Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat is bischierig? + 5 signalen dat iemand bischierig is!
Wat is bischierig?

Wat is bischierig? + 5 signalen dat iemand bischierig is!

Welke online datingsite?
29 januari 2021

De term bischierig (in het Engels noemen ze het bi-curious) houdt in dat iemand met een hetero- of homoseksualiteit identiteit, nieuwsgierig is naar hoe het zou zijn om een relatie of seks te hebben met iemand waarvan het geslacht normaal niet zijn voorkeur heeft. Deze groep mensen wil zich bewust niet aangemerkt zien als biseksueel. Ze beschouwen zichzelf als ‘meestal heteroseksueel’ of ‘meestal homoseksueel’, maar hebben soms gevoelens of verlangens naar het geslacht waar ze normaal gesproken niet op vallen. In een enkel geval kan het ook betekenen dat iemand zijn gevoelens nog niet erkend heeft voor dit geslacht en zichzelf zolang dit het geval is bischierig blijft noemen. Biseksualiteit is één van de vele verschillende soorten seksuele geaardheden.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Welke signalen doen zich voor wanneer iemand bischierig is?

Er zijn vaak wel signalen die aangeven dat iemand bischierig is. Bekeken vanuit een vrouw die normaal gesproken heteroseksueel is, kunnen onderstaande signalen een aanwijzing zijn dat ze in ieder geval sterk geïnteresseerd is in de eigen sekse:

  • Ze fantaseert over zoenen met een andere vrouw
  • Haar eigen vriendinnen vindt ze aantrekkelijk
  • Ze kijkt graag naar mooie bekende vrouwen in de media
  • Filmpjes met porno over twee vrouwen vindt ze opwindend
  • Ze fantaseert regelmatig over het hebben van seks met een andere vrouw

biseksualiteit

Al deze gevoelens en fantasieën kunnen soms erg verwarrend zijn. De ene vrouw zal zich er misschien voor schamen en er niets mee doen terwijl de andere vrouw graag wil ontdekken hoe het in het echt zou zijn om met een andere vrouw te zijn. Wanneer je als vrouw een relatie hebt met een man, is het natuurlijk extra lastig. Je houdt van je partner en wilt hem geen pijn doen. Maar het niet bespreekbaar maken laat de gevoelens van bischierigheid niet verdwijnen.

Wat te doen met je bischierigheid?

Het kan vaak al enorm opluchten wanneer je deze gevoelens met iemand kunt bespreken die je vertrouwt. Iemand die je niet snel zal veroordelen en die om je geeft. Bedenk ook dat bischierig zijn niet meteen hoeft te betekenen dat je ook echt bi bent. Er zijn genoeg voorbeelden van bijvoorbeeld hetero’s die uiteindelijk tot de conclusie kwamen dat hoewel ze bischierig waren, ze uiteindelijk toch echt heteroseksueel bleken te zijn. Voor hun was de fantasie weliswaar opwindend, maar in werkelijkheid bleken ze niets met deze fantasie te willen doen. Of ze hadden een echte real life date met iemand van hetzelfde geslacht, maar kwamen tot de conclusie dat dit in het echt toch niets voor hen was.

bischierig

Online daten voor bischierigen

Mochten de gevoelens van bischierigheid toch niet verdwijnen dan zijn er mogelijkheden om voorzichtig te ontdekken of je hier mogelijk toch meer mee wilt doen. Want op iemand afstappen in de kroeg is natuurlijk doodeng, je weet uiteraard niet of iemand hetero- of homoseksueel is en een blauwtje lopen is wel het laatste dat je wilt. Er zijn genoeg mogelijkheden om online in contact te komen via datingsites met andere bischierigen. Op die manier kun je op een rustige en veilige manier ontdekken of je in werkelijkheid meer wilt doen met deze gevoelens.

Datingsite voor bischierigen!

Wil je weten welke datingsites er voor bischierigen zijn? Dit zijn de meest bezochte datingsites:

Ook kun je er voor kiezen om je in te schrijven bij een datingsite voor lesbische vrouwen. Inschrijven is altijd gratis en zonder verplichting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *