Home / Lycos Chat – Kosten, Review en Ervaringen
Lycos Chat logo

Lycos Chat – Kosten, Review en Ervaringen

Lycos Chat is een wat ouderwets aandoende chatdienst. Het is één van de weinige onderdelen van Lycos die nog in de lucht zijn nadat Lycos Europe in 2008 een poging deed om het bedrijf te verkopen. Een koper werd toen niet gevonden en dus werd Lycos ontmanteld en ging in delen verder. Lycos Chat werd overgenomen door een Brits bedrijf. Je kunt hier een account aanmaken waarna je kunt inloggen op de chatdienst van Lycos. Je kunt vervolgens chatten in een chatroom, maar ook één op één gesprekken voeren met andere mensen die een Lycos account hebben.

Lycos Chat
3
Beoordeling 3

Chatroom Lycos

Lycos Chat was een van de eerste chatrooms op het internet. Het werd in 1995 gelanceerd door het bedrijf Lycos en was erg populair in de late jaren 90 en vroege jaren 2000. Mensen uit de hele wereld konden met elkaar chatten over allerlei onderwerpen, van muziek en films tot politiek en relaties. Lycos Chat was opgebouwd uit verschillende “kamers”, die elk een bepaald onderwerp behandelden. Er was bijvoorbeeld een kamer voor muziek, een kamer voor games en een kamer voor algemeen gebabbel. Er waren ook kamers voor specifieke leeftijdsgroepen, zoals tieners of volwassenen.

Internetgeschiedenis

Gebruikers konden een profiel aanmaken met hun naam en een foto, en konden berichten sturen naar andere gebruikers of deelnemen aan openbare discussies. Er was ook een privéberichtenfunctie, waarmee je met iemand in het bijzonder kon chatten zonder dat anderen mee konden lezen. Hoewel Lycos Chat op zijn hoogtepunt erg populair was, werd het later overschaduwd door andere chatrooms en sociale media-platforms. In 2010 werd het chatplatform gesloten. Hoewel het niet meer beschikbaar is, blijft het een stukje internetgeschiedenis en herinnert het veel mensen aan de tijd dat chatrooms het belangrijkste middel waren om online met vreemden in contact te komen.

Geen datingsite

Lycos Chat is zeker geen datingsite. Toen het bedrijf nog volledig bestond was er een aparte dating afdeling waar je je kon aanmelden als je op zoek was naar vrienden of een relatie. Maar deze dienst van Lycos bestaat niet meer. Natuurlijk kun je je melden in één van de chatrooms in de hoop hier iemand te vinden met wie het klikt. Maar Lycos wordt vooral door Engels sprekende personen gebruikt dus de kans dat je iemand vindt die ook in Nederland woont, laat staan bij jou in de buurt, is niet zo heel groot.

Chatdiensten waren ooit zeer populair

Voordat de huidige sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter hun intrede deden waren chatdiensten zoals MSN, Yahoo en ook Lycos erg populair. Iedereen die online was had een account en zat uren achter de computer om te chatten met vrienden of onbekenden van over de hele wereld. Mobiele apparaten waren er toen nog niet, dus je was aangewezen op je PC. Via deze chatdiensten zijn ongetwijfeld veel relaties ontstaan en ook verbroken. Tegenwoordig wordt vooral gebruik gemaakt van de chatdienst van Facebook en van apps op de mobiele telefoon. Hierbij is het echter niet mogelijk om met onbekenden in contact te komen, want je kunt iemand immers alleen een bericht sturen als je van diens bestaan op de hoogte bent.

De rooms van Lycos

Lycos heeft na een update de namen van de rooms veranderd en het aantal chatrooms sterk ingeperkt. Daarnaast is het menu aangepast dat je te zien krijgt als je bent ingelogd. Je kunt nog steeds gebruik maken van de chatrooms waar je in contact kunt komen met willekeurige andere bezoekers van over de hele wereld. Dit kan leuke contacten opleveren. Of er een relatie uit voortvloeit blijft natuurlijk afwachten. Maar dit geldt in principe ook voor iedere datingsite. Alleen ligt de nadruk bij de dating websites natuurlijk veel meer op het vinden van een partner.

Lycos Chat screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Lycos Chat?

 • Het gebruik is gratis
 • Je kunt gebruik maken van chatrooms of van 1 op 1 chat
 • Het is geen datingsite
 • De dienst is duidelijk over zijn hoogtijdagen heen en is ingehaald door social media
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 17 december 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *