Home / Vind de liefde van je leven: Top 10 beste datingsites! / Natter Review: Gratis online daten zonder verborgen kosten?
Natter logo

Natter Review: Gratis online daten zonder verborgen kosten?

Natter is een unieke dating app die al sinds 2014 actief is op het internet. In eerste instantie was Natter alleen beschikbaar via de browser, waarbij gebruikers konden communiceren door middel van Twitter-achtige berichten. Na financiële problemen in 2016 ging Natter offline, maar kwam het terug in 2017 met een geheel nieuwe app. Sindsdien heeft het netwerk van leden sterk gegroeid en biedt het een breed scala aan functies om het online daten nog gemakkelijker te maken. In deze review lees je alles over de kosten, ervaringen en reviews van gebruikers van Natter, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of deze dating app iets voor jou is.

Natter
3
Beoordeling 3

Natter: De Twitter-achtige dating app voor Android en Apple

Natter (spreek uit: netter) is een dating app die beschikbaar is voor zowel Android als Apple smartphones. Het dating netwerk bestaat al langer, het werd gestart in 2014. Toen was Natter alleen online beschikbaar via de browser. Je kon er een soort Twitter-achtige berichten versturen die dan door alle op dat moment online zijnde leden gezien konden worden. In 2016 ging Natter wegens financiële problemen offline. Vervolgens werd er een app ontwikkeld waarmee Natter eind februari 2017 terugkwam. Het netwerk van leden is sindsdien sterk gegroeid.

YouTube player

Eenvoudig aanmelden

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Natter kun je je aanmelden met je Facebook profiel. De basis informatie van Facebook wordt daarbij automatisch overgenomen. Je kunt de informatie aanvullen met een beschrijving van wie je bent en waar je naar op zoek bent. Dit maakt het zoeken en het maken van een match uiteraard een stuk gemakkelijker. Hoe meer informatie je over jezelf geeft, des te groter de kans dat je iemand ontmoet die voldoet aan jouw wensen. Omdat Natter een internationale dating app is, is de kans groot dat je benaderd wordt door mensen die niet in Nederland wonen. Dit maakt de kans wat groter om in contact te komen met oplichters.

Privé chat met andere leden

Sinds Natter alleen nog als app beschikbaar is, kun je privé berichten versturen naar andere leden en is het dus niet meer zo dat jouw berichten door iedereen kunnen worden gelezen. Hiermee sluit Natter aan bij vergelijkbare apps die volgens hetzelfde principe werken. Omdat Natter een app is die nog niet zo lang online is, heeft Natter te maken met kinderziektes, waar overigens wel aan gewerkt wordt. Via het blog op de website van Natter word je hierover geïnformeerd. De website heeft verder niets te bieden. De makers maken geen gebruik van de mogelijkheid om je via hun website beter kennis te laten maken met Natter en uit te leggen hoe de app werkt. Dit is duidelijk een gemiste kans. Omdat er al zoveel dating apps zijn zullen niet veel mensen er eentje installeren waarover nauwelijks informatie is te vinden, tenzij ze iemand kennen die de app met plezier gebruikt.

natter screenshot

Laagdrempelig contact leggen via Natter

Omdat Natter een app is die je gratis kunt gebruiken is het een laagdrempelige manier om met mensen in contact te komen. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Het grote voordeel is natuurlijk dat iedereen de app kan gebruiken, dit is niet van geld afhankelijk. Het nadeel is dat ook mensen met foute bedoelingen een account kunnen aanmaken. Wees dus altijd voorzichtig als je een contact aangaat en deel niet te snel privé gegevens zoals je telefoonnummer, mailadres of woonadres. Als het tot een ontmoeting komt, spreek dan altijd af op neutraal terrein, het liefst een plaats waar meer mensen zijn, zoals een horecagelegenheid. Ga nooit in op verzoeken om geld of zielige verhalen over zieke familieleden of andere financiële narigheid. De kans dat de verhalen verzonnen zijn is vrij groot, zeker zolang je iemand nog niet persoonlijk hebt ontmoet.

Natter screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Natter?

 • Natter biedt een unieke benadering van online daten met Twitter-achtige berichten en een eenvoudig te gebruiken app-interface.
 • Het gratis lidmaatschap van Natter biedt enkele basisfuncties, terwijl het betaalde lidmaatschap extra functies biedt, zoals het verzenden van onbeperkte berichten.
 • Het groeiende ledenbestand van Natter vergroot de kans om interessante mensen te ontmoeten.
 • Natter biedt de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren en te rapporteren, wat bijdraagt aan de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform.
 • Natter is momenteel alleen beschikbaar in het Engels, wat een barrière kan zijn voor sommige gebruikers.
 • Sommige gebruikers hebben geklaagd over technische problemen met de app, zoals bugs en traagheid.
 • Natter biedt momenteel geen specifieke klantenservice, maar er is een Help-sectie op de website.
 • Het kan moeilijk zijn om geschikte matches te vinden op Natter, omdat het zich richt op een nichepubliek en geen uitgebreide zoekopties biedt.

Gebruiksvriendelijkheid van Natter: een app-interface voor iedereen

In conclusie biedt Natter een unieke ervaring voor singles die op zoek zijn naar een alternatieve manier van online daten. Met een eenvoudig te gebruiken app-interface en Twitter-achtige berichten, is het gemakkelijk om in contact te komen met andere leden en interesses te delen. Het is echter belangrijk om op te merken dat Natter momenteel alleen beschikbaar is in het Engels en dat sommige gebruikers klagen over technische problemen met de dating app. Maar over het algemeen heeft Natter een groeiend netwerk van leden en biedt het een unieke benadering van online daten. Als je op zoek bent naar een alternatief voor de traditionele dating apps, dan is Natter zeker het overwegen waard.

close-up van een smartphonescherm

 • 3.1

  Populariteit

  Natter heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen onder singles die op zoek zijn naar een alternatieve benadering van online daten. Het groeiende ledenbestand en de unieke app-interface hebben bijgedragen aan de populariteit van de app.

 • 3

  Gebruikersgemak

  Natter biedt een eenvoudig te gebruiken app-interface waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en communiceren met andere leden. Met Twitter-achtige berichten en een intuïtieve gebruikersinterface is het gemakkelijk om in contact te komen met andere leden en interesses te delen.

 • 3.1

  Functionaliteiten

  Natter biedt verschillende communicatiefuncties, zoals het versturen van berichten, het bekijken van profielen en het delen van interesses. De app biedt ook de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren en te melden als dat nodig is.

 • 2.8

  Klantenservice

  Natter biedt momenteel geen specifieke klantenservice, maar er is een Help-sectie op de website waar gebruikers antwoorden kunnen vinden op veelgestelde vragen en technische problemen kunnen melden.

 • 3

  Kosten

  Natter biedt een gratis lidmaatschap en een betaald lidmaatschap met extra functies. Het betaalde lidmaatschap varieert in kosten, afhankelijk van de duur van het abonnement.

 • 3 Goed

  Totaalscore

  Met zijn unieke benadering van online daten en gebruiksvriendelijke app-interface heeft Natter een solide reputatie opgebouwd. Hoewel er klachten zijn over technische problemen en het gebrek aan klantenservice, biedt Natter toch een unieke datingervaring die het overwegen waard is.

Veelgestelde vragen Natter

Wat zijn de kosten van Natter?

Natter is een gratis datingplatform en er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik ervan.

Wat zijn de functies van Natter?

Natter biedt verschillende functies, zoals het verzenden en ontvangen van berichten, het bekijken van profielen van andere gebruikers, het vinden van overeenkomsten op basis van interesses en het uploaden van foto’s.

Is Natter een betrouwbare datingsite?

Natter is een relatief nieuwe datingsite en er is weinig bekend over de betrouwbaarheid ervan. Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van online datingplatforms en uw eigen veiligheid te waarborgen.

Zijn er nep profielen op Natter?

Er is geen informatie beschikbaar over het aantal neppe profielen op Natter. Het is echter altijd verstandig om op uw hoede te zijn voor oplichters en valse profielen op online datingplatforms.

Hoe kan ik mijn Natter-account verwijderen?

Om uw Natter-account te verwijderen, gaat u naar de instellingenpagina in uw profiel en selecteert u de optie “Account verwijderen”. Volg vervolgens de instructies op het scherm om uw account permanent te verwijderen.

Laats bijgewerkt: 29 september 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---