Home / Estivant – Kosten, Review en Ervaringen
Estivant logo

Estivant - Kosten, Review en Ervaringen

Op reis gaan is fijn, maar vaak is het wat lastig om een datum te vinden die past voor je vrienden. Als je single bent, is het vaak nog moeilijker. Al je vrienden die een relatie hebben, gaan namelijk met hun partner op reis. En meegaan voelt gewoon als het vijfde wiel aan de wagen zijn. Dat gevoel wil je natuurlijk niet als je op reis bent. Gelukkig bestaan er organisaties die zich focussen op deze doelgroep: de singles. Als alleengaande heb je natuurlijk ook het recht om ieder stukje van de wereld te ontdekken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de singlevakanties van de Nederlandse organisatie Estivant.

Estivant
3
Beoordeling 3

Altijd op reis met leeftijdsgenoten

Wie een reis boekt bij Estivant, kan steeds kiezen per leeftijdsgroep. Deze zijn opgedeeld in vier grote groepen: 25-39, 30-49, 35-55 en 40-69 jaar. Keuze zat dus! De groepjes bestaan steeds uit maximaal 26 singles. Het aantal kan dus ook lager liggen. Maar er zijn altijd voldoende mensen zodat je altijd wel met iemand een leuke klik hebt. Ook zorgt Estivant voor een goede balans tussen vrouwelijke en mannelijke deelnemers. Dit regelt Estivant niet zelf, maar toeval wil dat het evenwicht altijd netjes verdeeld is. Zo was de gemiddelde verhouding in 2016 nog als volgt: 44% man en 56% vrouw.

Groot aanbod singlereizen

Estivant profileert zich als de grootste aanbieder van singlereizen in Nederland. Je kunt dus kiezen uit een ruim aanbod van vakanties. Op die manier vind je altijd wel een reis die bij jouw wensen past. De vakanties gaan van zonnige strandvakanties en skivakanties tot avontuurlijke rondreizen. Je kunt ook zelf filteren op de duur van de vakantie. Ga je voor een eerste keer op vakantie met Estivant en twijfel je nog enorm? Kies dan voor een korte reis en geef het zo toch een kans. Als het je bevalt, kun je de volgende keer een langere vakantie boeken. En dat de deelnemende singles tevreden zijn, blijkt uit de uitstekende cijfers. Maar liefst 94% van de vakantiegangers beveelt Estivant aan bij andere singles.

Altijd met reisbegeleider

Omdat je een bende singles niet zomaar op reis kunt sturen, heeft elke reis een reisbegeleider die alles in goede banen leidt. Deze persoon heeft ervaring met reizen te begeleiden en heeft natuurlijk ook een enorme passie voor het reizen. Het is niet zo dat de reisbegeleider ook single hoeft te zijn. En dat is misschien maar beter zo, want de begeleider moet de gehele reis op scherp staan. En dat lukt misschien niet meteen met Cupido in de buurt. Heb je een reis geboekt, maar slaat de twijfel te hard toe? Dan is Estivant zeer flexibel, want je kunt namelijk tot zes weken voor vertrek kosteloos annuleren.

Vast team en vrijwilligers

Net zoals veel reisorganisaties die groepsreizen organiseren, bestaat Estivant uit een team van vaste medewerkers en vrijwilligers. Die laatste groep wordt dusdanig getraind zodat ze in staat zijn om een volledige Estivant-groepsreis te begeleiden. Zo kunnen ze ingrijpen in noodsituaties en weten ze op ieder moment van de reis wat gedaan.

Estivant
3
Beoordeling 3
Estivant screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Estivant.nl?

 • Leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen
 • Geen datingsite
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 08 februari 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *