datingsite parship

Home » Voor het eerst gaan daten na je 50e
Blog daten na je 50e levensjaar

Laatst bijgewerkt op december 17th, 2019 | door Welke online datingsite?

0

Voor het eerst gaan daten na je 50e

Als je een lange relatie achter de rug hebt dan is het vaak een hele stap om weer op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Mensen die toen ze begin 20 waren met hun jeugdliefde zijn getrouwd of gaan samenwonen hebben vaak maar weinig ervaring met daten. Dat was immers niet nodig, je vond je grote liefde op school, in de buurt waar je woonde of bij een club of vereniging. En daarna rolden jullie vanzelf in een relatie en werden samen volwassen. Maar als je op een leeftijd bent dat je toch wel wat bagage hebt dan is het vaak lastig om te gaan daten.

Via internet of op een andere manier

Veel 50 plussers vinden tegenwoordig een partner via internet. Ook senioren vinden regelmatig een nieuwe partner door zich bij een datingsite in te schrijven. Er zijn speciale 50 plus datingsites, waarbij je bij het begrip senior aan personen van 50 jaar en ouder moet denken. Die willen zich vaak niet inschrijven op gewone datingsites, omdat daar vaak alleen jonge mensen zijn ingeschreven en de stijl en sfeer van de datingsite daar ook op afgestemd is. De manier waarop bezoekers worden aangesproken is vaak in de je-vorm en dat stellen sommige mensen niet op prijs omdat ze zich dan niet serieus genomen voelen. Bij een speciale website voor seniorendating is de sfeer toch vaak net wat anders en voelen senioren zich beter op hun gemak.

50 plus daten

Hoe maak ik een profiel aan?

Op iedere datingsite is het de bedoeling dat je een profiel aanmaakt. Hier hoort ook een foto bij. Laat desnoods een mooie foto maken door iemand zodat je er goed op staat. Gebruik geen foto waar ook andere mensen op staan. Als je een huisdier hebt is een foto met de hond of kat misschien wel leuk, dan ziet een geïnteresseerde ook meteen dat je een dier in huis hebt en krijg je als het goed is geen reacties van mensen die allergisch zijn voor huisdieren. Vertel vervolgens het één en ander over jezelf, maar wees niet te openhartig. Dat kan altijd nog als je met iemand in contact komt. Zielig doen werkt meestal niet, dus leg niet de nadruk op het feit dat je in de steek gelaten bent door je ex-partner omdat die er met een jonger iemand vandoor ging. Of dat je zo eenzaam bent omdat je kinderen ver weg wonen en je nooit komen bezoeken. Je maakt meer kans op een leuke relatie als je aangeeft graag leuke dingen te ondernemen en nog vol in het leven staat.

Reageer op mensen die bij je passen

Reageer alleen op mensen op een datingsite waarvan je denkt dat die persoon bij je past. Als je iemand een bericht stuurt die aan de andere kant van het land woont terwijl jij geen vervoer hebt en ook zeker niet van plan bent om ooit naar de andere kant van het land te gaan verhuizen, dan heft het niet zo veel zin om met zo iemand contact te leggen. Selecteer op woonplaats en probeer iemand te vinden die enigszins in de buurt woont, zodat een eventuele ontmoeting gemakkelijk is te organiseren. Als je uiteindelijke doel een relatie is, blijf dan niet te lang heen en weer mailen of contact houden via een chatprogramma, maar spreek na korte tijd af. Als het contact dan tegenvalt kun je er meteen een punt achter zetten zonder dat je er eerst heel veel tijd in investeert. Het mag duidelijk zijn: Datingsites en dating apps zijn steeds populairder aan het worden. En met name 50 plussers lijken de weg naar online dating gevonden te hebben.

Bekijk ook:

Datingsites 50 plus, senioren en ouderen


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑