datingsite parship

Home » Seks met je ex – Is het verstandig?
Blog Seks met je ex

Laatst bijgewerkt op augustus 19th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Seks met je ex – Is het verstandig?

Het komt vaker voor dan je denkt: Seks met je ex. Zelfs als een stel met knallende ruzie uit elkaar gaat kan het gebeuren dat er na verloop van tijd toch weer contact is en dat dit uitdraait op seks. Dit kan erg verwarrend zijn, de relatie is beëindigd en dit was een definitieve beslissing, maar toch zijn jullie in bed beland. Heel vreemd is het echter niet, want jullie hadden ooit een relatie en waren toen ook intiem met elkaar. Het zal dus in veel opzichten vertrouwd zijn om seks met je ex te hebben.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Als één van beiden de relatie niet wilde beëindigen

Seks tussen exen komt nogal eens voor als één van de twee ex geliefden niet achter de breuk staat. Als de één de relatie wilde beëindigen maar de ander niet, is de kans aanwezig dat de in de steek gelaten partner probeert om de ander alsnog weer voor zich te winnen. Als die ander inmiddels een nieuwe relatie heeft dan kan dit tot zeer vervelende situaties leiden. De nieuwe partner zal zich bedreigd voelen en de ex zal er alles aan doen om de verbroken relatie te herstellen, waardoor degene om wie ‘gevochten’ wordt bijna letterlijk tussen twee vuren zit.

ex

Is seks met je ex verstandig?

Of seks met je ex verstandig is, hangt af van een aantal factoren. Als jullie elkaar na jaren weer tegenkomen en “for old times sake” met elkaar naar bed gaan waarna jullie allebei weer je eigen leven aan leiden is er niet zo veel aan de hand. Als een vrijpartij met je ex een bedreiging vormt voor je relatie of die van je ex is het natuurlijk een ander verhaal. Ben je uit elkaar gegaan en heb je inmiddels een nieuwe relatie moet je je afvragen of seks met je ex wel zo verstandig is.

seks met ex

Er was immers toen jullie uit elkaar gingen een goede reden voor. De kans dat het een tweede keer mislukt als jullie weer bij elkaar komen is dus zeker aanwezig. Daar komt bij dat je huidige partner, en misschien ook die van je ex, verdriet wordt gedaan als er twee relaties stuklopen omdat jullie het toch nog een keer met elkaar willen proberen.

Waarom is seks met je ex zo vertrouwd?

Voor veel mensen voelt het heel vertrouwd om seks met de ex-partner te hebben. Ook al is de relatie beëindigd, jullie hebben toch een periode intiem contact gehad en dat schept toch een band. Het hangt natuurlijk sterk af van de reden waarom de relatie is beëindigd. Als jullie met knallende ruzie uit elkaar zijn gegaan is de kans niet groot dat jullie ooit nog in bed zullen belanden.

vertrouwd

Doorgaan als vrienden

Maar vooral stellen die als vrienden uit elkaar zijn gegaan, om wat voor reden dan ook, belanden soms nog wel eens met elkaar in bed. Zolang jullie hier allebei vrede mee hebben en beide exen niet de intentie hebben om de relatie nieuw leven in te blazen, kan dit natuurlijk niet zo veel kwaad. Het kan overigens natuurlijk ook de opmaat zijn naar een doorstart van de relatie. Het gebeurt regelmatig dat ex-geliefden na verloop van tijd weer bij elkaar komen en opnieuw verliefd op elkaar worden.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑