datingsite parship

Home » Wat is relatiebemiddeling?
Blog Hoe werkt relatiebemiddeling?

Laatst bijgewerkt op juni 28th, 2020 | door Welke online datingsite?

1

Wat is relatiebemiddeling?

Relatiebemiddeling is een goede manier om iemand te vinden die goed bij je past. Als je graag een nieuwe relatie wilt, dan kan het soms lastig zijn om die ene leuke persoon te vinden. Relatiebemiddeling kan hierbij helpen. Als je je inschrijft bij een relatiebemiddelingsbureau, wordt je gekoppeld aan iemand die heel goed bij je kan passen. Relatiebemiddeling is een goede manier waarop je andere mensen kunt leren kennen. Een relatiebemiddelingsbureau heeft als doel om een persoon te vinden die goed bij jou past. Hierbij handhaven ze een werkwijze die vaak effectief blijkt te zijn, doordat persoonlijk contact voorop staat.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Als je je ingeschreven hebt bij een relatiebemiddelingsbureau krijg je een bemiddelaar toegewezen. Deze helpt je met het vinden van een relatie. Doordat je echt en persoonlijk contact hebt met een relatiebemiddelaar, is het makkelijker om een persoon te vinden die goed bij je past. Er komen geen onpersoonlijke algoritmes bij kijken, maar de bemiddelaar gaat op zoek naar de persoon die goed bij je past. Om dit te kunnen doen heb je eerst een intakegesprek met de bemiddelaar, zodat diegene weet wat voor persoon jij bent. In dit gesprek komen allemaal verschillende onderwerpen aan bod, zodat de bemiddelaar een goed beeld krijg van wat voor persoon jij bent.

bemiddeling

Intake gesprek & matchingsprofiel

Als je je inschrijft bij een relatiebemiddelingsbureau heb je eerst een intakegesprek met een relatiebemiddelaar. Dit gesprek is nodig om een goed beeld van jou te krijgen. In het gesprek komen allerhande gespreksonderwerpen voorbij, zodat de bemiddelaar leert hoe jij bent als persoon. Aan de hand van dit gesprek wordt een matchingsprofiel opgesteld. Hiermee kan de bemiddelaar op zoek gaan naar andere personen die ingeschreven staan die goed bij je passen.

intake gesprek relatiebemiddeling

Een mogelijke match..

Vervolgens gaat de relatiebemiddelaar aan de hand van je profielschets op zoek naar de beste match voor jou. Doordat bij een relatiebemiddelingsbureau de bemiddelaars alle cliënten kennen, is de kans groot dat er een uitstekende match gevonden wordt. Jij en de ander krijgen allebei het voorstel voor ogen en zo kun je kiezen of je een keer wat met elkaar wilt afspreken. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat je een leuke tijd gaat krijgen. Wanneer een van de twee het toch niet zo ziet zitten, direct of na enige tijd, dan gaat het bureau op zoek naar een andere match voor jou.

vrouw

Als de bemiddelaar iemand heeft gevonden die goed bij je past, kunnen jij en de ander eerst aangeven of jullie geïnteresseerd zijn. Zo ja, dan kunnen jullie in contact komen met elkaar. Dit eerste contact is vaak heel spannend, maar vooral leuk. Als jullie een of meerdere keren hebben afgesproken merken jullie vanzelf of er wel of geen klik is. Als de vonk niet is overgeslagen, kun je uiteraard stoppen met daten en dit aangeven bij je bemiddelaar. Deze gaat vervolgens met je in gesprek om erachter te komen wat je wel en niet leuk vond. Zo kan je relatiebemiddelaar bij de volgende zoektocht een persoon uitzoeken die beter bij je past.

Een-op-eencontact

Als je je inschrijft bij een relatiebemiddelingsbureau ben je op zoek naar een serieuze relatie. Bij een bureau hoef je dat gelukkig niet in je eentje te doen. Een groot voordeel van je inschrijven bij een relatiebemiddelingsbureau is dat er iemand samen met jou op zoek gaat naar je ideale partner. Deze persoon is gespecialiseerd in het bemiddelen van relaties. Doordat je contact hebt met je bemiddelaar kan deze op zoek gaan naar een match die goed bij jou past. Iedereen die ingeschreven staat heeft contact gehad met een relatiebemiddelaar. Zo heeft het bureau een goed overzicht en inzicht van de mensen die ingeschreven staan, hoe ze zijn en waar ze goed bij zouden kunnen passen. Deze persoonlijke aanpak houdt in dat ze je matches voorstellen die gegrond zijn. Niet alleen door een profielschets, maar ook door persoonlijke ervaring.

relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling geeft zekerheid

Op een datingsite weet je nooit wat je tegenover je hebt. Iemand kan een nepprofiel aanmaken. Zo kun je ineens met een vrouw in plaats van een man aan het chatten zijn, of misschien is diegene aan de andere kant wel stiekem getrouwd. Ook kan het zijn dat de persoon foto’s van een ander gebruikt. In andere gevallen heeft iemand wel zijn eigen foto’s gebruikt, maar zijn de foto’s van een paar jaar geleden. Als je kiest voor een relatiebemiddelingsbureau weet je zeker dat je niet voor dit soort verrassingen komt te staan. Dit komt ook doordat iedereen die zich aanmeldt via een bemiddelaar gaat: zo is er geen kans om je anders voor te doen dan je eigenlijk bent.

Echt contact

Een groot voordeel van relatiebemiddeling is dat de matches gedaan worden door mensen en niet door computers. Doordat de relatiebemiddelaars voor jou aan de slag gaan, is de kans dat je een passende match krijgt vele malen groter dan wanneer dit gedaan wordt door een computerberekening. Een klik is toch iets wat een computer niet met cijfertjes en formules kan uitrekenen. Doordat iedereen eerst een persoonlijk gesprek heeft, kan de specialist in bemiddeling je in contact brengen met de persoon die hoogstwaarschijnlijk goed bij je past. Als hier onverhoopt geen relatie uit komt, dan heb je in ieder geval een goede tijd met elkaar.

succesvolle date

Zorg voor een bureau waar je slaagt

Zoveel mensen, zoveel wensen. Omdat iedereen anders is, zijn er ook verschillende relatiebemiddelingsbureaus. Kijk voordat je je inschrijft goed op de website van het bureau. Misschien kun je ze zelfs even bellen om een praatje te maken. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een relatiebemiddelingsbureau. Hierbij kun je kijken naar werknemers van het bureau, de beloftes van het bureau en de activiteiten die georganiseerd worden. Verder moet je goed onderzoeken of ze aansluiten op je voorkeuren. Hierbij kun je denken aan de regio waarin ze actief zijn, of de doelgroep waar ze zich op richten. Als je een 50+-er bent die in Maastricht woont, dan kun je je beter niet inschrijven in een relatiebemiddelingsbureau dat zich richt op jongeren in Friesland.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Wat is relatiebemiddeling?

  1. MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

    De relatiebemiddelingsbureaus vragen vele honderden euro’s. Maar enige garantie is er niet. Sterker nog je weet vooraf niet eens hoeveel potentiele kandidaten er voor je zijn. Vaak bestaat uit de klandizie uit een handjevol 50+ ers die niet goed vertrouwd zijn met veel goedkopere online mogelijkheden zoals apps en die wanhopig op zoek zijn. Ook hebben zij vaak meer geld te besteden. Je kunt je geld beter besteden aan een reis voor alleenstaanden; ik denk dat je daar eerder iemand ontmoet En zo niet dan heb je nog een reis gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑