Home / IQ Elite – Kosten, Review en Ervaringen
IQ Elite logo

IQ Elite - Kosten, Review en Ervaringen

Wanneer je hoger opgeleid bent is het soms lastig om online een partner te vinden. De kans dat je benaderd wordt door mensen met een veel lager opleidingsniveau is groot. Voor sommigen misschien geen probleem, maar wanneer jij graag contact wilt met een gelijkgestemde kan het erg vermoeiend zijn om berichten te krijgen van mensen met een veel lager niveau. Niet omdat je arrogant bent, maar gewoon omdat je uit ervaring weet dat het gewoon niet klikt met iemand die halverwege de middelbare school is gestopt met leren en nu zijn brood verdient met een laag betaalde baan. En wees eerlijk: Ook voor die ander zal een relatie met jou uiteindelijk niet werken omdat het niveauverschil gewoon te groot is. Daarom kun je nu terecht bij IQ Elite.

3
Beoordeling 3

Hoog percentage hoogopgeleiden

Bij IQ Elite vind je een prima verhouding mannen en vrouwen, 45% is man en 55% is man. Bij veel datingsites is het andersom of ligt de verhouding nog schever met een overschot aan single mannen. Daarnaast is ruim 75% van de members hoogopgeleid, velen hebben een academisch niveau maar toch minimaal een Hbo-opleiding gevolgd. Hierdoor is de kans zeer groot dat je via IQ dating iemand vindt die precies aansluit bij wat jij zoekt in een partner. Je kunt je direct gratis inschrijven om te zien of er singles op deze datingsite zijn die je graag beter wilt leren kennen. Leden kunnen overigens ook lid worden op uitnodiging van iemand die al lid is. Zij hoeven dan niet perse te voldoen aan de eis van een aantoonbaar hoog opleidingsniveau.

Worden de profielen gecontroleerd?

Ja, de profielen worden gecontroleerd. Sterker nog: Je kunt alleen lid worden als je slaagt voor de IQ test die je moet doen nadat je je hebt aangemeld. Wanneer je niet door deze test komt krijg je geen toegang tot IQ Elite. Zo wordt het vrijwel uitgesloten dat mensen met oneigenlijke bedoelingen zich aanmelden en op deze manier het bestand vervuilen. Voor het versturen van berichten naar andere members moet je premium member worden, hieraan zijn kosten verbonden. De abonnementsprijzen zie je zodra je bent ingelogd en een premium lidmaatschap wilt aanvragen. Als reden voor het betaald lidmaatschap geeft IQ Elite overigens aan dat dit wordt gedaan om te voorkomen dat vrouwelijke leden worden bedolven onder berichten van mannelijke members omdat mannen volgens IQ Elite in de meeste gevallen het eerste initiatief nemen.

Vind ik een geschikte partner via IQ Elite?

Er is uiteraard geen garantie dat je via IQ Elite een geschikte partner vindt. Dat blijft immers volledig afhankelijk van of het uiteindelijk wel of niet klikt tussen jullie bij een eerste date. Maar je kunt via deze datingsite wel gericht op zoek naar iemand van je eigen niveau. Doordat leden worden gescreend aan de hand van hun opleidingsniveau is de kans op een geslaagde match wel een stuk groter.

IQ Elite screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van IQElite.com?

 • Datingsite voor hoger opgeleiden
 • Streng toelatingsbeleid
 • Evenwichtig aanbod van mannen en vrouwen
 • Alleen toelating na het afleggen van een IQ en EQ test
 • Beperkt aanbod van singles vanwege de hogere toelatingseisen
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore

IQ Elite FAQ

Hoe kan ik IQ Elite opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite IQ Elite? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw iqelite.com account.

IQ Elite opzeggen

IQElite.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van IQ Elite en log in met je E-mail en wachtwoord. ( Klik op Aanmelden in de rechterbovenhoek )

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik met je muisaanwijzer op het gereedschap icoontje in de rechter bovenhoek. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op: “Account verwijderen” in het menu aan de linkerzijde.

stap 4: Een nieuwe pagina is nu weer geopend. klik op de rode link met de tekst: “Account verwijderen”.

stap 5: Een nieuwe pagina is weer geopend. Klik nu op de button met de tekst: “Account verwijderen”

stap 6: Een nieuwe pagina is weer geopend. Geef een reden van uitschrijving en klik dan weer op: “Account verwijderen”.

stap 7: Een pop-up window is nu geopend. Bevestig je keuze door op “OK” te klikken

stap 8: Je hebt een email ontvangen van IQ Elite. Open je eigen email client en klik op de link in deze mail om je account definitief te verwijderen.

 

Je hebt nu je account verwijderd van IQ Elite!

Laats bijgewerkt: 21 april 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *