gratis. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het versturen van berichten. Er zijn verschillende betaalde lidmaatschapsopties beschikbaar, variërend van 1 maand tot 12 maanden. De prijzen beginnen bij € 5,99 per maand.

Hoe kan ik mijn profiel op Penvrienden.nl verwijderen?

Als je je profiel op Penvrienden.nl wilt verwijderen, log dan in op de website en ga naar “Mijn account”. Klik op “Profiel bewerken” en scrol naar beneden. Onderaan de pagina vind je de optie om je profiel te verwijderen. Als je hierop klikt, wordt je profiel permanent verwijderd.

Is Penvrienden.nl veilig om te gebruiken?

Ja, over het algemeen is Penvrienden.nl veilig om te gebruiken. Het platform heeft veiligheidsmaatregelen getroffen om de privacy en veiligheid van gebruikers te waarborgen. Echter, zoals bij alle online platforms, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het delen van persoonlijke informatie en om eventuele verdachte activiteiten te rapporteren.

Laats bijgewerkt: 06 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---