datingsite parship

Home » Open relatie
Blog

Laatst bijgewerkt op juli 28th, 2016 | door Welke online datingsite?

0

Open relatie

Iedereen doet een relatie op zijn eigen manier en dat geldt dus ook voor een open relatie. Voor veel mensen is dit toch nog best wel een taboe. Maar monogamie schijnt niet voor mensen gemaakt te zijn en dus is het niet vreemd dat er echt wel genoeg mensen zijn die een open relatie hebben. Om hier wat meer duidelijkheid in te verschaffen, hebben we wat dingen over een open relatie voor jullie op een rijtje gezet.

Wat houdt een open relatie precies in?

Een open relatie wordt ook wel eens een vrije relatie genoemd, ze betekenen allebei hetzelfde. Het houdt in dat beide partners een relatie met elkaar hebben, maar dat ze het goed vinden dat de ander ook seks heeft met een of misschien wel meerdere andere personen.

Waarom hebben mensen een open relatie?

Vooral hier in het Westen zien we een relatie als een monogaam iets en blijven we in principe trouw aan onze partner. Maar mensen die geloven in open relaties vinden dat seksualiteit niet beperkt moet worden. Ze willen elkaar niet beperken. Het is niet zo dat zij niet gelukkig zijn met elkaar of niet met elkaar willen trouwen. Er zijn ook mensen die dit doen in een huwelijk, dan noemen we zoiets een open huwelijk.

Zijn er dan helemaal geen regels?

Er zijn wel degelijk regels, maar die zijn voor elke open relatie weer anders. Net zoals dat geen enkele monogame relatie hetzelfde is. Als je een open relatie wil hebben, is het belangrijk om eerlijk te zijn tegenover je partner en hij of zij moet dat ook zijn. Bespreek met elkaar wat jullie behoeftes zijn, wat jullie graag willen. Aan de hand daarvan kunnen jullie dan samen regels maken over wat wel en niet mag.

Er ontstaat ook heus wel jaloezie

In een open relatie is het helemaal niet zo vreemd als er jaloezie ontstaat. Je houdt namelijk van je partner en je partner ook van jou. Het kan zijn dat er dingen gebeuren waarvan je dacht dat je het goed zou vinden, maar in de praktijk is dit toch anders. Net zoals alle andere dingen, is ook dit iets wat je gewoon heel goed met elkaar moet bespreken. Als je dingen gaat verzwijgen, gaat dit alleen maar afstand creëren en dat wil je juist niet. Dat wil niemand in een relatie, monogaam of niet.

De buitenwereld heeft altijd een mening

Wanneer je naar de buitenwereld toe kenbaar maakt dat je een open relatie hebt, moet je er vanuit gaan dat er commentaar gaat komen. Bedenk dus van tevoren goed of je hier klaar voor bent en of je wilt dat anderen zich ermee gaan bemoeien. Maar vergeet ook niet dat mensen hoe dan ook altijd een mening hebben. Of je nu een ‘normale’ relatie hebt, met iemand van hetzelfde geslacht of in dit geval een open relatie. Bespreek dit gewoon goed met je partner, want aan het einde van de dag moeten jullie je er goed over voelen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑