Home / Blued – Kosten, Review en Ervaringen
Blued logo

Blued – Kosten, Review en Ervaringen

Blued is een social media app met in hoofdlijnen dezelfde basis features als Facebook en Instagram. Blued is daarbij speciaal bedoeld voor gay mannen. Je kunt er een profiel aanmaken en vervolgens berichten posten op je tijdlijn en reacties geven op berichten van anderen. Verder kun je deelnemen aan discussies over allerlei onderwerpen. Het is een internationale website, je komt er dus mensen van over de hele wereld tegen. Of Blued zo geschikt is om een liefdespartner te vinden en of deze site daarmee in het rijtje dating apps past is wel een beetje de vraag.

3
Beoordeling 3

Aanmelden bij Blued

Je kunt je eenvoudig aanmelden bij Blued door een gratis profiel aan te maken. Je kunt hiervoor ook een nickname gebruiken, je hoeft je niet perse onder je echte naam aan te melden. Dit laatste is vooral ook handig als je nog niet uit de kast bent gekomen.

Je kunt je bij Blued alleen aanmelden via de app. Er is geen website die met een browser te bereiken is. Er is een app beschikbaar voor Android in de Google Playstore en voor Apple in de App Store. Je kunt de apps gemakkelijk downloaden via de links op de website van Blued.

Je ware liefde vinden via Blued

Blued lijkt zoveel op Facebook en Instagram dat het de vraag is of mensen die zich er aanmelden dit doen omdat ze het als een datingwebsite zien. Je kunt er immers gewoon berichten plaatsen over je dagelijkse leven zoals je dat ook op de bekende sociale media doet. Het enige verschil is dat Blued zich richt op gay mannen. Of die mannen zitten te wachten op een app die slechts voor een bepaalde doelgroep is opgericht is natuurlijk niet helemaal zeker. Veel gays willen juist contact met verschillende mensen, want waarom zou je als gay niet bevriend kunnen zijn met een vrouw of met een heteroman. Als je toch op zoek gaat via Blued naar een date of een levenspartner dan is het mogelijk om naar mensen te zoeken die in je omgeving wonen. Dit maakt het leggen van contact over het algemeen toch een stukje makkelijker. Ook kun je via vrienden van vrienden weer met anderen in contact komen.

Vooral een leuk platform voor sociale contacten

Er zullen ongetwijfeld mannen zijn die elkaar hebben leren kennen via Blued en nu een mooie relatie hebben. Maar dit lijkt niet de intentie van deze app. Het is meer een gezellig platform waar je leuke mensen kunt ontmoeten zoals op andere sociale media. Dat het een wereldwijd platform is maakt het interessant voor mensen die graag internationale contacten leggen. In landen waar homoseksualiteit nog niet of slecht geaccepteerd wordt kan het mensen ongetwijfeld helpen met het op een meer zelfverzekerde manier omgaan met hun geaardheid. Dit is geen doel op zich van Blued maar wel een bijkomstigheid waar ongetwijfeld dankbaar gebruik van zal worden gemaakt.

Blued screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Blued?

 • Aanmelden is gratis
 • Wereldwijd platform
 • Niet speciaal bedoeld voor gay dating
 • De kans dat je er veel Nederlanders ontmoet is niet zo heel groot
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 11 september 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *