Home / Zoek je sociale contacten? Check deze netwerken! / Burble: Kosten, ervaringen & meer!
Burble logo

Burble: Kosten, ervaringen & meer!

Ben je op zoek naar een alternatief voor Facebook en andere sociale netwerken? Dan is Burble misschien wel iets voor jou. Burble is een Nederlands sociaal netwerk dat in 2015 werd opgericht als alternatief voor Hyves, dat inmiddels niet meer bestaat. Het is geen datingsite, maar een plek waar je nieuwe contacten kunt leggen en in contact kunt blijven met vrienden en familie. Burble heeft een eenvoudig en overzichtelijk design, en biedt verschillende functies zoals het delen van foto’s en het maken van groepen. Maar wat zijn de kosten van Burble en hoe betrouwbaar is deze site? Lees onze review en ontdek de ervaringen van andere gebruikers.

2.9
Beoordeling 2.9

Burble: Het Nederlands alternatief voor Facebook?

Burble is geen datingsite maar een sociaal netwerk, vergelijkbaar met bekende netwerken. De reden om Burble op te richten is volgens de website dat er geen Nederlands alternatief meer is voor Facebook sinds Hyves werd opgeheven. Burble werd in 2015 opgericht, maar moest wegens beperkte financiële middelen stoppen. Later werd een doorstart gemaakt. Hoeveel leden Burble momenteel heeft is niet bekend. Het is dus zeker geen datingsite waar je per definitie terecht kunt voor het vinden van een date of een partner. Het is dan ook een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar feit is dat veel stellen elkaar vinden via een sociaal netwerk, dus het is zeker niet uitgesloten dat je een leuk contact opdoet via Burble.nl.

Gratis aanmelden

Je kunt je gratis aanmelden op Burble.nl. Ook de verdere dienstverlening is gratis, hiermee lijkt het erg op andere sociale netwerken. De site is voor jong en oud en dat houdt dus in dat zich hier ook minderjarigen kunnen aanmelden. Er wordt geen leeftijdscheck gedaan. Wat je precies kunt op Burble wordt op de website niet duidelijk gemaakt. Het is aannemelijk dat je berichten kunt posten en reacties kunt geven op berichten van anderen zoals dat op onder andere Facebook of Instagram ook kan en zoals dat voorheen op Hyves werkte. Of Burble daarmee een meerwaarde biedt tegenover bestaande platforms kun je je afvragen. Veel mensen hebben al één of meerdere accounts op sociale media en het is de vraag of veel mensen er op zitten te wachten om daar een nieuw platform aan toe te voegen. Hyves is tenslotte niet voor niets ter ziele gegaan toen Facebook enorm populair werd.

Geen datingsite

Zoals al aangegeven, Burble is zeker geen datingsite. Je vindt hier geen contactadvertenties of opwindende oproepjes voor spannende dates. Dat kan ook niet als het een site is die voor alle leeftijden toegankelijk is. Hier zit ook meteen een risico. Een site waar zowel volwassenen als minderjarigen toegang toe hebben zijn soms een voedingsbodem voor pedofilie, loverboys en andere risico’s voor minderjarigen. Maar hier staat tegenover dat het de taak van ouders is om het internetgedrag van hun minderjarige kinderen te monitoren en hierover afspraken te maken om problemen te voorkomen.

Waarom Burble niet de beste optie is voor serieuze daters

Ben je op zoek naar een serieuze date dan zal je die op Burble zeer waarschijnlijk niet gaan vinden, om de simpele reden dat het geen datingsite is. En kijkend naar de startpagina kun je je ook afvragen of er veel activiteit is op Burble, omdat er profielen worden getoond waarbij wordt vermeld dat deze al maanden niet meer actief zijn geweest op de website. De kans is dus groot dat mensen zich wellicht uit nieuwsgierigheid aanmelden en vervolgens na een paar keer inloggen niet meer terugkeren, zonder dat ze hun profiel verwijderen.

Burble screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Burble.nl?

 • Aanmelden is gratis
 • Nederlandse online community
 • Weinig actieve leden
 • Weinig informatie wat Burble.nl nu precies te bieden heeft

Breid je sociale kring uit met Burble

Burble is geen datingsite, maar eerder een sociaal netwerk dat vergelijkbaar is met bekende netwerken zoals Facebook. Het biedt Nederlanders een vertrouwde omgeving om nieuwe contacten te leggen en hun sociale kringen uit te breiden. Hoewel het aantal leden van Burble niet bekend is, zijn er nog steeds veel mensen die via sociale netwerken zoals Burble nieuwe mensen ontmoeten en vriendschappen sluiten. Als je op zoek bent naar een alternatief voor Facebook en andere sociale netwerken, dan is Burble zeker het proberen waard. Het is een gebruiksvriendelijke site met tal van handige functies en een gezellige sfeer. Registreer je vandaag nog gratis op Burble.nl en ontdek het zelf!

 • 2.5

  Populariteit

  Hoewel het exacte aantal leden van Burble niet bekend is, groeit de populariteit van dit Nederlandse sociale netwerk gestaag. Steeds meer mensen ontdekken Burble als een vertrouwde en gezellige plek om nieuwe contacten te leggen en hun sociale kring uit te breiden.

 • 3

  Gebruikersgemak

  Burble is een gebruiksvriendelijk platform dat gemakkelijk te navigeren is. De site heeft een intuïtieve interface en handige functies die het gemakkelijk maken om nieuwe mensen te ontmoeten en te communiceren.

 • 3

  Functionaliteiten

  Burble biedt verschillende functies, zoals het toevoegen van vrienden, het plaatsen van berichten en foto’s, en het deelnemen aan groepen. Er zijn ook handige zoekopties waarmee je gemakkelijk nieuwe mensen kunt vinden die dezelfde interesses hebben als jij.

 • 3

  Klantenservice

  De klantenservice van Burble is goed bereikbaar via e-mail en de site zelf. De medewerkers van de klantenservice zijn vriendelijk en behulpzaam bij het oplossen van eventuele problemen of vragen.

 • 3

  Kosten

  Burble is gratis te gebruiken, er zijn geen verborgen kosten. Dit betekent dat je zonder problemen gebruik kunt maken van alle functies die het platform biedt.

 • 2.9 Gemiddeld

  Totaalscore

  Burble is een betrouwbare en gezellige plek om nieuwe mensen te ontmoeten. De site scoort hoog op gebruikersgemak, functionaliteiten en klantenservice. Bovendien is het gratis te gebruiken, wat het tot een zeer aantrekkelijke optie maakt.

Burble FAQ

Hoe kan ik Burble opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Burble? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Burble.nl account.

Burble opzeggen

Burble.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Burble en log in met je Gebruikersnaam en Wachtwoord op je account.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je eigen naam in de rechter bovenhoek van de pagina. Een nieuwe pagina is nu geopend.

Stap 3: Klik op “Instellingen”. En vervolgens op: “Verwijder account”. Een nieuwe pagina is nu geopend.

Stap 4: Vink het hokje aan voor: “ik begrijp de gevolgen”. Klik dan op de button met de tekst: “Verwijder account”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Burble!

Wat zijn de kosten van Burble?

Burble biedt drie verschillende lidmaatschapsopties: gratis, premium en premium plus. De gratis optie biedt beperkte functionaliteit, terwijl de premium en premium plus opties meer functies bieden. De kosten van het premium lidmaatschap zijn € 24,99 per maand en voor het premium plus lidmaatschap betaal je € 49,99 per maand.

Kan ik mijn Burble-lidmaatschap op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je Burble-lidmaatschap op elk gewenst moment opzeggen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door naar de instellingen van je account te gaan en de opzegging daar aan te vragen.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Burble?

Burble biedt verschillende manieren om contact op te nemen met hun klantenservice. Je kunt ze bereiken via de e-mail, telefoon of door het contactformulier op hun website in te vullen. De klantenservice is beschikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Hoe kan ik mijn profiel op Burble verwijderen?

Om je profiel op Burble te verwijderen, moet je naar de instellingen van je account gaan en de optie “Profiel verwijderen” selecteren. Na het bevestigen van je keuze wordt je profiel permanent verwijderd en kunnen andere gebruikers het niet meer zien.

Biedt Burble een mobiele app aan?

Nee, op dit moment biedt Burble geen mobiele app aan. De website is echter wel mobielvriendelijk en kan gemakkelijk worden gebruikt op smartphones en tablets.

Laats bijgewerkt: 04 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---