Home / Alerte Relatiebemiddeling - Kosten, Review en Ervaringen
Alerte Relatiebemiddeling logo

Alerte Relatiebemiddeling - Kosten, Review en Ervaringen

Alerte is een relatiebemiddelingsbureau voor 50-plussers. Wanneer je na je 50e als gevolg van echtscheiding of het overlijden van je partner alleen komt te staan is het vaak lastiger om een nieuwe liefde te vinden. 

Alerte Relatiebemiddeling
3
Beoordeling 3

Alerte richt zich daarbij op singles die hoogopgeleid zijn en op zoek zijn naar een partner van gelijk niveau. De praktijk wijst uit dat een relatie met iemand van een veel lager niveau in de meeste gevallen spaak loopt omdat er onvoldoende gespreksstof en overeenkomende interesses zijn. Alerte bestaat al sinds 1990 en kan dus bouwen op ruime ervaring in de relatiebemiddeling. Om de kans van slagen te vergroten kan voor een klant een contactadvertentie in een krant of tijdschrift worden geplaatst tegen meerprijs.

Geen tarieven op de website

Wanneer je aangeeft interesse te hebben voor inschrijving bij Alerte wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek worden ook de tarieven besproken, deze staan dus niet vermeld op de website. Dit is een duidelijk minpunt, want als je de tarieven te hoog vindt is het vaak lastig om dit tijdens een gesprek duidelijk te maken en het gesprek om die reden af te breken. Het zou dus verstandiger zijn om de tarieven op de website te vermelden. Dit voorkomt dat mensen interesse tonen en vervolgens vanwege de prijs afhaken.

De werkwijze van Alerte

Als je na het kennismakingsgesprek besluit om je in te schrijven bij Alerte wordt een profiel gemaakt van wie je bent en naar wat voor partner je op zoek bent. Met deze informatie gaat het bureau vervolgens aan de slag om een mogelijk geschikte partner voor je te vinden. Als deze mogelijk is gevonden krijg je de informatie van deze man of vrouw gepresenteerd. Wanneer beide partijen aangeven met elkaar te willen kennismaken worden persoonlijke gegevens verstrekt zodat je contact op kunt nemen met je mogelijk toekomstige partner.

Persoonlijke bemiddeling kan e kans van slagen vergroten

De werkwijze van Alerte en andere relatiebureaus kan in sommige gevallen het vinden van een partner vereenvoudigen. Zeker mensen die niet zo gecharmeerd zijn van internetdating zijn vaak gebaat bij de diensten van een relatiebemiddelingsbureau. Dit kan ook een uitkomst zijn als je geen type bent dat zich in het uitgaansleven stort of gemakkelijk in het openbaar iemand aanspreekt. De directeur van Alerte is voor haar klanten altijd beschikbaar om adviezen te geven voor het leggen van bij voorbeeld het eerste contact. Dit maakt het voor sommigen wellicht gemakkelijker om aan een relatie te beginnen.

Alerte Relatiebemiddeling screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Alerte?

 • Persoonlijke benadering op basis van vele jaren ervaring in de relatiebemiddeling
 • Gericht partnervoorstel op basis van voorkeuren en persoonlijkheid
 • Duidelijke uitleg over de werkwijze
 • Geen duidelijkheid over de tarieven op de website
 • Het aanbod via een relatiebemiddelingsbureau is vaak beperkter dan via een datingsite op internet. Dit hoeft overigens niet perse een nadeel te zijn.
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 19 december 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *