Home / Date24 – Kosten, Review en Ervaringen
date24 logo

Date24 - Kosten, Review en Ervaringen

Date24.nl is een volledig gratis datingsite. Op de homepage wordt duidelijk aangegeven dat je niet hoeft te betalen om gebruik te maken van deze dating community. Zowel het aanmelden als het sturen en ontvangen van berichten is volledig gratis. De site richt zich niet alleen op mensen die een nieuwe relatie willen maar ook op mensen die nieuwe vrienden zoeken voor een zuiver vriendschappelijke relatie. Om in de database te kunnen raadplegen moet je een account hebben, je kunt dit dus niet van tevoren doen.

Date24
3.4
Beoordeling 3.4

Geen kleine lettertjes

Voor zover is na te gaan zijn er geen “kleine lettertjes” op Date24.nl. Alles wat je op de site kunt doen is gratis. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken. Het is vooraf niet te beoordelen of dit de moeite waard is, want pas als je bent ingelogd kun je zoeken in de database. Als je niet bent ingelogd zie je alleen wat foto’s voorbij schieten op de homepage. Dit gaat zo snel dat het op het randje van irritant is. Als je een account hebt kun je aangeven of je naar een man of vrouw op zoek bent, in welke leeftijdscategorie en uit welk land afkomstig. Wanneer je het land wilt selecteren krijg je een lijst met alle landen van de wereld, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat er zich mensen van buiten Nederland of Vlaanderen op Date24.nl zullen aanmelden. Wellicht nog een verdwaalde aanmelding van de Antillen of Suriname maar daar zal het wellicht mee ophouden omdat de website volledig Nederlandstalig is.

Profielen

Een gratis datingsite is een nobel streven en als het werkt dan heeft het natuurlijk veel voordelen. Maar er zit wel een risico aan. Wanneer je gratis op een datingsite staat is de verleiding groot om je account niet te verwijderen als je allang niet meer op zoek bent. Het probleem van gratis websites voor dating is dan ook dat er vaak verouderde profielen op staan. Als er geen datum van inschrijving bij staat loop je dus het risico dat je iemand een bericht stuurt die al jaren geleden een nieuwe liefde heeft gevonden en allang niet meer op zoek is. De kans dat je dan nog een reactie krijgt is dan ook uitermate klein. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn als je serieus op zoek bent naar nieuwe vrienden of een partner.

Laagdrempelig

Een gratis datingsite is natuurlijk erg laagdrempelig. Dit kan betekenen dat je er mensen tegenkomt die van een ander niveau zijn dan wat jij zoekt. Gratis dating is niet per definitie besteed aan lager opgeleiden, maar mensen met een lager inkomen kiezen natuurlijk liever voor gratis dating dan voor een betaalde site. Kijk dus niet vreemd op als het niveau wellicht niet erg hoog is. Dat neemt niet weg dat mensen van HBO niveau zich natuurlijk gewoon kunnen aanmelden. En het opleidingsniveau zegt niet alles over hoe en wat iemand is. Het kan evengoed klikken als er een verschil in opleidingsniveau is tussen twee mensen.

date24 screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Date24?

 • Gratis inschrijven
 • Gratis gebruik van alle functies voor geregistreerde leden
 • Kans op verouderde profielen
 • 2.8
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 5
  Kosten
 • 3.4 Goed
  Totaalscore

Date24 FAQ

Hoe kan ik Date24 opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Date24? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Date24.nl account.

Date24 opzeggen

Date24.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Date 24 en log in met je Gebruikersnaam en wachtwoord op je account.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga naar instellingen en wijzig het laatste kopje (Wie kan mijn profiel zien) naar: “Verwijder profiel”. Klik dan op de blauwe button met de tekst: “Verzenden”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op ”Ja”.

 

Je hebt nu je account verwijderd op Date24!

Laats bijgewerkt: 02 juni 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *