Home / Contactbox.nl – Kosten, Review en Ervaringen
Contactbox.nl logo

Contactbox.nl - Kosten, Review en Ervaringen

Op de website van Contactbox.nl kun je een gratis advertentie zetten als je op zoek bent naar een nieuwe relatie. Maar ook als je gewoon iemand zoekt voor vriendschap of om bij voorbeeld samen mee te reizen kun je hiervoor een advertentie plaatsen. Het gebruik van de website is gratis en dat maakt het op zich wel aantrekkelijk. Je moet wel een account aanmaken om een advertentie te kunnen plaatsen. Dit is natuurlijk logisch omdat je de advertentie later moet kunnen aanpassen of verwijderen als je dat zou willen. De website is Nederlandstalig en ziet er erg laagdrempelig uit.

Contactbox.nl
3.1
Beoordeling 3.1

Geen erotiek

Hoewel je via Contactbox.nl dus wel op zoek kunt gaan naar een nieuwe liefde is het niet de bedoeling om een erotisch getinte oproep te plaatsen. Als je in je oproep te expliciet naar seks verwijst wordt deze geweigerd. De beheerders geven nadrukkelijk aan dat hiervoor andere websites zijn en dat Contactbox.nl hiervoor niet de juiste plaats is.

Je kunt bij je oproep een foto plaatsen, maar ook hiervoor geldt uiteraard dat deze niet erotisch mag zijn. Op de website word je aangemoedigd een foto te plaatsen omdat dit de kans op reacties natuurlijk wel flink vergroot.

Oproepen plaatsen

Op Contactbox.nl staan veel oude oproepen, dit maakt het aanbod wel wat beperkt. Je kunt je afvragen als iemand ruim 2 jaar geleden een oproep plaatste, of die persoon vandaag de dag nog steeds op zoek is. Er worden niet heel veel nieuwe oproepen geplaatst, het gaat om slechts enkele per maand. Wat wel opvalt is dat er in januari veel nieuwe advertenties zijn. Kennelijk geldt nog steeds dat veel mensen het nieuwe jaar graag met een nieuwe liefde willen beginnen.

Selecteer de voor jou relevante advertenties

Je kunt het overzicht van oproepen, wat er niet heel overzichtelijk uitziet, wat beperken door voorkeuren aan te geven zoals of je een man of een vrouw zoekt, in welke provincie en van welke leeftijd. Vervolgens krijg je een selectie te zien van advertenties die aan jouw zoekvoorwaarden voldoen. Je kunt deze advertenties aanklikken om ze te lezen. Als je bent ingelogd kun je er direct op reageren. Aan de hand van een icoontje bij een advertentie kan je direct zien of er een foto bij staat of niet.

Voor verschillende doeleinden

Zoals gezegd is Contactbox.nl breder dan alleen een datingsite voor het vinden van een nieuwe liefde. Je kunt er bij voorbeeld ook een reismaatje zoeken of iemand met wie je een warme vriendschap wilt opbouwen. Maar de meeste oproepen zijn toch wel gericht op het vinden van een nieuwe partner als je door de geplaatste berichten scrolt. Er zit van alles tussen, diverse leeftijden, zowel mannen als vrouwen, hoewel de mannen in de meerderheid zijn zoals op veel datingsites. Je hoeft geen account aan te maken om te reageren. Je naam en mailadres invoeren en een code tegen spam overtypen is voldoende om een reactie op een advertentie te vesturen.

Contactbox.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Contactbox.nl?

 • Gratis
 • Laagdrempelig
 • De lijst van advertenties is nogal onoverzichtelijk
 • Er staan veel oude advertenties op die wellicht niet meer relevant zijn
 • 2.7
  Populariteit
 • 2.7
  Gebruikersgemak
 • 2.5
  Functionaliteiten
 • 2.5
  Klantenservice
 • 5
  Kosten
 • 3.1 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 04 juni 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *