Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat doe je als je partner een andere liefdestaal spreekt?
Liefde

Wat doe je als je partner een andere liefdestaal spreekt?

Welke online datingsite?
04 augustus 2022

Misschien zou je willen dat je echtgenoot je meer complimenten zou geven over je uiterlijk, terwijl juist zijn affectie toont door het gazon aan te harken. Of je koopt een leuk cadeau voor je partner, terwijl hij juist liever heeft dat je hem meer fysieke affectie geeft. Het probleem is dat in beide gevallen we allemaal van nature een eigen taal van liefde spreken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vijf liefdestalen

Als je niet de taal van je geliefde leert spreken, dan zullen ze zich niet geliefd of aangemoedigd voelen. En hetzelfde geldt omgekeerd. Gelukkig kun je als volwassene alle vijf de liefdestalen leren en begrijpen. Hieronder bespreken we de 5  verschillende liefdestalen!

1 . Woorden bevestigen de liefde

Mensen die deze liefdestaal hebben, gedijen op het ontvangen van complimenten. Je kunt ze vertellen hoe goed ze eruitzien of je waardering tonen voor iets dat ze voor jou hebben gedaan. Eigenlijk over alles kun je een positief woord zeggen, waardoor ze helemaal zullen opleven.

woorden liefde

2. Geschenken krijgen en geven

Het geven van geschenken is een expressie van liefde in haast elke cultuur. Een cadeau geeft aan dat de ander iets voor je betekent. Het hoeft hierbij niet eens duur te zijn, als je maar je intentie ermee aantoont.

3. Tijd samen doorbrengen

Dit houdt in dat je waardevolle tijd samen doorbrengt en werkelijk met elkaar verbinding zoekt. Simpelweg naast elkaar op de bank zitten, zonder daadwerkelijke communicatie is hierbij uit den boze. Iemand met deze liefdestaal wil diepgaande gesprekken, oogcontact en aanwezig zijn in elkaars nabijheid.

bank aardappels

4. Dienstbaarheid

Als dit je liefdestaal is, dan toon je je genegenheid door het uitvoeren van werkzaamheden die het je partner gemakkelijker maken. Dit kan zijn door maaltijden te koken, de was voor iemand te doen, uit liefde en zorg voor de ander. Vaak herken je zelf ook liefde en waardering vanuit de ander als je partner eenzelfde mate van service biedt.

5. Fysieke aanraking

Elke mate van bevestigende aanraking geeft liefde aan mensen met hoofdzakelijk deze taal van liefde. Dit kan zijn door omhelzingen, een arm om je schouder, het vasthouden van handen tot de fysieke relatie tussen huwelijkspartners.

aanraking

Dominante liefdestaal

Het kan voorkomen dat je een mengeling van verschillende liefdestalen in je draagt. Toch zul je één liefdestaal het beste spreken. Het is belangrijk dat je de liefdestaal van je partner leert spreken, zodat je het beste tegemoet kunt komen aan deze behoefte. Het kan lastig zijn om een andere liefdestaal te leren en hierin uiting te geven, zeker als je bepaalde reacties niet gewend bent vanuit je eigen jeugd. Een vader kan het lastig vinden om zijn zoon op aanmoedigende wijze als hij zelf dit niet heeft meegekregen van zijn eigen vader.

Liefdestaal aanleren

Op eenzelfde manier kan het geven van cadeaus vreemd overkomen, als hier thuis heel gierig in werd omgesprongen. Of het uitspreken van complimenten of liefdespraat, als je gewend bent je voor gevoelens af te sluiten en je meer vanuit een rationeel denken jezelf uitspreekt. Je kunt de talen leren, door hier langzaamaan mee te oefenen. Je traint jezelf zo in een nieuwe manier van handelen, spreken of denken, waardoor je je partner beter kunt begrijpen. Het zal gemakkelijker worden, naarmate de tijd verstrekt en je vaker op een nieuwe manier beweegt in het contact met je partner.

compliment

Doe moeite voor elkaar

Het probleem in veel relaties is dat veel mensen zodra ze gaan trouwen, verwachten dat de ander hun gelukkig gaat maken. Dit kan dan tegenvallen, als je niet dezelfde taal spreekt. Vaak geven veel mensen er dan voortijdig de brui aan. Je zult op instinct af moeten gaan en de liefdestaal van je partner leren spreken. Als je hier op een liefdevolle manier een begin mee maakt, zonder dat je je laat afleiden door gekwetste gevoelens, dan ligt een goede relatie zeker in de verwachtingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *