Home / Burble – Kosten, Review en Ervaringen
Burble logo

Burble - Kosten, Review en Ervaringen

Burble is geen datingsite maar een sociaal netwerk, vergelijkbaar met bekende netwerken. De reden om Burble op te richten is volgens de website dat er geen Nederlands alternatief meer is voor Facebook sinds Hyves werd opgeheven. Burble werd in 2015 opgericht, maar moest wegens beperkte financiële middelen stoppen. Later werd een doorstart gemaakt. Hoeveel leden Burble momenteel heeft is niet bekend. Het is dus zeker geen datingsite waar je per definitie terecht kunt voor het vinden van een date of een partner. Het is dan ook een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar feit is dat veel stellen elkaar vinden via een sociaal netwerk, dus het is zeker niet uitgesloten dat je een leuk contact opdoet via Burble.nl.

2.9
Beoordeling 2.9

Gratis aanmelden

Je kunt je gratis aanmelden op Burble.nl. Ook de verdere dienstverlening is gratis, hiermee lijkt het erg op andere sociale netwerken. De site is voor jong en oud en dat houdt dus in dat zich hier ook minderjarigen kunnen aanmelden. Er wordt geen leeftijdscheck gedaan. Wat je precies kunt op Burble wordt op de website niet duidelijk gemaakt. Het is aannemelijk dat je berichten kunt posten en reacties kunt geven op berichten van anderen zoals dat op onder andere Facebook of Instagram ook kan en zoals dat voorheen op Hyves werkte. Of Burble daarmee een meerwaarde biedt tegenover bestaande platforms kun je je afvragen. Veel mensen hebben al één of meerdere accounts op sociale media en het is de vraag of veel mensen er op zitten te wachten om daar een nieuw platform aan toe te voegen. Hyves is tenslotte niet voor niets ter ziele gegaan toen Facebook enorm populair werd.

Geen datingsite

Zoals al aangegeven, Burble is zeker geen datingsite. Je vindt hier geen contactadvertenties of opwindende oproepjes voor spannende dates. Dat kan ook niet als het een site is die voor alle leeftijden toegankelijk is. Hier zit ook meteen een risico. Een site waar zowel volwassenen als minderjarigen toegang toe hebben zijn soms een voedingsbodem voor pedofilie, loverboys en andere risico’s voor minderjarigen. Maar hier staat tegenover dat het de taak van ouders is om het internetgedrag van hun minderjarige kinderen te monitoren en hierover afspraken te maken om problemen te voorkomen.

Ben je op zoek naar een serieuze date dan zal je die op Burble zeer waarschijnlijk niet gaan vinden, om de simpele reden dat het geen datingsite is. En kijkend naar de startpagina kun je je ook afvragen of er veel activiteit is op Burble, omdat er profielen worden getoond waarbij wordt vermeld dat deze al maanden niet meer actief zijn geweest op de website. De kans is dus groot dat mensen zich wellicht uit nieuwsgierigheid aanmelden en vervolgens na een paar keer inloggen niet meer terugkeren, zonder dat ze hun profiel verwijderen.

Burble screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Burble.nl?

 • Aanmelden is gratis
 • Nederlandse online community
 • Weinig actieve leden
 • Weinig informatie wat Burble.nl nu precies te bieden heeft
 • 2.5
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 2.9 Gemiddeld
  Totaalscore

Burble FAQ

Hoe kan ik Burble opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Burble? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Burble.nl account.

Burble opzeggen

Burble.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Burble en log in met je Gebruikersnaam en Wachtwoord op je account.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je eigen naam in de rechter bovenhoek van de pagina. Een nieuwe pagina is nu geopend.

Stap 3: Klik op “Instellingen”. En vervolgens op: “Verwijder account”. Een nieuwe pagina is nu geopend.

Stap 4: Vink het hokje aan voor: “ik begrijp de gevolgen”. Klik dan op de button met de tekst: “Verwijder account”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Burble!

Laats bijgewerkt: 06 april 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *