Home / Ontmoet slimme singles op datingsites voor hoogopgeleiden! / Review IQ Elite: De beste datingsite voor hoogopgeleiden?
IQ Elite logo

Review IQ Elite: De beste datingsite voor hoogopgeleiden?

Op zoek naar een datingsite waar je gelijkgestemde, hoogopgeleide singles kunt ontmoeten? Dan is IQ Elite wellicht iets voor jou. Bij deze datingsite kun je profielen bekijken en matches vinden op basis van intelligentie en persoonlijkheid. Zo hoef je niet door honderden profielen te scrollen om iemand te vinden met wie je een goede klik hebt. IQ Elite biedt ook een uitgebreide persoonlijkheidstest en verificatieproces om ervoor te zorgen dat de profielen echt en betrouwbaar zijn. In onze review bespreken we de kosten, functies en ervaringen van IQ Elite om je te helpen beslissen of deze datingsite de juiste keuze is voor jou.

IQ Elite
3
Beoordeling 3

Hoogopgeleide singles gezocht: meld je aan bij IQ Elite

Wanneer je hoger opgeleid bent is het soms lastig om online een partner te vinden. De kans dat je benaderd wordt door mensen met een veel lager opleidingsniveau is groot. Voor sommigen misschien geen probleem, maar wanneer jij graag contact wilt met een gelijkgestemde kan het erg vermoeiend zijn om berichten te krijgen van mensen met een veel lager niveau. Niet omdat je arrogant bent, maar gewoon omdat je uit ervaring weet dat het gewoon niet klikt met iemand die halverwege de middelbare school is gestopt met leren en nu zijn brood verdient met een laag betaalde baan. En wees eerlijk: Ook voor die ander zal een relatie met jou uiteindelijk niet werken omdat het niveauverschil gewoon te groot is. Daarom kun je nu terecht bij IQ Elite.

Hoog percentage hoogopgeleiden

Bij IQ Elite vind je een prima verhouding mannen en vrouwen, 45% is man en 55% is man. Bij veel datingsites is het andersom of ligt de verhouding nog schever met een overschot aan single mannen. Daarnaast is ruim 75% van de members hoogopgeleid, velen hebben een academisch niveau maar toch minimaal een Hbo-opleiding gevolgd. Hierdoor is de kans zeer groot dat je via IQ dating iemand vindt die precies aansluit bij wat jij zoekt in een partner. Je kunt je direct gratis inschrijven om te zien of er singles op deze datingsite zijn die je graag beter wilt leren kennen. Leden kunnen overigens ook lid worden op uitnodiging van iemand die al lid is. Zij hoeven dan niet perse te voldoen aan de eis van een aantoonbaar hoog opleidingsniveau.

Worden de profielen gecontroleerd?

Ja, de profielen worden gecontroleerd. Sterker nog: Je kunt alleen lid worden als je slaagt voor de IQ test die je moet doen nadat je je hebt aangemeld. Wanneer je niet door deze test komt krijg je geen toegang tot IQ Elite. Zo wordt het vrijwel uitgesloten dat mensen met oneigenlijke bedoelingen zich aanmelden en op deze manier het bestand vervuilen. Voor het versturen van berichten naar andere members moet je premium member worden, hieraan zijn kosten verbonden. De abonnementsprijzen zie je zodra je bent ingelogd en een premium lidmaatschap wilt aanvragen. Als reden voor het betaald lidmaatschap geeft IQ Elite overigens aan dat dit wordt gedaan om te voorkomen dat vrouwelijke leden worden bedolven onder berichten van mannelijke members omdat mannen volgens IQ Elite in de meeste gevallen het eerste initiatief nemen.

Vind ik een geschikte partner via IQ Elite?

Er is uiteraard geen garantie dat je via IQ Elite een geschikte partner vindt. Dat blijft immers volledig afhankelijk van of het uiteindelijk wel of niet klikt tussen jullie bij een eerste date. Maar je kunt via deze datingsite wel gericht op zoek naar iemand van je eigen niveau. Doordat leden worden gescreend aan de hand van hun opleidingsniveau is de kans op een geslaagde match wel een stuk groter.

IQ Elite screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van IQElite.com?

 • Datingsite voor hoger opgeleiden
 • Streng toelatingsbeleid
 • Evenwichtig aanbod van mannen en vrouwen
 • Alleen toelating na het afleggen van een IQ en EQ test
 • Beperkt aanbod van singles vanwege de hogere toelatingseisen

IQ Elite: veilig en betrouwbaar daten voor hoogopgeleiden

Als hoogopgeleide single kan het lastig zijn om online een gelijkgestemde partner te vinden. Maar met IQ Elite wordt dat een stuk makkelijker. Deze datingsite is speciaal ontworpen voor mensen met een hoger opleidingsniveau die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt er zeker van zijn dat je hier gelijkgestemde singles zult ontmoeten die voldoen aan jouw criteria en interesses. Bovendien biedt IQ Elite een veilige omgeving waarin je met andere hoogopgeleide singles in contact kunt komen en kunt chatten. Lees onze review en ontdek of IQ Elite de datingsite is waar jij naar op zoek bent. Meld je vandaag nog aan en ontmoet andere slimme singles!

 • 2.8

  Populariteit

  IQ Elite: IQ Elite is een datingsite die zich richt op hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Hoewel de site minder bekend is dan sommige andere datingsites, heeft IQ Elite een trouwe en groeiende gebruikersgroep.

 • 3

  Gebruikersgemak

  IQ Elite: De website van IQ Elite is eenvoudig te gebruiken en biedt handige functies zoals geavanceerde zoekopties en een chatfunctie. Het aanmeldproces is eenvoudig en het duurt niet lang voordat je met andere gebruikers in contact kunt komen.

 • 3

  Functionaliteiten

  IQ Elite biedt een aantal handige functies, zoals geavanceerde zoekopties op basis van opleiding en persoonlijkheid. Daarnaast is er een chatfunctie beschikbaar om in contact te komen met andere gebruikers.

 • 3.2

  Klantenservice

  De klantenservice van IQ Elite is goed bereikbaar en reageert snel op vragen en klachten. Er is ook een uitgebreide FAQ-sectie beschikbaar waar gebruikers antwoorden kunnen vinden op veelgestelde vragen.

 • 3

  Kosten

  De kosten voor het gebruik van IQ Elite zijn hoger dan die van sommige andere datingsites. Er zijn echter verschillende abonnementsopties beschikbaar, waaronder een gratis proefperiode, en gebruikers kunnen zelf bepalen welk abonnement het beste bij hen past.

 • 3 Goed

  Totaalscore

  Al met al is IQ Elite een uitstekende datingsite voor hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De website is eenvoudig te gebruiken, biedt handige functies en heeft een goede reputatie opgebouwd in de datingwereld.

IQ Elite FAQ

Hoe kan ik IQ Elite opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite IQ Elite? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw iqelite.com account.

IQ Elite opzeggen

IQElite.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van IQ Elite en log in met je E-mail en wachtwoord. ( Klik op Aanmelden in de rechterbovenhoek )

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik met je muisaanwijzer op het gereedschap icoontje in de rechter bovenhoek. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op: “Account verwijderen” in het menu aan de linkerzijde.

stap 4: Een nieuwe pagina is nu weer geopend. klik op de rode link met de tekst: “Account verwijderen”.

stap 5: Een nieuwe pagina is weer geopend. Klik nu op de button met de tekst: “Account verwijderen”

stap 6: Een nieuwe pagina is weer geopend. Geef een reden van uitschrijving en klik dan weer op: “Account verwijderen”.

stap 7: Een pop-up window is nu geopend. Bevestig je keuze door op “OK” te klikken

stap 8: Je hebt een email ontvangen van IQ Elite. Open je eigen email client en klik op de link in deze mail om je account definitief te verwijderen.

 

Je hebt nu je account verwijderd van IQ Elite!

Wat zijn de kosten van IQ Elite?

De kosten van IQ Elite zijn afhankelijk van de duur van het abonnement dat je kiest. Een maandabonnement kost € 49,90 per maand, terwijl een abonnement van 6 maanden € 24,90 per maand kost. Als je voor een jaarabonnement kiest, betaal je € 14,90 per maand.

Wat voor soort mensen kan ik verwachten tegen te komen op IQ Elite?

IQ Elite is gericht op mensen die hoogopgeleid zijn en een bovengemiddeld IQ hebben. Hierdoor kun je op de website voornamelijk gelijkgestemde individuen verwachten die geïnteresseerd zijn in serieuze relaties.

Hoe werkt IQ Elite?

Na het invullen van een uitgebreide persoonlijkheidstest op IQ Elite, worden er matches voor je gemaakt op basis van jouw voorkeuren en interesses. Je kunt vervolgens contact opnemen met andere leden om een gesprek te beginnen en eventueel een afspraakje te plannen.

Is IQ Elite veilig om te gebruiken?

Ja, IQ Elite is veilig om te gebruiken. De website maakt gebruik van SSL-encryptie om ervoor te zorgen dat alle gegevens die je invoert veilig zijn en niet kunnen worden onderschept door derden. Bovendien worden alle profielen handmatig gecontroleerd om neppe profielen te voorkomen.

Kan ik mijn abonnement op IQ Elite opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement op IQ Elite op elk gewenst moment opzeggen. Dit kun je doen door in te loggen op je account en naar de instellingen te gaan. Hier kun je vervolgens je abonnement opzeggen en de verdere instructies opvolgen. Let wel op dat je op tijd opzegt om te voorkomen dat er opnieuw kosten in rekening worden gebracht.

Laats bijgewerkt: 09 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---