Home / Vind de liefde van je leven: Top 10 beste datingsites! / Alles over Dating.nl: Kosten, Review & Ervaringen!
Dating.nl logo

Alles over Dating.nl: Kosten, Review & Ervaringen!

Wil je alles weten over Dating.nl? Bij WelkeOnlineDatingSite.nl hebben we de kosten, review en ervaringen van deze datingsite voor je op een rijtje gezet. Dating.nl bestaat al geruime tijd en heeft in de loop der jaren ongetwijfeld veranderingen en updates ondergaan. Hoewel de homepage er aantrekkelijk en strak uitziet, is er één groot probleem: het gebrek aan informatie over de werking van de website. Zelfs de algemene voorwaarden ontbreken, waardoor het onduidelijk is wat je kunt verwachten als je je aanmeldt bij Dating.nl. Lees onze gedetailleerde review en maak een weloverwogen beslissing voordat je je aanmeldt bij Dating.nl.

Dating.nl
2.5
Beoordeling 2.5

Dating.nl: Gebrek aan informatie over werking en gebruikersvoorwaarden

De website Dating.nl bestaat al heel wat jaren maar heeft in de loop der tijd ongetwijfeld de nodige wijzigingen en updates gehad. De homepage ziet er op zich gelikt en strak uit. Het probleem is alleen dat je op de website geen enkele informatie aantreft over de werking van deze dating website. De site vermeldt niet eens algemene voorwaarden waar je, zij het in formeel taalgebruik, kunt lezen wat de gebruikersvoorwaarden zijn. Het is dus volledig onduidelijk wat je te wachten staat als je je aanmeldt bi Dating.nl.

Gebrek aan informatie

Gratis uitproberen

De website vermeldt dat je de mogelijkheid krijgt om Dating.nl gratis uit te proberen. Dit doe je door je aan te melden met het vragenformulier, waar je direct de nodige persoonlijke vragen moet beantwoorden. Als je je hebt aangemeld en je bent ingelogd kun je zoeken in de database en zien of er mensen zijn met wie je in contact wilt komen. Er is overigens wel een gebruiker die aangeeft dat zijn gratis lidmaatschap niet werkte en dat contact met de helpdesk hierover niets opleverde. De optie voor het gratis uitproberen wordt echter nog steeds op de datingsite vermeld, dus wellicht wordt er momenteel beter gereageerd door de klantenservice als een gratis proef abonnement niet blijkt te werken.

Profielen

Omdat de website al enige jaren bestaat is de kans vrij groot dat je er veel verouderde profielen aantreft. Veel mensen die zich aanmelden bij een datingsite halen hun profiel niet weg ook als ze allang niet meer op zoek zijn naar een partner of date. Er zijn datingsites die inactieve profielen na verloop van tijd verwijderen, maar bij Dating.nl lijkt dit niet te gebeuren. Het gevolg daarvan is dat je het risico loopt dat je reageert op een profiel dat allang niet meer in gebruik is. Daar zal je dan ook geen reacties meer van ontvangen en dat is voor veel mensen een enorm frustrerende ervaring bij het zoeken naar een leuke partner.

man die verouderde datingprofielen bekijkt

Is Dating.nl het proberen waard?

Er wordt door sommigen die deze site probeerden aangegeven dat er niet veel profielen op staan. Dit kun je pas zien op het moment dat je een account hebt aangemaakt. Ook over kosten voor het gebruik wordt nergens informatie verstrekt. Dit maakt het lastig om te beoordelen of Dating.nl de moeite waard is om te proberen. Er zijn natuurlijk veel alternatieven waarbij de voorwaarden voor het gebruik wel duidelijk zijn en die recentere profielen aanbieden. Als het je niet lukt om via Dating.nl een leuk contact op te doen kun je deze alternatieven uiteraard altijd nog proberen.

Dating.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Dating.nl?

 • Strakke en aantrekkelijke homepage: Dating.nl heeft een visueel aantrekkelijke en goed ontworpen startpagina.
 • Lang bestaande datingsite: Als een lang bestaande datingsite heeft Dating.nl ervaring opgebouwd in de online datingwereld.
 • Potentieel voor succesvolle matches: Ondanks enkele tekortkomingen zijn er positieve ervaringen van gebruikers die aangeven dat er potentieel is voor succesvolle matches.
 • Mogelijkheid om kosten, reviews en ervaringen te raadplegen: Gebruikers hebben de mogelijkheid om kosten, reviews en ervaringen van andere gebruikers te bekijken voordat ze zich aanmelden.
 • Overzichtelijke en aantrekkelijke presentatie: De presentatie van Dating.nl is overzichtelijk en aantrekkelijk, waardoor het gemakkelijker is om door profielen te bladeren en matches te vinden.
 • Gebrek aan informatie over werking en gebruikersvoorwaarden: De website biedt weinig tot geen informatie over de werking en gebruikersvoorwaarden, wat verwarrend kan zijn voor potentiële gebruikers.
 • eperkte functionaliteiten: Dating.nl biedt beperkte functionaliteiten in vergelijking met andere datingsites, waardoor de mogelijkheden om andere gebruikers te leren kennen beperkt zijn.
 • Onhandig gebruikersgemak: De website van Dating.nl kan onhandig in gebruik zijn, met verwarrende navigatie en een gebrek aan intuïtieve functies.
 • Hoge kosten in verhouding tot geboden mogelijkheden: De kosten van Dating.nl worden als hoog ervaren in vergelijking met de beperkte functies en mogelijkheden die het lidmaatschap biedt.
 • Zwakke klantenservice: De klantenservice van Dating.nl laat te wensen over, met moeilijkheden om contact op te nemen en een trage respons op vragen en problemen van gebruikers.

Dating.nl: Lang bestaande datingsite met ruimte voor verbetering

In conclusie, Dating.nl is een lang bestaande datingsite met een strakke en aantrekkelijke homepage. Echter, het gebrek aan informatie over de werking en gebruikersvoorwaarden op de website kan verwarrend zijn voor potentiële gebruikers. Het is essentieel om transparantie te bieden en duidelijkheid te scheppen over wat men kan verwachten bij aanmelding op Dating.nl. Desondanks zijn er positieve ervaringen van gebruikers te vinden, wat aangeeft dat de site potentieel biedt voor succesvolle matches. Het is altijd verstandig om de kosten, reviews en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen voordat je besluit je aan te melden bij Dating.nl of enige andere datingsite.

laptop met verbeteringen aangegeven

 • 2.3

  Populariteit

  De populariteit van Dating.nl laat te wensen over, met een beperkt aantal actieve gebruikers. Het kan moeilijk zijn om potentiële matches te vinden en de kans op succesvolle connecties is beperkt.

 • 2.5

  Gebruikersgemak

  Het gebruikersgemak van Dating.nl laat veel te wensen over. De website is onhandig in gebruik, met verwarrende navigatie en een gebrek aan intuïtieve functies. Het kan frustrerend zijn om de gewenste acties uit te voeren en te vinden wat je zoekt.

 • 2.5

  Functionaliteiten

  De functionaliteiten van Dating.nl zijn beperkt en verouderd. Essentiële features die je mag verwachten ontbreken, waardoor de mogelijkheden om andere gebruikers te leren kennen beperkt zijn. Er is weinig ruimte voor personalisatie en interactie op de site.

 • 2.7

  Klantenservice

  De klantenservice van Dating.nl laat te wensen over. Het kan moeilijk zijn om contact op te nemen met ondersteuning, en wanneer je dat doet, is de respons traag en niet altijd behulpzaam. Er is gebrek aan adequate ondersteuning voor gebruikers.

 • 2.5

  Kosten

  De kosten van Dating.nl zijn hoog in vergelijking met andere datingsites. Het lidmaatschap biedt weinig waarde voor het bedrag dat je betaalt. Je krijgt beperkte toegang tot functies en er zijn geen duidelijke voordelen die de prijs rechtvaardigen.

 • 2.5 Gemiddeld

  Totaalscore

  Alles bij elkaar genomen, scoort Dating.nl laag op alle belangrijke aspecten. Van populariteit en gebruikersgemak tot functionaliteiten en klantenservice, het laat veel te wensen over. De hoge kosten in verhouding tot de geboden mogelijkheden maken het geen aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een succesvolle online datingervaring.

Dating.nl FAQ

Hoe kan ik Dating.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Dating.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Dating.nl account.

Dating.nl opzeggen

Dating.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Dating.nl en log in met je Mail/name en wachtwoord op je account. Of maak hiervoor gebruik van Facebook.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga met je muisaanwijzer op je profielfoto of avatar staan in de rechter bovenhoek. Een nieuwe menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik op de link: “Verwijder profiel” aan de linkerzijde van de pagina.

Stap 4: Een nieuwe pagina is geopend. Voer je wachtwoord in en klik op de button met de tekst: “Verwijder profiel”. Een pop-up window is nu zichtbaar. Klik op: “OK”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Dating.nl!

 

Wat zijn de kosten van Dating.nl?

De kosten van Dating.nl variëren, afhankelijk van het type abonnement dat je kiest. Er zijn drie verschillende abonnementen beschikbaar: een 1 maand abonnement, een 3 maanden abonnement en een 6 maanden abonnement. De prijzen worden vermeld op de website van Dating.nl en kunnen variëren, dus het is raadzaam om de meest recente prijsinformatie daar te controleren.

Wat zijn de functies en mogelijkheden van Dating.nl?

Dating.nl biedt verschillende functies en mogelijkheden om je te helpen bij het vinden van een geschikte partner. Enkele van de belangrijkste functies zijn het aanmaken van een profiel, het zoeken naar andere leden, het bekijken van profielen en foto’s, het versturen en ontvangen van berichten en het gebruik van chatrooms. Daarnaast biedt de website ook een mobiele app en organiseert het regelmatig evenementen en activiteiten voor leden.

Hoe kan ik mij registreren op Dating.nl?

Om je te registreren op Dating.nl, ga je naar de officiële website en klik je op de registratieknop. Je wordt gevraagd om enkele basisgegevens in te vullen, zoals je geslacht, geboortedatum, e-mailadres en een wachtwoord. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de website leest voordat je je registreert. Na het invullen van het registratieformulier ontvang je een bevestigingsmail om je account te activeren.

Zijn er succesverhalen van mensen die via Dating.nl hun partner hebben gevonden?

Ja, er zijn succesverhalen van mensen die via Dating.nl hun partner hebben gevonden. Op de website van Dating.nl kun je enkele van deze succesverhalen lezen. Deze verhalen getuigen van de mogelijkheid om via de website nieuwe mensen te ontmoeten en een serieuze relatie op te bouwen.

Kan ik mijn Dating.nl abonnement opzeggen?

Ja, je kunt je Dating.nl abonnement opzeggen. Om je abonnement op te zeggen, log je in op je account en ga je naar de instellingen. Daar vind je de optie om je abonnement te beheren en op te zeggen. Volg de instructies op het scherm om je abonnement succesvol te annuleren. Houd er rekening mee dat eventuele resterende abonnementskosten mogelijk nog in rekening worden gebracht, afhankelijk van de voorwaarden van Dating.nl.

Laats bijgewerkt: 30 september 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---