Home / Vind de liefde over de grenzen: internationale datingsites! / Fotodate.nl Beoordeling: Word verliefd op basis van foto's!
Fotodate.nl logo

Fotodate.nl Beoordeling: Word verliefd op basis van foto's!

Ben je op zoek naar een internationale datingsite die zich lijkt te richten op fotografen? Dan is Fotodate.nl wellicht iets voor jou. Helaas zijn de Algemene Voorwaarden alleen in het Engels beschikbaar en ontbreekt er informatie op de homepage over wat de website precies tot doel heeft. Het lijkt erop dat de domeinnaam en de website zijn gekopieerd van een Engelstalige site, wat de kans op veel Nederlandse leden verkleint. Onze review van Fotodate.nl biedt een overzicht van de kosten en de gebruikerservaringen. We hebben de website getest en onze ervaringen gedeeld. Lees onze review om te ontdekken of Fotodate.nl de juiste datingsite voor jou is.

Fotodate.nl
2.5
Beoordeling 2.5

Fotodate.nl: internationale datingsite zonder Nederlandstalige informatie

Fotodate.nl is een internationale website. Dat blijkt direct als je de Algemene Voorwaarden wilt lezen. Deze zijn alleen in het Engels beschikbaar. Op de homepage van Fotodate.nl staat totaal geen informatie over wat de website precies tot doel heeft. Je kunt je wel direct registreren als je ouder bent dan 18 jaar. Doordat de homepage is voorzien van enkele professionele foto’s van personen lijkt het er op dat deze datingsite zich richt op mensen die ervaring hebben in de wereld van de fotografie. Het heeft er alle schijn van dat de domeinnaam uitsluitend is voorzien van de extensie .nl en dat de website daarna vrijwel rechtstreeks is gekopieerd van een Engelstalige site. Dat is jammer, want op deze manier zal Fotodate.nl niet snel veel leden trekken.

Heeft aanmelden op Fotodate.nl zin?

Aanmelden op Fotodate is gratis. Je kunt je dus zonder risico aanmelden als je dat wilt. Houd er wel rekening mee dat je mailadres dan bekend is bij de beheerders, het kan zijn dat dit adres wordt gebruikt voor commerciële doeleinden en dat je ongevraagd reclamemails in je postbus krijgt. De website is van oorsprong Litouws. Dit blijkt uit de laatste regel van de Algemene Voorwaarden die in deze taal vermeldt dat de voorwaarden uit het Litouws zijn vertaald naar het Engels.

Er wordt een correspondentieadres in Engeland gegeven waar je eventueel met klachten en vragen terecht kunt. Maar het is natuurlijk de vraag of je zoveel moeite wilt nemen voor een website die zich duidelijk niet op Nederland richt.

Profielen van niet-Nederlanders

Wanneer je klikt op de enkele profielen die op de startpagina staat zie je dat dit personen zijn die niet in Nederland of België wonen. Het is de vraag of het zin heeft om met iemand uit de VS of Macedonië. De kans is groot dat de communicatie zeer moeizaam verloopt en dat het uiteindelijk op niets uitloopt. Daarnaast is de kans groot dat je te maken krijgt met personen die onheuse bedoelingen hebben. Het komt nog steeds regelmatig voor dat personen via dit soort datingsites in contact proberen te komen met welwillende personen die zij gemakkelijk kunnen oplichten. Als je je al aanmeldt op Fotodate.nl en je legt contact met een member, ga dan in geen geval in op zielige verhalen over geldgebrek. De zieke moeder die niet naar de dokter kan omdat daar geen geld voor is, is waarschijnlijk kerngezond. Of ze is allang overleden, dat is de andere mogelijkheid. Zolang je het bij contact via de website houdt kan het weinig kwaad, maar het is niet verstandig om je illusies te maken over een relatie via deze datingsite.

Fotodate.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Fotodate.nl?

 • Je kunt je gratis aanmelden
 • Uitsluitend profielen van personen uit andere landen
 • De Algemene Voorwaarden zijn uitsluitend in het Engels beschikbaar
 • Geen duidelijkheid over kosten van gebruik van de website
 • Geen informatie op de website wat het doel is van deze datingsite en wat je kunt verwachten

Is Fotodate.nl geschikt voor Nederlandse daters? Onze mening

Al met al lijkt Fotodate.nl niet de meest ideale keuze voor Nederlandse daters die op zoek zijn naar een betrouwbare datingsite met Nederlandstalige informatie en Nederlandse gebruikers. Hoewel het registratieproces relatief eenvoudig is en de site beschikt over enkele professionele foto’s, laat de site op andere vlakken te wensen over. Zo zijn de Algemene Voorwaarden alleen in het Engels beschikbaar en ontbreekt informatie over wat de website precies tot doel heeft. Ben je op zoek naar een meer geschikte datingsite? Lees dan de reviews en ervaringen van andere gebruikers op Welkeonlinedatingsite.nl en maak een weloverwogen keuze.

 • 2.5

  Populariteit

  Fotodate.nl lijkt niet de meest populaire datingsite onder Nederlandse daters. Het gebrek aan Nederlandstalige informatie en gebruikers kan hieraan bijdragen.

 • 2.5

  Gebruikersgemak

  Het registratieproces op Fotodate.nl is relatief eenvoudig. Echter, het ontbreken van Nederlandstalige informatie en gebruikers kan het gebruiksgemak belemmeren.

 • 2.5

  Functionaliteiten

  Fotodate.nl biedt weinig informatie over de beschikbare functionaliteiten. Het lijkt erop dat de site voornamelijk gericht is op het vinden van fotografie gerelateerde contacten.

 • 2.5

  Klantenservice

  De klantenservice van Fotodate.nl is lastig te vinden op de site. Het is onduidelijk hoe je contact kunt opnemen met de klantenservice als je vragen of problemen hebt.

 • 2.5

  Kosten

  Fotodate.nl biedt een gratis lidmaatschap aan, maar voor meer functies moet je betalen. De kosten zijn niet heel hoog, maar gezien de beperkte informatie en gebruikers lijkt dit niet de beste investering.

 • 2.5 Gemiddeld

  Totaalscore

  Al met al lijkt Fotodate.nl niet de beste keuze voor Nederlandse daters op zoek naar een betrouwbare datingsite met Nederlandstalige informatie en gebruikers. De site biedt weinig informatie over functionaliteiten en de klantenservice is lastig te bereiken. De populariteit lijkt ook laag te zijn. De kosten zijn niet heel hoog, maar gezien de beperkingen van de site lijkt het niet de beste investering.

Fotodate.nl FAQ

Hoe kan ik Fotodate.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over website Fotodate.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Fotodate account.

Fotodate.nl opzeggen

Fotodate account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Fotodate.nl en log in met je E-mailadres en wachtwoord.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik in het hoofdmenu op het tabblad “profiel”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is geopend. Klik in het tweede menu op het tabblad: “Account details”.

stap 4: Een nieuwe pagina is weer geopend. Klik nu op de link: “Verwijder account”.

stap 5: Een nieuwe pagina is weer geopend. Voer je wachtwoord in en geef een reden van vertrek. Klik dan op de grijze button met de tekst: “verwijder profiel”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Fotodate.nl!

Wat is Fotodate.nl?

Fotodate.nl is een datingsite die zich richt op het matchen van mensen op basis van foto’s. Gebruikers kunnen elkaar beoordelen op basis van hun profielfoto, waarna de site hen met elkaar in contact brengt als er een wederzijdse match is.

Wat zijn de kosten van Fotodate.nl?

Fotodate.nl biedt zowel gratis als betaalde lidmaatschappen aan. Gratis leden hebben beperkte toegang tot de functies van de website. Voor onbeperkte toegang, zoals het bekijken van alle foto’s en het versturen van berichten, is een betaald abonnement nodig. De kosten van een betaald abonnement beginnen bij €7,50 per maand.

Hoe werkt het matchingsysteem van Fotodate.nl?

Het matchingsysteem van Fotodate.nl is gebaseerd op het beoordelen van foto’s. Gebruikers kunnen profielfoto’s van anderen bekijken en aangeven of ze geïnteresseerd zijn of niet. Als twee gebruikers elkaar als interessant beoordelen, ontstaat er een match en kunnen zij met elkaar in contact komen.

Is het aanmaken van een profiel op Fotodate.nl gratis?

Ja, het aanmaken van een profiel op Fotodate.nl is gratis. Echter, met een gratis profiel heb je beperkte toegang tot de functies van de website. Voor onbeperkte toegang is een betaald abonnement nodig.

Is Fotodate.nl geschikt voor alle leeftijden en doelgroepen?

Fotodate.nl is geschikt voor volwassenen van alle leeftijden die op zoek zijn naar een date of een serieuze relatie. De website is toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun achtergrond, leeftijd of seksuele voorkeur.

Laats bijgewerkt: 10 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---