Home / Natter – Kosten, Review en Ervaringen
Natter logo

Natter - Kosten, Review en Ervaringen

Natter (spreek uit: netter) is een dating app die beschikbaar is voor zowel Android als Apple smartphones. Het dating netwerk bestaat al langer, het werd gestart in 2014. Toen was Natter alleen online beschikbaar via de browser. Je kon er een soort Twitter-achtige berichten versturen die dan door alle op dat moment online zijnde leden gezien konden worden. In 2016 ging Natter wegens financiële problemen offline. Vervolgens werd er een app ontwikkeld waarmee Natter eind februari 2017 terugkwam. Het netwerk van leden is sindsdien sterk gegroeid.

Natter
3
Beoordeling 3

Eenvoudig aanmelden

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Natter kun je je aanmelden met je Facebook profiel. De basis informatie van Facebook wordt daarbij automatisch overgenomen. Je kunt de informatie aanvullen met een beschrijving van wie je bent en waar je naar op zoek bent. Dit maakt het zoeken en het maken van een match uiteraard een stuk gemakkelijker. Hoe meer informatie je over jezelf geeft, des te groter de kans dat je iemand ontmoet die voldoet aan jouw wensen. Omdat Natter een internationale dating app is, is de kans groot dat je benaderd wordt door mensen die niet in Nederland wonen. Dit maakt de kans wat groter om in contact te komen met oplichters.

Privé chat met andere leden

Sinds Natter alleen nog als app beschikbaar is, kun je privé berichten versturen naar andere leden en is het dus niet meer zo dat jouw berichten door iedereen kunnen worden gelezen. Hiermee sluit Natter aan bij vergelijkbare apps die volgens hetzelfde principe werken. Omdat Natter een app is die nog niet zo lang online is, heeft Natter te maken met kinderziektes, waar overigens wel aan gewerkt wordt. Via het blog op de website van Natter word je hierover geïnformeerd. De website heeft verder niets te bieden. De makers maken geen gebruik van de mogelijkheid om je via hun website beter kennis te laten maken met Natter en uit te leggen hoe de app werkt. Dit is duidelijk een gemiste kans. Omdat er al zoveel dating apps zijn zullen niet veel mensen er eentje installeren waarover nauwelijks informatie is te vinden, tenzij ze iemand kennen die de app met plezier gebruikt.

Laagdrempelig contact leggen via Natter

Omdat Natter een app is die je gratis kunt gebruiken is het een laagdrempelige manier om met mensen in contact te komen. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Het grote voordeel is natuurlijk dat iedereen de app kan gebruiken, dit is niet van geld afhankelijk. Het nadeel is dat ook mensen met foute bedoelingen een account kunnen aanmaken. Wees dus altijd voorzichtig als je een contact aangaat en deel niet te snel privé gegevens zoals je telefoonnummer, mailadres of woonadres. Als het tot een ontmoeting komt, spreek dan altijd af op neutraal terrein, het liefst een plaats waar meer mensen zijn, zoals een horecagelegenheid. Ga nooit in op verzoeken om geld of zielige verhalen over zieke familieleden of andere financiële narigheid. De kans dat de verhalen verzonnen zijn is vrij groot, zeker zolang je iemand nog niet persoonlijk hebt ontmoet.

Natter screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Natter?

 • De app is gratis te downloaden en te gebruiken
 • Internationale app met een snel groeiend aantal leden wereldwijd
 • De website geeft geen informatie over de dating app
 • De app kampt soms nog met opstartproblemen (gestart februari 2017)
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 13 juni 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *