datingsite parship

Speeddating websites

Daten kan op vele manieren. Wat veel gedaan is dat het online daten en dit is een prima manier om snel leuke nieuwe mensen te leren kennen. Er zijn ook veel Nederlanders die op deze manier een leuke persoon voor een relatie ontmoet hebben. Toch is er ook een andere manier die erg leuk is en die je ook de mogelijkheid biedt om snel nieuwe mensen te leren kennen. Dit is het speeddating. Hier voer je korte gesprekken met personen en daarna kun je dan aangeven of dit een persoon is die je graag beter wilt leren kennen.

Datingsite Bezoeken Beoordeling Review
Relatieplanet

★★★★★

Review
Lexa

★★★★★

Review
Parship

★★★★★

Review
Pepper

★★★★

Review
Elitedating

★★★★

Review

Verschil online daten en speeddaten

Er is een wezenlijk verschil tussen het online daten en het speeddaten. Het verschil is dat het eerste contact bij het online daten via een datingsite op het internet plaatsvindt. Bij het speeddaten ontmoet je de mensen echt op een locatie. Je krijgt dan een aantal minuten per persoon om mee te praten en na het gesprek kan er aangegeven worden of je deze persoon beter wilt leren kennen. Wanneer beide personen dit aangegeven hebben dan krijg je na het speeddaten de contactgegevens en dan kan er een date afgesproken worden. Vaak krijg je een dag of een aantal dagen na het speeddaten een e-mail met de resultaten. Dit voorkomt dan ongemakkelijke situaties op de locatie zelf.

Er zijn nu ook steeds meer speeddating websites. Op deze websites kun je dan niet zoals bij de online datingsites de leden zien maar daar kun jijn je inschrijven voor de speeddates. Deze zijn door het hele land en als er dicht bij jou één is dan kun jij aangeven dat je daar aan mee wilt doen. De kosten die verschillen. Bij een aantal websites betaal je per evenement en er zijn ook websites die een vast bedrag vragen maar dan kun je goedkoper of gratis naar de speeddates toe.

speedating

De voordelen en nadelen van speeddating

Speeddaten kent voordelen en nadelen vergeleken met het online daten. Laten we beginnen met de nadelen. Wanneer je aan het speeddaten bent dan kun je niet op je gemak de leden bekijken. Zodra het gesprek begint heb je een paar minuten om een goed beeld van iemand te vormen. Na het gesprek moet je ook meteen aangeven of je deze persoon beter wilt leren kennen. Bij een online datingsite kun je eenvoudig meerdere gesprekken aangaan. Ook is de kans dat er bij het speeddaten mensen zijn waar je helemaal geen interesse in hebt en hier zal je dan toch een gesprek mee aan moeten gaan.

Toch zijn er ook veel voordelen. Bij een datingsite zie je alleen een foto en weet je niet of dit een oude foto of zelfs een echte foto van het lid is. Dit probleem is er bij het speeddaten niet. Daarnaast kan iemand je ook echt verrassen. Je kunt denken dat je geen interesse in een persoon hebt maar als je dan contact krijgt kan het toch ineens heel gezellig zijn. Wanneer je op zoek bent naar een leuke date of als je leuke nieuwe mensen wilt leren kennen dan is het speeddating zeker aan te raden.


Terug naar boven ↑