Home / Cooldating – Kosten, Review en Ervaringen
Cooldating logo

Cooldating - Kosten, Review en Ervaringen

Via Cooldating kun je op zoek gaan naar vriendschap, een date of een vaste relatie. Aanmelden is heel eenvoudig. Je geeft aan wat je eigen geslacht is, waar je naar op zoek bent en vervolgens vul je een nickname, je e-mailadres en een wachtwoord in. Nadat je de aanmelding hebt bevestigd kun je direct zoeken in de profielen van andere members. Je kunt zoeken op geslacht en leeftijdscategorie. Als je niet bent aangemeld kun je ook zoeken, maar dan zie je alleen de profielfoto’s van de members die aan je zoekcriteria voldoen. Je kunt de profielinformatie niet bekijken. Hiervoor moet je eerst een profiel hebben en inloggen.

Cooldating
2.5
Beoordeling 2.5

Berichten versturen en ontvangen

Nadat je je gratis hebt geregistreerd bij Cooldating heb je credits nodig om berichten te kunnen versturen. Je krijgt bij aanmelding drie gratis credits. Wil je er meer gebruiken dan moet je deze online kopen. De prijzen voor de credits krijg je alleen te zien als je bent ingelogd. Deze worden verder niet op de website vermeld. In de algemene voorwaarden wordt aangegeven dat je credits nodig hebt voor het versturen en ontvangen van berichten. Eenmaal aangekochte credits kun je niet teruggeven, er vindt geen restitutie plaats. Wanneer je je account verwijdert vervallen automatisch je credits. Deze credits kun je kopen in verschillende bundels, hoe groter de bundel hoe lager de prijs per credit. Het voordeel van dit systeem is dat je alleen betaalt op het moment dat je van de site gebruik maakt door berichten te versturen.

Weinig aanbod van leden

Wat wel jammer is, is het feit dat er maar weinig leden zijn ingeschreven bij Cooldating. Als je zoekt op een bepaald geslacht en bepaalde leeftijdscategorie krijg je soms maar enkele matches. En dan is de kans ook nog eens groot dat de leden inmiddels al niet meer actief zijn op de site. Hier kom je uiteraard alleen achter als je een bericht verstuurt en daarvoor zijn betaalde credits nodig. Het gebeurt helaas regelmatig dat mensen zich aanmelden bij een datingsite alleen om er rond te kunnen kijken. Als ze dan niet vinden wat ze zoeken laten ze hun profiel staan zonder ooit nog in te loggen. Het opschonen van oude profielen gebeurt echter vrijwel nooit omdat lastig is in te schatten of een member zijn profiel wel of niet nog in stand wil houden.

Veilig online daten

Wanneer je bij Cooldating contact wilt leggen met andere members, zorg er dan voor dat je je privé gegevens niet te snel vrijgeeft. Wanneer je je telefoonnummer of mailadres geeft, loop je immers de kans dat de ander je gaat lastigvallen als jij besluit om het contact te verbreken. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat als je contact met iemand hebt met wie het lijkt te klikken, je ook niet maandenlang alleen maar met elkaar wilt blijven mailen via een datingsite. Dan zal er toch een keer een afspraak voor een ontmoeting worden gemaakt in de meeste gevallen. Spreek bij voorkeur af op een neutrale locatie waar meer mensen zijn. Zo kun je een date ook gemakkelijker afbreken als de klik met de persoon er niet blijkt te zijn.

Cooldating screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Cooldating.nl?

 • Gratis aanmelden
 • Gratis zoeken in de online profielen na aanmelding
 • Weinig profielen beschikbaar
 • Onduidelijkheid over de kosten van credits voor het versturen van berichten
 • Maakt gebruik van fictieve profielen
 • 2.5

  Populariteit

 • 2.5

  Gebruikersgemak

 • 2.5

  Functionaliteiten

 • 2.5

  Klantenservice

 • 2.5

  Populariteit

 • 2.5 Gemiddeld

  Totaalscore

Cooldating FAQ

Hoe kan ik Cooldating opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Cooldating? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Cooldating.nl account.

Cooldating opzeggen

Cooldating.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Cooldating en log in met je Gebruikersnaam en Wachtwoord op je account.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Scroll naar het einde van de website en klik op de link: “FAQ”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. klik nu op de vraag: “Hoe verwijder ik mijn profiel?” klik vervolgens op de tekstlink: “hier“.

Stap 4: Een pop-up venster is nu geopend. Vul je wachtwoord in en klik op de groene button met de tekst: “Bevestigen”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Cooldating!

Laats bijgewerkt: 07 mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---