Home / Autisme-Dating.nl – Kosten, Review en Ervaringen
Autisme-Dating.nl logo

Autisme-Dating.nl - Kosten, Review en Ervaringen

Autisme-dating.nl richt zich op mensen die lijden aan deze aandoening. Het is voor mensen met een autistische stoornis vaak lastig om een partner te vinden. Mensen die geen autistische stoornis hebben, zien een relatie vaak niet zitten omdat deze groep mensen er soms voor hen wat vreemde en onwerkelijke denkbeelden op nahoudt. Dit maakt een relatie vaak erg lastig en het kost dan beide partners veel energie, waardoor de relatie een grote kans van mislukken heeft. Door een partner te zoeken die eveneens een autistische stoornis heeft kan dit de kans van slagen van een relatie wellicht groter maken.

Autisme-Dating.nl
3
Beoordeling 3

Vaste abonnementskosten

Het plaatsen van een profiel op Autisme-dating.nl is gratis. Je kunt een account aanmaken door het invullen van wat basisgegevens. Je hoeft niet onder je eigen naam een account te maken, je kunt een zelf bedachte gebruikersnaam verzinnen. Nadat je account is gemaakt en via e-mail bevestigd kun je informatie over jezelf invullen in je profiel. Vervolgens kun je in de profielen van andere leden zoeken naar iemand die je graag beter wilt leren kennen. Als je berichten wilt sturen moet je een betaald abonnement nemen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Een jaarabonnement is per maand het voordeligst. Houd er wel rekening mee dat als je je abonnement niet opzegt, dit automatisch wordt verlengd met dezelfde periode als waarvoor je hebt gekozen. Dus heb je een jaarabonnement dan wordt dit na afloop van de 12 maanden opnieuw met een jaar verlengd, voor het daarbij behorende bedrag.

Wees voorzichtig met online daten

Voor iedereen en dus ook voor mensen met een autistische beperking, geldt dat je voorzichtig moet zijn met online dating. Zeker voor een kwetsbare groep zijn er risico’s op misbruik, oplichting en andere soorten van bedrog. Wees dus op je hoede en ga niet zomaar overal op in. Als iemand je voorstelt om elkaar te ontmoeten, doe dit dan alleen als je al een tijdje aan het chatten bent en elkaar dus wat beter hebt leren kennen. Spreek af op een neutrale plaats waar ook andere mensen komen, zoals een horecagelegenheid of bezoek samen een dierentuin of museum. Zo loop je een kleinere kans dat er dingen gebeuren die je niet wilt. Als je date niet is wat je ervan verwacht of gehoopt had, wees dan zo eerlijk om dit aan te geven en breek de date af. Als je dit niet durft kun je natuurlijk ook een leugentje om bestwil verzinnen.

Een goed alternatief voor de doelgroep

Deze datingsite lijkt een goed alternatief voor mensen met een autistische stoornis. Ze kunnen er mensen ontmoeten die “zijn zoals zij”. Maar aan de andere kant kan het ook stigmatiserend werken en dat stelt ook weer niet iedereen op prijs. Maar als jij het een veilig idee vindt om iemand te zoeken die net als jij aan een autisme of een hieraan verwante aandoening lijdt dan is Autisme-dating.nl een goed startpunt.

Autisme-Dating.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Autisme Dating?

 • Gratis inschrijven en profielen bekijken
 • Vaste tarieven die vooraf duidelijk zijn
 • Op Nederland gerichte website
 • Het kan een stigmatiserend gevoel geven om te daten op een site voor mensen met een bepaalde beperking
 • Geen pagina met veel gestelde vragen, terwijl dit juist voor deze doelgroep zeer wenselijk zou zijn. De algemene voorwaarden zijn namelijk zeer zakelijk opgesteld
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore

Autisme-Dating FAQ

Hoe kan ik Autisme-Dating opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Autisme-Dating.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw Autisme Dating account.

Autisme-Dating opzeggen

Autisme-Dating.nl account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Autisme-Dating en log in met je Gebruikersnaam en Wachtwoord op je account.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga met je muisaanwijzer op je profielnaam staan in de rechter bovenhoek van de pagina. Een nieuw menu is nu zichtbaar. Klik in dit menu op: “Mijn account”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Klik nu op de link: “Privacy instellingen”.

Stap 4: Een nieuwe pagina is weer geopend. Klik nu op de laatste link: “Account Verwijderen?”. Meer opties zijn nu zichtbaar. Klik op de button met de tekst: “Ja, ik wil mij account verwijderen.”. Bevestig deze keuze door op: “OK” te klikken in het pop-up venster.

 

Je hebt nu je account verwijderd van Autisme-Dating!

 

Laats bijgewerkt: 07 april 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *