Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ben jij biseksueel nieuwsgierig? Dit is wat het betekent!
twee bischierige vrouwen ontdekken elkaar

Ben jij biseksueel nieuwsgierig? Dit is wat het betekent!

Welke online datingsite?
20 februari 2024

Bischierigheid is een term die steeds meer bekendheid krijgt in de LGBT-gemeenschap en daarbuiten. Maar wat betekent bischierigheid precies? In dit artikel gaan we dieper in op wat het betekent om bischierig te zijn en wat het verschil is tussen bischierigheid en biseksualiteit. We bespreken de verschillende signalen die kunnen wijzen op bischierigheid en geven advies over hoe je deze gevoelens kunt verkennen en accepteren. Ook delen we praktische tips voor het omgaan met bischierigheid binnen een bestaande relatie of bij het zoeken naar een nieuwe partner. Of je nu al bekend bent met bischierigheid of er nieuwsgierig naar bent, dit artikel biedt waardevolle inzichten en informatie om je te helpen beter te begrijpen wat het betekent om bischierig te zijn.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is bischierig?

De term bischierig (in het Engels noemen ze het bi-curious) houdt in dat iemand met een hetero- of homoseksualiteit identiteit, nieuwsgierig is naar hoe het zou zijn om een relatie of seks te hebben met iemand waarvan het geslacht normaal niet zijn voorkeur heeft. Deze groep mensen wil zich bewust niet aangemerkt zien als biseksueel. Ze beschouwen zichzelf als ‘meestal heteroseksueel’ of ‘meestal homoseksueel’, maar hebben soms gevoelens of verlangens naar het geslacht waar ze normaal gesproken niet op vallen. In een enkel geval kan het ook betekenen dat iemand zijn gevoelens nog niet erkend heeft voor dit geslacht en zichzelf zolang dit het geval is bischierig blijft noemen. Biseksualiteit is één van de vele verschillende soorten seksuele geaardheden.

concept van bischierigheid en zijn betekenis in de LGBT+ gemeenschap

De betekenis van bischierig

Het woord “bischierig” is afgeleid van het woord “biseksueel”, wat betekent dat iemand romantisch en/of seksueel aangetrokken voelt tot mensen van beide geslachten. Het woord “biseksueel” komt van het Latijnse “bis”, wat “twee” betekent, en “sexus”, wat “geslacht” betekent. Dus letterlijk betekent het “twee geslachten”. Het woord “biseksueel” is waarschijnlijk voor het eerst gebruikt in de 19e eeuw, hoewel de concepten van seksuele aantrekking tot mensen van beide geslachten al veel langer bestaan. De term “bischierig” is een afgeleide vorm van het woord “biseksueel” en betekent dat iemand specifiek aangetrokken voelt tot mensen van hetzelfde geslacht als zichzelf. Het woord “bischierig” wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar mensen die zichzelf identificeren als biseksueel, maar die voornamelijk aangetrokken voelen tot mensen van hetzelfde geslacht.

Welke signalen doen zich voor wanneer iemand bischierig is?

Er zijn vaak wel signalen die aangeven dat iemand bischierig is. Bekeken vanuit een vrouw die normaal gesproken heteroseksueel is, kunnen onderstaande signalen een aanwijzing zijn dat ze in ieder geval sterk geïnteresseerd is in de eigen sekse:

  • Ze fantaseert over zoenen met een andere vrouw
  • Haar eigen vriendinnen vindt ze aantrekkelijk
  • Ze kijkt graag naar mooie bekende vrouwen in de media
  • Filmpjes met porno over twee vrouwen vindt ze opwindend
  • Ze fantaseert regelmatig over het hebben van seks met een andere vrouw

Al deze gevoelens en fantasieën kunnen soms erg verwarrend zijn. De ene vrouw zal zich er misschien voor schamen en er niets mee doen terwijl de andere vrouw graag wil ontdekken hoe het in het echt zou zijn om met een andere vrouw te zijn. Wanneer je als vrouw een relatie hebt met een man, is het natuurlijk extra lastig. Je houdt van je partner en wilt hem geen pijn doen. Maar het niet bespreekbaar maken laat de gevoelens van bischierigheid niet verdwijnen.

Biseksuele nieuwsgierigheid: Persoon gluurt door sleutelgat naar binnen.

Wat te doen met je bischierigheid?

Het kan vaak al enorm opluchten wanneer je deze gevoelens met iemand kunt bespreken die je vertrouwt. Iemand die je niet snel zal veroordelen en die om je geeft. Bedenk ook dat bischierig zijn niet meteen hoeft te betekenen dat je ook echt bi bent. Er zijn genoeg voorbeelden van bijvoorbeeld hetero’s die uiteindelijk tot de conclusie kwamen dat hoewel ze bischierig waren, ze uiteindelijk toch echt heteroseksueel bleken te zijn. Voor hun was de fantasie weliswaar opwindend, maar in werkelijkheid bleken ze niets met deze fantasie te willen doen. Of ze hadden een echte real life date met iemand van hetzelfde geslacht, maar kwamen tot de conclusie dat dit in het echt toch niets voor hen was.

Kun je testen of je bisexueel bent?

Er is geen specifieke test die je kunt doen om te bepalen of je biseksueel bent. Het bepalen van je seksuele geaardheid is een persoonlijk proces en kan tijd kosten om te begrijpen hoe je je voelt en wat voor jou het beste werkt. Sommige mensen weten al op jonge leeftijd dat ze biseksueel zijn, terwijl anderen dit pas later in het leven ontdekken.

Er zijn echter enkele dingen die je kunt overwegen als je denkt dat je biseksueel bent:

  • Voel je je aangetrokken tot mensen van beide geslachten? Als je je aangetrokken voelt tot zowel mannen als vrouwen, kan dit een indicatie zijn dat je biseksueel bent.
  • Denk je dat je je kunt verbinden met de ervaringen en gevoelens van andere biseksuele mensen? Als je je verbonden voelt met de ervaringen en gevoelens van andere biseksuele mensen, kan dit een teken zijn dat je biseksueel bent.
  • Voel je je op je gemak bij het label “biseksueel”? Als het label “biseksueel” voor jou voelt als een goede manier om jezelf te omschrijven, kan dit een teken zijn dat het voor jou de juiste term is om je seksuele geaardheid te beschrijven.

Persoon die nadenkt bij een regenboogvlag

Online daten voor bischierigen

Mochten de gevoelens van bischierigheid toch niet verdwijnen dan zijn er mogelijkheden om voorzichtig te ontdekken of je hier mogelijk toch meer mee wilt doen. Want op iemand afstappen in de kroeg is natuurlijk doodeng, je weet uiteraard niet of iemand hetero- of homoseksueel is en een blauwtje lopen is wel het laatste dat je wilt. Er zijn genoeg mogelijkheden om online in contact te komen via datingsites met andere bischierigen. Op die manier kun je op een rustige en veilige manier ontdekken of je in werkelijkheid meer wilt doen met deze gevoelens.

Hoe kun je jouw bischierigheid verkennen en accepteren?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te weten te komen over bischierigheid en wat het betekent om bischierig te zijn. Of je nu ontdekt dat je bischierig bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze groeiende trend, onthoud dat het verkennen van je seksualiteit een natuurlijk en persoonlijk proces is. Als je overweegt om je bischierigheid te verkennen, zorg er dan voor dat je open en eerlijk communiceert met je partner en respectvol omgaat met de gevoelens van anderen. Door jezelf te omringen met liefdevolle en ondersteunende mensen, kun je jouw seksualiteit verkennen en accepteren op een manier die bij jou past. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om beter te begrijpen wat bischierigheid is en hoe je het kunt verkennen. Onthoud dat er geen haast is om jezelf te labelen en dat je de tijd moet nemen om te ontdekken wat voor jou het beste voelt.

Mensen voeren open gesprekken over biseksualiteit

Datingsite voor bischierigen!

Wil je weten welke datingsites er voor bischierigen zijn? Dit zijn de meest bezochte datingsites:

Ook kun je er voor kiezen om je in te schrijven bij een datingsite voor lesbische vrouwen. Inschrijven is altijd gratis en zonder verplichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---