Home / Dateplaats – Kosten, Review en Ervaringen
Dateplaats logo

Dateplaats - Kosten, Review en Ervaringen

Op Dateplaats.nl kun je gratis een account aanmaken als je op zoek bent naar een date of een leuke relatie. Niet alleen het aanmelden is gratis op Dateplaats.nl maar ook het versturen van berichten naar andere members. De makers van dateplaats zijn van mening dat online daten ook gratis moet kunnen en vragen dus geen financiële vergoeding voor het versturen en ontvangen van berichten zoals dat bij veel online datingsites gebruikelijk is. Je hoeft dus geen kosten te maken als je gebruik wilt maken van deze datingsite.

Dateplaats
3
Beoordeling 3

Is online daten bij Datingplaats.nl echt gratis?

Op de website wordt nadrukkelijk gesteld dat er geen kosten worden berekend voor het gebruik van de website. Dus ja, daten bij Datingplaats.nl is gratis. Tenzij je natuurlijk het gebruik van mobiel dataverkeer wilt rekenen, maar dit heeft niets te maken met het online daten op zich. Je kunt iedereen dag zoveel berichten sturen als je wilt naar members die je beter wilt leren kennen. Houd het wel een beetje binnen de perken, de meeste mensen vinden het niet zo prettig om te worden bedolven onder berichten. Houd er ook rekening mee als je een bericht hebt gestuurd dat het even kan duren voordat je antwoord krijgt. Niet iedereen is immers 24/7 online. Het is ook niet de bedoeling om members te gaan stalken. Als iemand aangeeft geen interesse (meer) te hebben om berichten van je te ontvangen, accepteer dit dan en val deze persoon niet verder lastig. Doe je dat wel dan loop je het risico dat je account wordt geblokkeerd en dan kun je niemand nog berichten sturen.

Het risico van een gratis datingsite

Een gratis datingsite heeft twee risico’s. Ten eerste is de kans groot dat je stuit op oude profielen. Omdat het toch niets kost hebben veel mensen de neiging om hun account te laten staan, ook als ze allang niet meer op zoek zijn. Soms kun je aan een profiel wel zien dat het al langer op de site staat en dat de kans groot is dat het niet meer actief is, bijvoorbeeld uit informatie in de profieltekst. Een tweede risico is dat je mensen tegenkomt die geen goede bedoelingen hebben. Deze mensen zijn niet uit op een leuke date of relatie. Ze willen mensen vinden die gemakkelijk te bedriegen zijn. Ga daarom niet in op verzoeken om geld of op zielige verhalen over zieke familieleden waarvoor geen geld is. De kans dat het leugens zijn is namelijk zeker aanwezig.

Vrijblijvend online daten

Het feit dat er geen kosten zijn verbonden aan daten via Dateplaats.nl geeft je de mogelijkheid om vrijblijvend op zoek te gaan naar een date of een nieuwe liefde. Je kunt in alle rust iemand beter leren kennen door berichtjes te sturen voordat je eventueel besluit om elkaar te ontmoeten om te zien of het echt klikt tussen jullie. Op deze manier kan online daten heel leuk zijn.

Dateplaats screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Dateplaats?

 • Gratis aanmelden en profielen bekijken
 • Gratis berichten ontvangen en versturen met andere members
 • Een wat groter risico op verouderde en mogelijk inactieve profielen
 • Grotere kans op online misbruik of bedrog
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore

Dateplaats FAQ

Hoe kan ik Dateplaats opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Dateplaats? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Dateplaats.nl account.

Dateplaats opzeggen

Dateplaats.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Dateplaats.nl en log in met je email en password op je account.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik in het hoofdmenu aan de bovenzijde op de link: “Account”. Een nieuwe pagina is nu geopend.

Stap 3: Scroll een stukje naar beneden tot het kopje: Account permanent opzeggen en klik op: “Klik dan hier”. Bevestig je keuze door op “OK” te klikken in het pop-up venster.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Dateplaats!

 

Laats bijgewerkt: 28 maart 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *