datingsite parship

Home » Veilig betalen op datingsites – Wat is belangrijk om te weten?
Blog veilig betalen

Laatst bijgewerkt op oktober 2nd, 2020 | door Welke online datingsite?

4

Veilig betalen op datingsites – Wat is belangrijk om te weten?

Als je je aanmeldt bij een datingsite dan is dat in de meeste gevallen gratis. Dat is ook vaak het ‘lokkertje’ om je over te halen een account aan te maken. Eenmaal aangemeld en ingelogd merk je al snel dat je eigenlijk nog niets kunt want daarvoor moet je eerst betalen. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Het maken en hosten van een dating site kost geld en dat moet ergens vandaan komen. Vaak worden er verschillende abonnementen aangeboden waar je een keuze uit kunt maken. Je kunt ook meestal kiezen uit verschillende betaalopties. Let bij het doen van online betalingen altijd goed op, ongeacht of het nu om een datingsite gaat of een andere betaling. De gegevens van je creditcard of een betaling via iDeal moet altijd veilig worden verwerkt om te voorkomen dat er door kwaadwillenden misbruik van kan worden gemaakt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een vast bedrag of betalen per handeling

Bij veel datingsites kun je een abonnement aangaan voor een vaste periode. Een maand, drie maanden, zes maanden of een jaar zijn de mest voorkomende opties. Daarbij is het dan zo dat je minder per maand betaalt als je voor een langere periode een abonnement neemt. Uiteraard is het bedrag wel hoger en dat moet wel in één keer betaald worden. Er zijn ook datingsites waar je per handeling oftewel per bericht betaalt. Dit zijn vaak datingsites die hoofdzakelijk entertainment als doel hebben en die niet bedoeld zijn voor serieuze dating. Je betaalt hier per verstuurd bericht, waarbij je dan wel weer ‘bundels’ met credits kunt kopen om je berichten te versturen.

veilig betalen

Zo betaal je veilig

Je kunt voor online betalingen het beste een creditcard gebruiken. Daarmee betaal je veilig en is het ook zeker dat je betaling aankomt. Paypal is ook een optie omdat je aan je Paypal account je creditcard kunt koppelen of je bankrekening. Let in ieder geval op dat op het moment dat je een betaling doet, je met een beveiligde verbinding werkt. Dit zie je aan het website adres, dat moet beginnen met https://. Ook wordt er in de adresbalk van je browser een slotje getoond dat aangeeft dat er gebruik wordt gemaakt van een beveiligde verbinding.

creditcard

Hoe weet ik zeker dat ik niet bedrogen wordt op een datingsite?

Het hangt er een beetje vanaf wat je onder bedrog verstaat. Als je je aanmeldt op een datingsite die overduidelijk gericht is op online contact dan is de kans groot dat je er geen fysieke date kan regelen. Lees de algemene voorwaarden, hier staat vaak expliciet in vermeld dat het gaat om entertainment en dat (een deel van) de nepprofielen zijn. Als je serieus op zoek wilt naar een fysieke date of een serieuze relatie dan kun je je het beste aanmelden bij één van e bekendere datingsites. Of zoek online eerst naar reviews over de datingsite waar je je wilt aanmelden.

Zijn er ook gratis datingsites op het internet?

Jawel, er zijn genoeg gratis datingsites online te vinden. Maar die zijn, vanwege het feit dat je er niet voor hoeft te betalen, ook erg laagdrempelig. De kans is dus groter dat je er personen tegenkomt met verkeerde bedoelingen. Het is niet gezegd dat iedereen die op een gratis datingsite zit slechte bedoelingen heeft, maar de kans is wel wat groter. Als je je aanmeldt op een datingsite waarvoor niet betaald hoeft te worden is het dus zaak om extra op je hoede te zijn. Zodra iemand met wie je contact hebt over financiële problemen begint en aan je vraagt of je misschien kunt helpen moet je op je hoede zijn. Maak n ooit zomaar geld over en zorg er voor dat je niet gechanteerd kunt worden.

geld overmaken

Houd bij hoeveel je betaalt aan een datingsite

Zeker als je op een datingsite zit waar je per verstuurd bericht betaalt is het verstandig om bij te houden hoeveel je er aan uitgeeft. Veel kleine betalingen kunnen snel oplopen tot een groot bedrag en het zou zonde zijn als je in de financiële problemen komt. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een prepaid creditcard. Hier moet je vooraf een bedrag op storten. Als dat is opgebruikt kun je geen betalingen meer doen. Zo kun je je uitgaven voor online dating en andere betalingen beter in de hand houden.

Veilig daten en veilig betalen online is zeker mogelijk

Als je een beetje je gezonde verstand gebruikt dan is het zeker mogelijk om veilig online te daten en de kosten in de hand te houden. En als je gebruik kunt maken van een beveiligde betaalomgeving, wat vrijwel altijd het geval is, dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat je betaling niet aan komt of dat de gegevens van bijvoorbeeld je creditcard ‘op straat’ komen te liggen. Een prettige bijkomstigheid is ook dat betalingen aan veel datingsites ‘neutraal’ op je mutatieoverzicht worden vermeld en dus niet met de naam van de desbetreffende datingsite. Deze service wordt vooral gewaardeerd door mensen die zonder medeweten van hun partner op online datingsites zitten.


About the Author

Anoniem4 Ervaringen - Veilig betalen op datingsites – Wat is belangrijk om te weten?

 1. Johan Penning Johan Penning schreef:

  Wil me account verwijderen

 2. Johan Penning Johan Penning schreef:

  Wil me account verwijderen

 3. MGTOW MGTOW schreef:

  Veilig betalen is 1 ding. Maar het gemene zit hem in de herhaling van het betalen: veel sites maken het opzeggen van het abonnement lastig of ondoorzichtig. Dan wordt het abonnement stilzwijgend verlengd, vaak tegen extra hoge tarieven. Op alle datingsites zitten veel meer mannen dan vrouwen en vrouwen stellen er doorgaans volstrekt onredelijke en onrealistische eisen. Datingsites zijn (voor mannen althans) vrijwel altijd weggegooid geld. Voldoende onderzoek dat dat ook aantoont.

 4. smalle smalle schreef:

  hallo,
  ik ben al een tijdje ingeschreven (gratis) op ***********, maar tot nu toe heb ik nog geen credits aangekocht. Is het veilig, zodat ik achteraf geen moeilijkheden krijg.
  alvast dank voor jullie antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑