Home / Vind de liefde van je leven: Top 10 beste datingsites! / Contactbox.nl review: is het de moeite waard?
Contactbox.nl logo

Contactbox.nl review: is het de moeite waard?

Op zoek naar een betrouwbare datingsite waar je gratis een advertentie kunt plaatsen voor een nieuwe relatie of vriendschap? Dan is Contactbox.nl wellicht iets voor jou! Deze Nederlandstalige website biedt een laagdrempelige manier om in contact te komen met gelijkgestemde mensen. Het aanmaken van een account is gratis en hiermee kun je gemakkelijk jouw advertentie plaatsen, aanpassen of verwijderen. Op Welkeonlinedatingsite.nl hebben we Contactbox.nl uitvoerig getest en beoordeeld op onder andere gebruiksvriendelijkheid, kosten en ervaringen van andere gebruikers. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees dan onze review en ontdek of Contactbox.nl de juiste keuze is voor jou.

Contactbox.nl
3.2
Beoordeling 3.2

Ontmoet nieuwe vrienden en gelijkgestemde mensen op Contactbox.nl

Op de website van Contactbox.nl kun je een gratis advertentie zetten als je op zoek bent naar een nieuwe relatie. Maar ook als je gewoon iemand zoekt voor vriendschap of om bij voorbeeld samen mee te reizen kun je hiervoor een advertentie plaatsen. Het gebruik van de website is gratis en dat maakt het op zich wel aantrekkelijk. Je moet wel een account aanmaken om een advertentie te kunnen plaatsen. Dit is natuurlijk logisch omdat je de advertentie later moet kunnen aanpassen of verwijderen als je dat zou willen. De website is Nederlandstalig en ziet er erg laagdrempelig uit.

Geen erotiek

Hoewel je via Contactbox.nl dus wel op zoek kunt gaan naar een nieuwe liefde is het niet de bedoeling om een erotisch getinte oproep te plaatsen. Als je in je oproep te expliciet naar seks verwijst wordt deze geweigerd. De beheerders geven nadrukkelijk aan dat hiervoor andere websites zijn en dat Contactbox.nl hiervoor niet de juiste plaats is. Je kunt bij je oproep een foto plaatsen, maar ook hiervoor geldt uiteraard dat deze niet erotisch mag zijn. Op de website word je aangemoedigd een foto te plaatsen omdat dit de kans op reacties natuurlijk wel flink vergroot.

Oproepen plaatsen

Op Contactbox.nl staan veel oude oproepen, dit maakt het aanbod wel wat beperkt. Je kunt je afvragen als iemand ruim 2 jaar geleden een oproep plaatste, of die persoon vandaag de dag nog steeds op zoek is. Er worden niet heel veel nieuwe oproepen geplaatst, het gaat om slechts enkele per maand. Wat wel opvalt is dat er in januari veel nieuwe advertenties zijn. Kennelijk geldt nog steeds dat veel mensen het nieuwe jaar graag met een nieuwe liefde willen beginnen.

Selecteer de voor jou relevante advertenties

Je kunt het overzicht van oproepen, wat er niet heel overzichtelijk uitziet, wat beperken door voorkeuren aan te geven zoals of je een man of een vrouw zoekt, in welke provincie en van welke leeftijd. Vervolgens krijg je een selectie te zien van advertenties die aan jouw zoekvoorwaarden voldoen. Je kunt deze advertenties aanklikken om ze te lezen. Als je bent ingelogd kun je er direct op reageren. Aan de hand van een icoontje bij een advertentie kan je direct zien of er een foto bij staat of niet.

Voor verschillende doeleinden

Zoals gezegd is Contactbox.nl breder dan alleen een datingsite voor het vinden van een nieuwe liefde. Je kunt er bij voorbeeld ook een reismaatje zoeken of iemand met wie je een warme vriendschap wilt opbouwen. Maar de meeste oproepen zijn toch wel gericht op het vinden van een nieuwe partner als je door de geplaatste berichten scrolt. Er zit van alles tussen, diverse leeftijden, zowel mannen als vrouwen, hoewel de mannen in de meerderheid zijn zoals op veel datingsites. Je hoeft geen account aan te maken om te reageren. Je naam en mailadres invoeren en een code tegen spam overtypen is voldoende om een reactie op een advertentie te vesturen.

Contactbox.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Contactbox.nl?

 • Contactbox.nl is gratis te gebruiken, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die niet willen betalen voor een datingsite.
 • Het plaatsen van een advertentie is eenvoudig en het aanmaken van een account biedt de mogelijkheid om je advertentie op elk moment aan te passen of te verwijderen.
 • De website is laagdrempelig en makkelijk te navigeren, waardoor het gebruiksvriendelijk is voor alle leeftijden.
 • Contactbox.nl heeft een grote groep actieve gebruikers, wat de kans op het vinden van een geschikte match vergroot.
 • Contactbox.nl heeft geen geavanceerde functies die sommige andere datingsites wel bieden, zoals een matchingsysteem of uitgebreide zoekfilters.
 • Omdat het gratis is, kan het voorkomen dat sommige gebruikers niet serieus op zoek zijn naar een relatie, wat kan leiden tot teleurstellingen.
 • Het feit dat iedereen een advertentie kan plaatsen kan leiden tot onduidelijkheid over de oprechtheid van sommige gebruikers.
 • Contactbox.nl is alleen beschikbaar in het Nederlands, waardoor het minder aantrekkelijk is voor mensen die geen Nederlands spreken.

Gratis en laagdrempelig daten op Contactbox.nl

Al met al is Contactbox.nl een interessante optie voor Nederlandstalige singles die op zoek zijn naar een nieuwe relatie, vriendschap of reismaatje. De website is laagdrempelig en het gebruik ervan is gratis, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die niet willen betalen voor een datingsite. Het aanmaken van een account is vereist, maar dit biedt de mogelijkheid om je advertentie op elk moment aan te passen of te verwijderen. De reviews en ervaringen van andere gebruikers zijn over het algemeen positief, met name over het aantal reacties dat men krijgt op hun advertentie. Al met al is Contactbox.nl het overwegen waard voor Nederlandstalige singles die op zoek zijn naar een nieuwe relatie of gewoon nieuwe mensen willen ontmoeten.

 • 2.7

  Populariteit

  Contactbox.nl is een datingsite die steeds populairder wordt onder Nederlandstalige singles die op zoek zijn naar een nieuwe relatie, vriendschap of reismaatje. Dankzij de gratis functionaliteiten en het laagdrempelige karakter is het aantrekkelijk voor mensen die niet willen betalen voor een datingsite.

 • 3.3

  Gebruikersgemak

  Contactbox.nl is erg gebruiksvriendelijk. Het aanmaken van een account en het plaatsen van een advertentie is eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden gedaan. De website is overzichtelijk en makkelijk te navigeren.

 • 2.6

  Functionaliteiten

  Op Contactbox.nl kun je gratis een advertentie plaatsen voor een nieuwe relatie, vriendschap of reismaatje. Het aanmaken van een account is vereist, maar dit biedt de mogelijkheid om je advertentie op elk moment aan te passen of te verwijderen. De datingsite heeft geen geavanceerde functies, maar biedt wel alles wat nodig is om nieuwe mensen te ontmoeten.

 • 2.6

  Klantenservice

  Contactbox.nl heeft een goede klantenservice. Vragen worden snel en professioneel beantwoord. Er is ook een uitgebreide FAQ-pagina beschikbaar waar je veel antwoorden op vragen kunt vinden.

 • 5

  Kosten

  Het gebruik van Contactbox.nl is gratis, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die niet willen betalen voor een datingsite. Er zijn geen verborgen kosten en je hoeft geen abonnement af te sluiten.

 • 3.2 Goed

  Totaalscore

  Contactbox.nl is een aantrekkelijke datingsite voor Nederlandstalige singles die op zoek zijn naar een nieuwe relatie, vriendschap of reismaatje. De website is laagdrempelig, makkelijk in gebruik en biedt gratis functionaliteiten. De klantenservice is goed en er zijn geen verborgen kosten. De datingsite heeft geen geavanceerde functies, maar biedt wel alles wat nodig is om nieuwe mensen te ontmoeten. Al met al scoort Contactbox.nl goed en is het zeker het overwegen waard voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe contacten.

Veelgestelde vragen over Contactbox

Is Contactbox.nl gratis te gebruiken?

Ja, Contactbox.nl is volledig gratis te gebruiken. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmaken van een profiel en het gebruik van de website.

Kan ik mijn Contactbox.nl profiel verwijderen?

Ja, als je je profiel wilt verwijderen bij Contactbox.nl, log dan in op de website en ga naar de pagina “Mijn account”. Hier vind je de optie om je profiel te verwijderen. Houd er rekening mee dat als je je profiel verwijdert, alle informatie en berichten die eraan gekoppeld zijn permanent worden verwijderd en niet kunnen worden hersteld.

Is Contactbox.nl veilig en betrouwbaar?

Contactbox.nl stelt veiligheid en betrouwbaarheid voorop. De website maakt gebruik van moderne beveiligingstechnologieën om de persoonlijke gegevens van gebruikers te beschermen en fraude en oplichting te voorkomen. Contactbox.nl heeft ook een team van medewerkers dat de website controleert op verdachte activiteiten en ongepast gedrag.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Contactbox.nl?

Als je vragen, opmerkingen of klachten hebt over Contactbox.nl, kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. Je kunt ook een e-mail sturen naar webmaster@contactbox.nl.

Kan ik mijn Contactbox.nl lidmaatschap opzeggen?

Omdat Contactbox.nl geen lidmaatschapskosten in rekening brengt, is er geen sprake van een lidmaatschap en is er geen opzegging vereist. U kunt uw profiel echter op elk gewenst moment verwijderen als u besluit geen gebruik meer te maken van de website.

Laats bijgewerkt: 03 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---