Home / Contigo Contact – Kosten, Review en Ervaringen
Contigo Contact logo

Contigo Contact - Kosten, Review en Ervaringen

Contigo is een contactsite voor lesbische en biseksuele vrouwen. Je vindt hier niet alleen contactadvertenties maar ook actuele informatie en leuke acties. Je kunt een advertentie plaatsen als je lesbisch of biseksueel bent en op zoek naar een vrouwelijk contact. De website is uitsluitend bedoeld voor vrouwen, advertenties door mannen worden niet geplaatst. Contigo is een stichting en dat geeft de website een andere sfeer dan een gemiddelde datingsite.

Contigo Contact
3.3
Beoordeling 3.3

Geen commercieel belang

Je kunt als vrouw tegen een kleine vergoeding een advertentie plaatsen. Deze blijft een maand staan en wordt daarna verwijderd. Zo wordt voorkomen dat er oude advertenties op de site staan die wellicht niet meer actueel zijn. Biseksuele vrouwen die een relatie (met een man) hebben wordt dringend verzocht dit kenbaar te maken zodat een lesbische of biseksuele vrouw die op de advertentie reageert weet dat de ander gebonden is en dat een relatie zeer waarschijnlijk niet tot de mogelijkheden behoort.

Een veilige plaats om te daten

Lesbische vrouwen zijn vaak kwetsbaar. Op een gewone datingsite worden ze toch vaak benaderd door mannen, ondanks dat wordt aangegeven dat je alleen op zoek bent naar een vrouw. Via Contigo kun je het contact met een andere vrouw rustig opbouwen via de e-mail. Je hoeft niet meteen af te spreken en omdat er geen kostenplaatje is verbonden aan het sturen van mails zit er ook geen druk achter van “mijn abonnement loopt morgen af dus zullen we wel of niet afspreken”. Zo kunnen ook vrouwen die net “uit de kast” zijn gekomen via deze website op zoek naar een leuk contact dat wellicht later uitgroeit tot een mooie relatie.

Ervaringen van andere vrouwen

Een groot voordeel van de site van Contigo is dat je alles kunt lezen zonder dat je een account hoeft aan te maken. Dit is op deze site niet eens mogelijk. Als je een advertentie plaatst krijg je reacties doorgestuurd naar je mailadres en kun je vervolgens zelf bepalen of je het contact wel of niet wilt beantwoorden. Mede door dit eenvoudige concept worden de kosten laag gehouden en kan het plaatsen van een advertentie voor een klein bedrag worden geregeld. Je kunt ervaringen van andere vrouwen lezen, zowel met contacten die ze via Contigo hebben opgedaan als met de website zelf. Zo kun je je een beeld vormen voordat je eventueel een advertentie plaatst. De website is al sinds 1999 actief en dat zegt ook wel iets natuurlijk, ondanks de relatief simpele opzet heeft Contigo zich weten te handhaven.

 

Contigo Contact screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Contigo Contact?

 • Alle informatie op de website is voor iedereen te raadplegen
 • Je kunt voor een gering bedrag een advertentie plaatsen
 • De site is uitsluitend voor lesbische en biseksuele vrouwen, mannen worden niet toegelaten en reacties van mannen worden niet doorgestuurd
 • De website maakt een wat gedateerde indruk
 • Door het open karakter kan “iedereen” op je advertentie reageren. Reacties worden gelezen door beheer om te controleren of er geen man reageert want dit valt buiten de orde van deze website
 • 2.5
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 5
  Kosten
 • 3.3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 15 mei 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *