Home / IslamDating – Kosten, Review en Ervaringen
IslamDating.nl logo

IslamDating - Kosten, Review en Ervaringen

Islamdating is een website speciaal bedoeld voor moslim mannen en vrouwen. Nu het uithuwelijken gelukkig langzaam maar zeker in onbruik raakt, gaan moslims steeds vaker zelf op zoek naar een geschikte partner. Maar omdat het geloof vaak erg belangrijk is en een grote rol speelt in het dagelijks leven, willen veel moslims een partner die net als zij het islamitische geloof belijdt. Het kan lastig zijn om die te vinden, zeker als je in Nederland woont, waar dit geen gangbare godsdienst is. Dan kan Islamdating uitkomst bieden.

IslamDating
2.9
Beoordeling 2.9

Internationale datingsite

Hoewel islamdating een Nederlandstalige website is, maakt de site deel uit van een groter netwerk. Dit blijkt onder andere uit de Algemene Voorwaarden, die alleen in het Engels beschikbaar zijn. Het hoofdkantoor van het bedrijf achter Islamdating is gevestigd in Somerset, Engeland. Dit kan lastig zijn als je een conflict met de website hebt over je profiel of over het abonnement, je zal dan in het Engels moeten communiceren met de helpdesk.

Gratis aanmelden bij Islamdating

Je kunt gratis een profiel aanmaken op Islamdating. Daarna kun je inloggen en vervolgens zoeken in de database naar members die je graag beter wilt leren kennen. Je hoeft in je profiel niet expliciet aan te geven dat je moslim bent. Maar het is wel zo dat de meerderheid van de leden van deze datingsite dit geloof belijdt. Zoek je een partner die eveneens de regels van de Koran naleeft dan is de kans groot dat je die hier zult vinden. Vanwege het internationale karakter van de website is de kans overigens wel aanwezig dat je reacties krijgt van mensen die niet in Nederland woonachtig zijn.

Vind een partner die bij je past

Het kan in een land als Nederland lastig zijn om als moslim een geschikte partner te vinden. Zeker als je de suggesties van je ouders en verdere familie niet zo ziet zitten. Maar wil je toch een partner die net als jij is opgevoed met de islamitische tradities dan kun je die wellicht vinden via Islamdating. Natuurlijk kun je naast je geloofsovertuiging nog andere criteria een rol laten spelen bij je keuze, zoals leeftijd, woonplaats en uiterlijke kenmerken. Je kunt elkaar via de datingsite eerst beter leren kennen voordat je besluit of er wel of geen ontmoeting zal komen. Natuurlijk kan de goedkeuring van je ouders of de ouders van je mogelijke partner een rol spelen, maar als zij zien dat jullie gek op elkaar zijn is de kans groot dat zij hun zegen geven voor een relatie en wellicht in de toekomst een huwelijk.

IslamDating screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van IslamDating?

 • Het aanmaken van een profiel is gratis
 • Een gemakkelijke manier om geloofsgenoten uit Nederland en daarbuiten te leren kennen
 • Omdat aanmelden gratis is kan iedereen, ook niet-moslims, zich aanmelden. Dit kan tot vervuiling van het ledenbestand leiden
 • De kosten voor een volledig lidmaatschap zijn niet vooraf duidelijk
 • De algemene voorwaarden zijn alleen in het Engels beschikbaar
 • 2.6
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 2.9 Gemiddeld
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 20 februari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *