Home / Ontdek de beste datingsites voor alternatievelingen! / Op zoek naar alternatieve dating? Check AlternatiefDaten.nl!
Alternatiefdaten.nl logo

Op zoek naar alternatieve dating? Check AlternatiefDaten.nl!

Alternatief Daten is een datingsite die bekend staat om haar geheimzinnige karakter. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de website, maar kunnen deze niet bekijken zonder zich in te schrijven. Wij hebben de website uitgebreid getest en onze ervaringen op een rijtje gezet in deze review. Wat opvalt is dat Alternatief Daten zich richt op een specifieke doelgroep van mensen die op zoek zijn naar meer alternatieve vormen van relaties. Denk hierbij aan polyamorie, open relaties en BDSM. De website biedt veel privacy en een groot aantal functies voor betalende leden. Benieuwd naar onze beoordeling en ervaringen met Alternatief Daten? Lees dan nu onze review!

Alternatiefdaten.nl
3
Beoordeling 3

Inschrijven bij Alternatief Daten: Wat kun je verwachten?

Alternatief Daten is een wat geheimzinnige datingsite volgens velen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je de datingsite totaal niet kunt zien zonder dat je ingeschreven bent. Je kunt natuurlijk wel een account aanmaken, maar je kunt van tevoren niet zien hoe de website nu eigenlijk in elkaar zit en wat je mag verwachten. Je kunt een gratis account aanmaken om te kunnen inloggen. Je krijgt dan meer van de datingsite te zien, zodat je gemakkelijker kunt bepalen of je een betalend lid wilt worden. Het voordeel van de afgeschermde website is natuurlijk wel dat je als lid geniet van een grotere mate van privacy.

Wat kun je doen als gratis member?

Wanneer je een account hebt aangemaakt en gratis gebruik wilt maken van Alternatief Daten, dan kun je je profiel voorzien van 1 foto. Van andere profielen kun je ook alleen de hoofdfoto zien, dus alleen de belangrijkste foto, ook van de betalende leden die meer foto’s hebben staan. Je kunt mensen als favoriet opslaan op je account, zodat je deze in de toekomst makkelijk weer terug kunt vinden. Tot slot krijg je matches door de datingsite aangeboden, waarbij de meest interessante profielen voor jou worden uitgezocht en belicht.

Waarom betalend lid worden?

Als betalend lid van Alternatief Daten heb je meer mogelijkheden. Wanneer je geen betaald lidmaatschap hebt, dan kun je niet communiceren met andere gratis leden. Als je betaalt voor je lidmaatschap, dan kun je onbeperkt berichten sturen naar alle leden die op de datingsite staan. Je krijgt leesbevestigingen van berichten die je stuurt en je hebt de mogelijkheid om op de datingsite te chatten met mensen waar je een klik bij voelt. Een lidmaatschap is niet heel erg duur. Je kunt al voor een kwartaal lid worden voor slechts 25 euro.

Alternatief in de brede zin van het woord

Alternatief Daten is bedoeld voor mensen met een alternatieve levensstijl. Dit betekent niet dat je er alleen welkom bent als emo of bijvoorbeeld als rocker. Alternatief in de brede zin van het woord, daar gaat het om. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je bij Alternatief Daten geen last hebt van mensen die je in een hokje proberen te stoppen, vooral omdat zij zelf ook niet graag door anderen in een hokje worden gestopt. Leven en laten leven staat dan ook centraal op deze datingsite. De chatfunctie is makkelijk te gebruiken en geeft je de mogelijkheid om op een leuke en vrije manier met iemand te chatten om deze beter te leren kennen. Deze functie wordt gezien als één van de beste functies van Alternatief Daten.

Een relatief kleine community

Alternatief Daten is geen extreem grote datingsite met duizenden leden. Dit heeft als voordeel dat je er makkelijker opvalt, maar als nadeel dat je natuurlijk minder keuze hebt uit leuke singles. De community is vrij klein en je kunt bij deze datingsite niet zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Dit zorgt ervoor dat het leggen van contact soms wat moeizamer kan gaan. Ben jij op zoek naar een leuke single die er een alternatieve levensstijl op nahoudt? Dan kun je je gerust eens aanmelden bij Alternatief Daten om het eens te proberen.

Alternatiefdaten.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Alternatiefdaten.nl?

 • Voor als je opzoek bent naar een alternatieve date
 • Geen directe minpunten te benoemen

Alternatief Daten Review: Onze Ervaringen en Beoordeling

Als je op zoek bent naar een datingsite die wat meer gericht is op alternatieve mensen en subculturen, dan is Alternatief Daten zeker het proberen waard. Het is een wat mysterieuze datingsite die je niet kunt bekijken zonder een account aan te maken, maar dit geeft juist ook weer een gevoel van privacy en exclusiviteit. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, met verschillende handige functies om in contact te komen met andere leden. De kosten van het lidmaatschap zijn redelijk, en je krijgt daarvoor toegang tot een actieve community van mensen die dezelfde interesses delen als jij. Onze beoordeling van Alternatief Daten is positief en we raden het zeker aan als een geschikte datingsite voor alternatieve singles.

 • 3

  Populariteit

  Alternatief Daten is een datingsite die zich richt op alternatieve mensen en subculturen. Hoewel de site niet zo groot is als sommige mainstream datingsites, heeft het een actieve gemeenschap van gelijkgestemde individuen.

 • 3

  Gebruikersgemak

  Alternatief Daten heeft een eenvoudig en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het aanmeldingsproces is snel en gemakkelijk, en het vinden van andere leden is een fluitje van een cent dankzij de verschillende handige zoek- en filteropties.

 • 2.8

  Functionaliteiten

  Alternatief Daten biedt verschillende handige functies om in contact te komen met andere leden, zoals chat- en berichtfuncties. Er zijn ook functies om uw profiel te personaliseren en uw zoekopdracht aan te passen.

 • 3.1

  Klantenservice

  Alternatief Daten heeft een goede klantenservice die snel reageert op vragen en problemen van leden. Er is een uitgebreide FAQ-sectie en de klantenservice is bereikbaar via e-mail.

 • 3

  Kosten

  De kosten van Alternatief Daten zijn redelijk in vergelijking met andere datingsites. Er zijn verschillende abonnementsopties beschikbaar, en de prijzen zijn afhankelijk van de duur van het abonnement.

 • 3 Goed

  Totaalscore

  Over het algemeen heeft Alternatief Daten een goede totaalscore. Het is een betrouwbare datingsite met een actieve gemeenschap, gebruiksvriendelijk ontwerp, handige functies en redelijke kosten.

Alternatiefdaten.nl FAQ

Hoe kan ik Alternatiefdaten.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite Alternatiefdaten.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw AlternatiefDaten account.

Alternatiefdaten.nl opzeggen

Alternatief Daten account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van Alternatiefdaten.nl en log in met je E-mailadres en wachtwoord.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik in het hoofdmenu op de link: “Lidmaatschap”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Vink het rondje aan voor Profiel verwijderen. Klik dan op de button met de tekst: “Ga verder”.

 

Je hebt nu je account verwijderd van AlternatiefDaten.nl!

 

Wat is AlternatiefDaten.nl en hoe werkt het?

AlternatiefDaten.nl is een online datingsite die zich richt op mensen die op zoek zijn naar een alternatieve levensstijl en/of uiterlijk. De website werkt op basis van een profiel dat je aanmaakt en waarin je informatie over jezelf plaatst. Vervolgens kun je door profielen van anderen bladeren en contact leggen met mensen die je interessant vindt.

Hoeveel kost een lidmaatschap bij AlternatiefDaten.nl?

Een lidmaatschap bij AlternatiefDaten.nl is gratis. Je kunt je aanmelden en een profiel aanmaken zonder kosten te maken. Wel biedt de website de mogelijkheid om een premium lidmaatschap af te sluiten, waarmee je bijvoorbeeld onbeperkt berichten kunt versturen en ontvangen. De kosten hiervan zijn € 9,99 per maand.

Is AlternatiefDaten.nl alleen bedoeld voor mensen met een alternatieve levensstijl?

Ja, AlternatiefDaten.nl richt zich specifiek op mensen die zich identificeren met een alternatieve levensstijl en/of uiterlijk. Dit kan bijvoorbeeld gaan om gothic, punk, metal of emo. De website biedt dus een specifiek platform voor deze groep mensen om elkaar te ontmoeten.

Zijn er veel actieve leden op AlternatiefDaten.nl?

Het aantal actieve leden op AlternatiefDaten.nl is niet bekend, maar er lijkt wel regelmatig nieuwe profielen bij te komen. Het is dus mogelijk om nieuwe mensen te ontmoeten op de website. Daarnaast biedt de website ook de mogelijkheid om evenementen te organiseren en bij te wonen, waar je andere leden kunt ontmoeten.

Hoe kan ik mijn profiel verwijderen bij AlternatiefDaten.nl?

Als je je profiel wilt verwijderen bij AlternatiefDaten.nl, kun je dit doen door in te loggen op de website en naar de instellingen van je profiel te gaan. Hier kun je kiezen voor de optie ‘Account verwijderen’. Je profiel wordt dan permanent verwijderd en je gegevens worden gewist. Let op: dit proces is onomkeerbaar.

Laats bijgewerkt: 13 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---