datingsite parship

Home » Tips voor hoog opgeleiden die willen gaan daten
Blog hoog opgeleiden dating

Laatst bijgewerkt op december 1st, 2019 | door Welke online datingsite?

0

Tips voor hoog opgeleiden die willen gaan daten

Wil je als hoog opgeleide serieus op zoek naar een partner dan vraag je je misschien af hoe je dat het beste kunt aanpakken. Simpelweg naar de kroeg gaan werkt vaak niet, want de mensen die je daar tegenkomt zijn vaak van een ander niveau, zonder hier denigrerend over te willen doen. En eerlijk is eerlijk, met een partner die alleen de middelbare school heeft afgemaakt en daarna in een magazijn is gaan werken ben je in de meeste gevallen snel uitgepraat, uitzonderingen bevestigen de regel. Maar hoe pak je het dan aan? Hoe vind je een leuke partner van je eigen niveau?

Wees eerlijk over opleiding en werk

Veel mensen vinden zichzelf slimmer dan gemiddeld. Maar als je na een jaar al gestopt bent met je universitaire studie en nu al een tijdje “in between jobs” bent, dan heb je geen WO-opleiding. Als je besluit om online te gaan daten dan is het belangrijk om je profiel eerlijk in te vullen. Dit geldt voor je opleiding maar ook voor bij voorbeeld je lengte, leeftijd en postuur. Dit soort gegevens kun je vaak achteraf niet meer wijzigen, dus als je spijt krijgt van een leugentje zul je je profiel moeten verwijderen en een nieuwe aanmaken om dit te herstellen. Vaak gebruiken mensen op een datingsite voor hoogopgeleiden een nickname. Voordat je een nickname bedenkt is het belangrijk wat je wilt zeggen over jezelf met deze nickname. Als je in een opwelling iets bedenkt en een dag later spijt hebt kun je ook dit vaak niet meer aanpassen. Gebruik een geldig e-mailadres want de datingsite correspondeert via dit e-mailadres met je over de bevestiging van je inschrijving en als iemand interesse in je toont of andere zaken.

Kijk wat anderen schrijven

Heb je niet genoeg inspiratie voor het vullen van je profieltekst, dan kun je natuurlijk eerst lezen wat anderen schrijven en je stukje daarop baseren. Wees echter niet zo dom om een tekst van iemand anders te kopiëren. Dit valt meteen op en geeft echt geen goed beeld van wie je bent. Probeer origineel te zijn, maar vermeld wel dingen die andere bezoekers graag willen weten. Dus wat zijn je hobby’s, wat is je favoriete eten, vakantieland, film, boek, et cetera. Daarnaast is het belangrijk om een positief stukje te schrijven. Ook als je lichamelijke gebreken of een ziekte hebt is het beter om hier niet te veel nadruk op te leggen of er een positieve draai aan te geven. Je kunt bij voorbeeld schrijven dat je een visuele beperking hebt, maar dat die je er niet van weerhoudt om leuke dingen te doen en reizen te maken.

Update regelmatig je profiel

Zo lang je op zoek bent naar een partner via een datingsite is het aan te raden om je profiel regelmatig te updaten. Verzin interessante dingen die je nog niet hebt verteld over jezelf. Vertel dus niet meteen alles op het moment dat je een profiel aanmaakt. Als je na een paar weken je profiel update is dat een mooi moment om te vertellen dat je van backpackreizen houdt en dat Australië nog nop je verlanglijstje staat. Of dat je fan bent van een bepaalde schrijver en altijd uitkijkt naar een nieuw boek van je favoriet.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑