Home / Vind de liefde van je leven: Top 10 beste datingsites! / Dateplaats: Kostenloos Daten voor Iedereen!
Dateplaats logo

Dateplaats: Kostenloos Daten voor Iedereen!

Dateplaats is een Nederlandse datingsite die sinds 2009 actief is. De website richt zich op mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie of vriendschap. Bij Dateplaats kun je gratis een profiel aanmaken en op zoek gaan naar andere singles. De website biedt verschillende functies aan, waaronder een chatfunctie en een matchingssysteem op basis van persoonlijkheidstesten. In deze review lees je meer over de kosten, de functionaliteiten en de ervaringen van gebruikers met Dateplaats. Zo kun je bepalen of deze datingsite de juiste keuze is voor jou.

Dateplaats
3
Beoordeling 3

Dateplaats.nl: Gratis account aanmaken en berichten versturen

Op Dateplaats.nl kun je gratis een account aanmaken als je op zoek bent naar een date of een leuke relatie. Niet alleen het aanmelden is gratis op Dateplaats.nl maar ook het versturen van berichten naar andere members. De makers van dateplaats zijn van mening dat online daten ook gratis moet kunnen en vragen dus geen financiële vergoeding voor het versturen en ontvangen van berichten zoals dat bij veel online datingsites gebruikelijk is. Je hoeft dus geen kosten te maken als je gebruik wilt maken van deze datingsite.

Is online daten bij Dateplaats echt gratis?

Op de website wordt nadrukkelijk gesteld dat er geen kosten worden berekend voor het gebruik van de website. Dus ja, daten bij Dateplaats.nl is gratis. Tenzij je natuurlijk het gebruik van mobiel dataverkeer wilt rekenen, maar dit heeft niets te maken met het online daten op zich. Je kunt iedereen dag zoveel berichten sturen als je wilt naar members die je beter wilt leren kennen. Houd het wel een beetje binnen de perken, de meeste mensen vinden het niet zo prettig om te worden bedolven onder berichten. Houd er ook rekening mee als je een bericht hebt gestuurd dat het even kan duren voordat je antwoord krijgt. Niet iedereen is immers 24/7 online. Het is ook niet de bedoeling om members te gaan stalken. Als iemand aangeeft geen interesse (meer) te hebben om berichten van je te ontvangen, accepteer dit dan en val deze persoon niet verder lastig. Doe je dat wel dan loop je het risico dat je account wordt geblokkeerd en dan kun je niemand nog berichten sturen.

Het risico van een gratis datingsite

Een gratis datingsite heeft twee risico’s. Ten eerste is de kans groot dat je stuit op oude profielen. Omdat het toch niets kost hebben veel mensen de neiging om hun account te laten staan, ook als ze allang niet meer op zoek zijn. Soms kun je aan een profiel wel zien dat het al langer op de site staat en dat de kans groot is dat het niet meer actief is, bijvoorbeeld uit informatie in de profieltekst. Een tweede risico is dat je mensen tegenkomt die geen goede bedoelingen hebben. Deze mensen zijn niet uit op een leuke date of relatie. Ze willen mensen vinden die gemakkelijk te bedriegen zijn. Ga daarom niet in op verzoeken om geld of op zielige verhalen over zieke familieleden waarvoor geen geld is. De kans dat het leugens zijn is namelijk zeker aanwezig.

Vrijblijvend online daten

Het feit dat er geen kosten zijn verbonden aan daten via Dateplaats.nl geeft je de mogelijkheid om vrijblijvend op zoek te gaan naar een date of een nieuwe liefde. Je kunt in alle rust iemand beter leren kennen door berichtjes te sturen voordat je eventueel besluit om elkaar te ontmoeten om te zien of het echt klikt tussen jullie. Op deze manier kan online daten heel leuk zijn.

Dateplaats screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Dateplaats?

 • Gratis aanmelden en profielen bekijken
 • Gratis berichten ontvangen en versturen met andere members
 • Een wat groter risico op verouderde en mogelijk inactieve profielen
 • Grotere kans op online misbruik of bedrog

Dateplaats.nl: Gratis berichten versturen voor een leuke relatie

Als je op zoek bent naar een gratis datingsite, dan is Dateplaats zeker het overwegen waard. Je kunt hier zonder financiële belemmeringen op zoek gaan naar een leuke relatie of vriendschap. Het feit dat berichten versturen ook gratis is, maakt deze datingsite extra aantrekkelijk. Natuurlijk is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en je eigen veiligheid in acht te nemen bij het online daten. Maar over het algemeen zijn de gebruikerservaringen met Dateplaats positief. Het is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke datingsite die zich richt op serieuze singles die op zoek zijn naar een duurzame relatie of vriendschap.

 • 2.7

  Populariteit

  Dateplaats heeft in Nederland een redelijke populariteit onder singles die op zoek zijn naar een gratis datingsite. Hoewel het niet de grootste datingsite is, heeft het toch een aanzienlijk aantal actieve gebruikers. Dit komt mede doordat het versturen van berichten gratis is, wat voor veel mensen aantrekkelijk is. Bovendien richt de website zich op serieuze singles die op zoek zijn naar een duurzame relatie, waardoor de kans op matches groter is.

 • 2.8

  Gebruikersgemak

  Dateplaats is een gebruiksvriendelijke datingsite die voor iedereen makkelijk te begrijpen is. Het aanmelden gaat snel en het maken van een profiel is eenvoudig. Ook het zoeken naar andere singles en het versturen van berichten is gemakkelijk. De website is overzichtelijk en het design is modern en fris.

 • 2.5

  Functionaliteiten

  Dateplaats biedt verschillende functionaliteiten aan, zoals het versturen van berichten, chatten en het gebruiken van een matchingssysteem op basis van persoonlijkheidstesten. Hoewel de website minder functies heeft dan sommige andere datingsites, zijn de belangrijkste functionaliteiten aanwezig en is het voldoende om een geschikte match te vinden.

 • 3

  Klantenservice

  De klantenservice van Dateplaats is goed bereikbaar en reageert snel op vragen en opmerkingen. Er is een contactformulier op de website waar je je vragen kunt stellen en er is een FAQ-pagina waar je antwoorden op veelgestelde vragen kunt vinden. Het enige minpunt is dat er geen telefonische klantenservice beschikbaar is.

 • 4

  Kosten

  Dateplaats is een gratis datingsite waar je zonder financiële belemmeringen kunt zoeken naar een leuke relatie of vriendschap. Het versturen van berichten is ook gratis, wat het extra aantrekkelijk maakt. Er zijn geen verborgen kosten en je kunt onbeperkt gebruikmaken van de website zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

 • 3 Goed

  Totaalscore

  Overall is Dateplaats een betrouwbare en gebruiksvriendelijke datingsite die zich richt op serieuze singles die op zoek zijn naar een duurzame relatie of vriendschap. Hoewel de website minder functies heeft dan sommige andere datingsites, is het gratis versturen van berichten een groot pluspunt. De klantenservice is goed bereikbaar en de website is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Al met al krijgt Dateplaats een goede totaalscore.

Dateplaats FAQ

Hoe kan ik Dateplaats opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Dateplaats? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Dateplaats.nl account.

Dateplaats opzeggen

Dateplaats.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Dateplaats.nl en log in met je email en password op je account.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik in het hoofdmenu aan de bovenzijde op de link: “Account”. Een nieuwe pagina is nu geopend.

Stap 3: Scroll een stukje naar beneden tot het kopje: Account permanent opzeggen en klik op: “Klik dan hier”. Bevestig je keuze door op “OK” te klikken in het pop-up venster.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Dateplaats!

 

Wat zijn de kosten van Dateplaats?

Dateplaats biedt zijn diensten gratis aan. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het gebruik van de datingsite.

Hoe kan ik me aanmelden bij Dateplaats?

Om u aan te melden bij Dateplaats gaat u naar de homepage van de datingsite en klikt u op de knop “Registreren”. Vervolgens vult u uw gegevens in en bevestigt u uw account via de link die naar uw e-mailadres is gestuurd.

Kan ik mijn profiel verwijderen op Dateplaats?

Ja, u kunt uw profiel op elk moment verwijderen door in te loggen op uw account en naar de pagina “Instellingen” te gaan. Daar kunt u kiezen voor “Profiel verwijderen” en de instructies volgen om uw profiel definitief te verwijderen.

Is Dateplaats veilig in gebruik?

Ja, Dateplaats maakt gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Zo worden persoonlijke gegevens beschermd en is er een team van moderators dat toezicht houdt op de activiteiten op de site.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Dateplaats?

U kunt contact opnemen met de klantenservice van Dateplaats door een e-mail te sturen naar support@dateplaats.nl. Daarnaast is er een FAQ-pagina beschikbaar op de website waar u veelgestelde vragen en antwoorden kunt vinden.

Laats bijgewerkt: 01 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---