Home / E-Chat.nl – Kosten, Review en Ervaringen
E-Chat.nl logo

E-Chat.nl - Kosten, Review en Ervaringen

De website van e-Chat.nl is een chatdienst waar je met anderen in contact kunt komen. Zoals op de meeste websites die voor dating bedoeld zijn, is er een overdaad aan dames beschikbaar. De foto’s suggereren dat het hier meer gaat om een seksdatingsite dan dat je er een serieuze partner kunt vinden. Op de website wordt gemeld dat er “kosten” in rekening worden gebracht, maar hoeveel deze kosten bedragen wordt niet duidelijk. Wellicht pas als je een account hebt aangemaakt en daadwerkelijk wilt gaan chatten.

E-Chat.nl
2
Beoordeling 2

Profielen op e-Chat.nl

Hoewel er op de website niet over wordt gerept, is de kans zeer groot dat je te maken krijgt met zogenaamde fictieve profielen. Dit zijn profielen van niet bestaande personen. De foto’s worden her en der van het internet geplukt en de teksten bij de profielbeschrijvingen zijn verzonnen. Met dergelijke personen kun je nooit een echte afspraak maken. Je kunt wel chatten, want de berichten die je zogenaamd van deze persoon terugkrijgt worden verstuurd door medewerkers van de webdienst. Hun handelen is er doorgaans op gericht om jou als gebruiker zo veel mogelijk berichten te laten versturen. Dit levert immers geld op. Dit wordt bereikt door je steeds maar vragen te stellen waar jij dan weer op zult gaan reageren. Op vragen van jouw kant komen vage antwoorden die meer vragen oproepen, met als gevolg weer meer berichtjes die door de argeloze gebruiker worden gestuurd. Alles in de hoop een afspraak te kunnen krijgen met de mooie dame van de foto. Maar de kans dat dat gebeurt is volledig uitgesloten.

Een partner of date vinden

Wat voor e-Chat.nl geldt, geldt voor veel datingsites op internet. Zodra je moet betalen per verstuurd bericht kun je er vanuit gaan dat de website nep is. De profielen behoren bij niet bestaande personen en de berichten die worden verstuurd zijn afkomstig van beheerders wiens taak het is om jou zo lang mogelijk aan het lijntje te houden. Als er al een afspraak voor een ontmoeting komt, dan kun je er vergif op innemen dat deze op het laatste moment wordt afgezegd. Het liefst met een zielig verhaal, bij voorbeeld ziekte of een ziek kind. Want dan ga jij de volgende dag vast informeren of het alweer wat beter gaat en gaat het spelletje van aan het lijntje houden gewoon nog een tijdje door.

Het herkennen van fake profielen

Een fake profiel herkennen is meestal niet zo moeilijk. Zodra de andere persoon vragen ontwijkt en zelf wel steeds weer vragen stelt zodat jij daarop moet reageren moet er een alarmbel gaan rinkelen. Ook als er ontwijkend wordt gedaan op voorstellen om elkaar buiten de website verder te leren kennen, bij voorbeeld door elkaar te bellen of via een chatdienst als Facebook Messenger of Whatsapp. Zodra de andere partij aangeeft dat zij alleen via de website contact wil hebben, kun je er vanuit gaan dat er sprake is van een fake profiel.

E-Chat.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van E-Chat.nl?

 • De website is erg uitnodigend
 • Aanmelden is gratis
 • Je vindt hier uitsluitend nep profielen
 • De website is er alleen op uit om zoveel mogelijk geld aan je te verdienen
 • Alleen geschikt voor mensen die een spannende chat willen en daar graag voor willen betalen
 • 2

  Populariteit

 • 2

  Gebruikersgemak

 • 2

  Functionaliteiten

 • 2

  Klantenservice

 • 2

  Kosten

 • 2 Gemiddeld

  Totaalscore

E-Chat.nl FAQ

Hoe kan ik E-Chat.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite E-Chat.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw E-Chat.nl account.

E-Chat.nl opzeggen

E-Chat.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van E-chat.nl en log in op jouw account met je e-mailadres en wachtwoord. De inlog link vind je aan de linkerkant.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op: “Mijn profiel” in het menu aan de linkerkant. Een nieuwe pagina is nu geopend.

Stap 3:  Scroll geheel naar beneden en klik op de button met de tekst: “Verwijderen“.

Stap 4: Een nieuwe pagina is geopend. Voer je wachtwoord in en klik dan op de button met de tekst: “Verwijder mijn account”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op E-Chat.nl!

Laats bijgewerkt: 09 januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---