Home / DatingDirect.com – Kosten, Review en Ervaringen
DatingDirect.com logo

DatingDirect.com - Kosten, Review en Ervaringen

DatingDirect.com is geen zelfstandige datingsite, het is een overkoepelend bedrijf waaronder verschillende datingbedrijven in Europa vallen. Want als je even omlaag scrolt op de website zie je onder andere een linkje naar “Dating in Nederland”. Wanneer je daar op klikt kom je uit bij de welbekende datingsite Lexa.nl. Je kunt je bij Dating Direct wel op de website aanmelden, maar je gegevens komen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid onder meer op Lexa.nl terecht. De website vermeldt dit wel, in de kleine lettertjes en ook nog eens in het Engels. Maar de gemiddelde bezoeker zal dit wellicht niet opvallen. Zeker omdat er niet echt duidelijk op gewezen wordt.

 

DatingDirect.com
3
Beoordeling 3

Jouw gegevens op meerdere datingsites

Er zijn meer datingsites die dit principe toepassen. Soms wordt het wel openlijk vermeld. Het wordt dan als positief punt gebracht. Je gegevens staan op meerdere datingsites dus de kans dat je iemand vindt wordt ook groter. Dat is natuurlijk waar. Maar het komt wel vreemd over als iemand je benadert vanwege je profiel en diegene op een heel andere datingsite zit dan waar jij je had ingeschreven. En het is al helemaal vreemd als je daar gaat kijken en je eigen profiel tegenkomt. Hoewel het misschien niet netjes is om zo met privé gegevens om te gaan, wordt het wel vermeld en had je het als gebruiker dus moeten of kunnen weten. Iets om goed over na te denken voordat je je op een datingsite aanmeldt. Bij Dating Direct is het overduidelijk dat ze volgens dit principe werken. Geen probleem, mits je het als gebruiker maar vooraf weet.

Wil je internationaal daten?

Voordat je je inschrijft op Dating Direct kun je je afvragen of je internationaal wilt daten. Je krijgt dan wellicht reacties van mensen die niet in Nederland wonen. Als je je internationale vriendenkring wilt uitbreiden is dat misschien leuk. Maar als je een partner zoekt die in jouw regio woont dan is het wellicht wat te hoog gegrepen en kun je beter je heil zoeken bij een puur Nederlandse datingsite. Dating Direct is meer bedoeld voor mensen die breed willen zoeken en niet zo zeer op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Het is meer een platform voor internationale vriendschappen. Inschrijven is gratis, maar als je van alle diensten gebruik wilt maken moet je daarvoor abonnementsgeld betalen. Hoeveel wordt pas duidelijk als je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd.

Bewaak je privacy online

Het is op het internet altijd belangrijk om je privacy goed te bewaken. Maar zeker als het om dating gat is het van belang om hier goed op te letten. Deel dus niet te snel privé gegevens met iemand die je nog niet goed kent. Geef niet zomaar je adres of telefoonnummer. Jullie kunnen online met elkaar mailen of chatten en elkaar zo eerst beter leren kennen. Als je van plan bent om een ontmoeting af te spreken, doe dit dan de eerste keer op neutraal terrein en bij voorkeur op een plaats waar meer mensen zijn, zoals een horecagelegenheid. Als het echt klikt tussen jullie is het vroeg genoeg om verdere informatie met elkaar te delen.

DatingDirect.com screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van DatingDirect.com?

 • Gratis aanmelden
 • Grote database beschikbaar
 • Je gegevens worden doorgelinkt naar andere datingsites
 • De kosten van full membership zijn niet vooraf duidelij
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 08 februari 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *