Home / Dating.nl – Kosten, Review en Ervaringen
Dating.nl logo

Dating.nl - Kosten, Review en Ervaringen

De website Dating.nl bestaat al heel wat jaren maar heeft in de loop der tijd ongetwijfeld de nodige wijzigingen en updates gehad. De homepage ziet er op zich gelikt en strak uit. Het probleem is alleen dat je op de website geen enkele informatie aantreft over de werking van deze dating website. De site vermeldt niet eens algemene voorwaarden waar je, zij het in formeel taalgebruik, kunt lezen wat de gebruikersvoorwaarden zijn. Het is dus volledig onduidelijk wat je te wachten staat als je je aanmeldt bi Dating.nl.

Dating.nl
2.5
Beoordeling 2.5

Gratis uitproberen

De website vermeldt dat je de mogelijkheid krijgt om Dating.nl gratis uit te proberen. Dit doe je door je aan te melden met het vragenformulier, waar je direct de nodige persoonlijke vragen moet beantwoorden. Als je je hebt aangemeld en je bent ingelogd kun je zoeken in de database en zien of er mensen zijn met wie je in contact wilt komen. Er is overigens wel een gebruiker die aangeeft dat zijn gratis lidmaatschap niet werkte en dat contact met de helpdesk hierover niets opleverde. De optie voor het gratis uitproberen wordt echter nog steeds op de website vermeld, dus wellicht wordt er momenteel beter gereageerd door de klantenservice als een gratis proef abonnement niet blijkt te werken.

Profielen

Omdat de website al enige jaren bestaat is de kans vrij groot dat je er veel verouderde profielen aantreft. Veel mensen die zich aanmelden bij een datingsite halen hun profiel niet weg ook als ze allang niet meer op zoek zijn naar een partner of date. Er zijn datingsites die inactieve profielen na verloop van tijd verwijderen, maar bij Dating.nl lijkt dit niet te gebeuren. Het gevolg daarvan is dat je het risico loopt dat je reageert op een profiel dat allang niet meer in gebruik is. Daar zal je dan ook geen reacties meer van ontvangen en dat is voor veel mensen een enorm frustrerende ervaring bij het zoeken naar een leuke partner.

Is Dating.nl het proberen waard?

Er wordt door sommigen die deze site probeerden aangegeven dat er niet veel profielen op staan. Dit kun je pas zien op het moment dat je een account hebt aangemaakt. Ook over kosten voor het gebruik wordt nergens informatie verstrekt. Dit maakt het lastig om te beoordelen of Dating.nl de moeite waard is om te proberen. Er zijn natuurlijk veel alternatieven waarbij de voorwaarden voor het gebruik wel duidelijk zijn en die recentere profielen aanbieden. Als het je niet lukt om via Dating.nl een leuk contact op te doen kun je deze alternatieven uiteraard altijd nog proberen.

Dating.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Dating.nl?

 • Nederlandstalige datingsite
 • Ruime ervaring, de site bestaat al vele jaren
 • Gratis uitproberen van de diensten op de site
 • Geen algemene voorwaarden op de website aanwezig
 • Onduidelijkheid over hoe recent de profielen zijn
 • Gebruikers geven aan dat er vaak niet op berichten wordt gereageerd
 • 2.5
  Populariteit
 • 2.5
  Gebruikersgemak
 • 2.5
  Functionaliteiten
 • 2.5
  Klantenservice
 • 2.5
  Kosten
 • 2.5 Gemiddeld
  Totaalscore

Dating.nl FAQ

Hoe kan ik Dating.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Dating.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Dating.nl account.

Dating.nl opzeggen

Dating.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Dating.nl en log in met je Mail/name en wachtwoord op je account. Of maak hiervoor gebruik van Facebook.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga met je muisaanwijzer op je profielfoto of avatar staan in de rechter bovenhoek. Een nieuwe menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Instellingen”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik op de link: “Verwijder profiel” aan de linkerzijde van de pagina.

Stap 4: Een nieuwe pagina is geopend. Voer je wachtwoord in en klik op de button met de tekst: “Verwijder profiel”. Een pop-up window is nu zichtbaar. Klik op: “OK”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Dating.nl!

 

Laats bijgewerkt: 22 maart 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *