Home / Fotodate.nl – Kosten, Review en Ervaringen
Fotodate.nl logo

Fotodate.nl - Kosten, Review en Ervaringen

Fotodate.nl is een internationale website. Dat blijkt direct als je de Algemene Voorwaarden wilt lezen. Deze zijn alleen in het Engels beschikbaar. Op de homepage van Fotodate.nl staat totaal geen informatie over wat de website precies tot doel heeft. Je kunt je wel direct registreren als je ouder bent dan 18 jaar. Doordat de homepage is voorzien van enkele professionele foto’s van personen lijkt het er op dat deze datingsite zich richt op mensen die ervaring hebben in de wereld van de fotografie. Het heeft er alle schijn van dat de domeinnaam uitsluitend is voorzien van de extensie .nl en dat de website daarna vrijwel rechtstreeks is gekopieerd van een Engelstalige site. Dat is jammer, want op deze manier zal Fotodate.nl niet snel veel leden trekken.

2.5
Beoordeling 2.5

Heeft aanmelden op Fotodate.nl zin?

Aanmelden op Fotodate is gratis. Je kunt je dus zonder risico aanmelden als je dat wilt. Houd er wel rekening mee dat je mailadres dan bekend is bij de beheerders, het kan zijn dat dit adres wordt gebruikt voor commerciële doeleinden en dat je ongevraagd reclamemails in je postbus krijgt. De website is van oorsprong Litouws. Dit blijkt uit de laatste regel van de Algemene Voorwaarden die in deze taal vermeldt dat de voorwaarden uit het Litouws zijn vertaald naar het Engels.

Er wordt een correspondentieadres in Engeland gegeven waar je eventueel met klachten en vragen terecht kunt. Maar het is natuurlijk de vraag of je zoveel moeite wilt nemen voor een website die zich duidelijk niet op Nederland richt.

Profielen van niet-Nederlanders

Wanneer je klikt op de enkele profielen die op de startpagina staat zie je dat dit personen zijn die niet in Nederland of België wonen. Het is de vraag of het zin heeft om met iemand uit de VS of Macedonië. De kans is groot dat de communicatie zeer moeizaam verloopt en dat het uiteindelijk op niets uitloopt. Daarnaast is de kans groot dat je te maken krijgt met personen die onheuse bedoelingen hebben. Het komt nog steeds regelmatig voor dat personen via dit soort datingsites in contact proberen te komen met welwillende personen die zij gemakkelijk kunnen oplichten. Als je je al aanmeldt op Fotodate.nl en je legt contact met een member, ga dan in geen geval in op zielige verhalen over geldgebrek. De zieke moeder die niet naar de dokter kan omdat daar geen geld voor is, is waarschijnlijk kerngezond. Of ze is allang overleden, dat is de andere mogelijkheid. Zolang je het bij contact via de website houdt kan het weinig kwaad, maar het is niet verstandig om je illusies te maken over een relatie via deze datingsite.

Fotodate.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Fotodate.nl?

 • Je kunt je gratis aanmelden
 • Uitsluitend profielen van personen uit andere landen
 • De Algemene Voorwaarden zijn uitsluitend in het Engels beschikbaar
 • Geen duidelijkheid over kosten van gebruik van de website
 • Geen informatie op de website wat het doel is van deze datingsite en wat je kunt verwachten
 • 2.5
  Populariteit
 • 2.5
  Gebruikersgemak
 • 2.5
  Functionaliteiten
 • 2.5
  Klantenservice
 • 2.5
  Kosten
 • 2.5 Gemiddeld
  Totaalscore

Fotodate.nl FAQ

Hoe kan ik Fotodate.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over website Fotodate.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Fotodate account.

Fotodate.nl opzeggen

Fotodate account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Fotodate.nl en log in met je E-mailadres en wachtwoord.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik in het hoofdmenu op het tabblad “profiel”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is geopend. Klik in het tweede menu op het tabblad: “Account details”.

stap 4: Een nieuwe pagina is weer geopend. Klik nu op de link: “Verwijder account”.

stap 5: Een nieuwe pagina is weer geopend. Voer je wachtwoord in en geef een reden van vertrek. Klik dan op de grijze button met de tekst: “verwijder profiel”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Fotodate.nl!

Laats bijgewerkt: 18 april 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *