datingsite parship

Home » Is daten na je 50e anders dan wanneer je jonger bent?
Blog date na je 50e

Laatst bijgewerkt op juni 28th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Is daten na je 50e anders dan wanneer je jonger bent?

Veel mensen die op na hun 50e weer gaan daten maken zich zorgen of ze nog wel iemand zullen vinden. Natuurlijk is het anders om op zoek te gaan naar een partner als je al een leven achter de rug hebt. Je hebt dingen meegemaakt en levenservaring opgedaan. Vaak weet je beter wat je wel en niet wilt en dat kan een voordeel zijn maar het maakt je soms ook minder flexibel. Je hebt op latere leeftijd vaak duidelijke ideeën over wat je van een relatie verwacht en wat je wel en niet wilt. Dit kan het daten lastiger maken. Leg de lat niet te hoog en verwacht niet dat een nieuwe partner op alle punten aan je verwachtingen zal voldoen. De eerste date na je 50e kan erg spannend zijn, daarom geven we je een aantal tips.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Probeer elkaar te vinden in gezamenlijke interesses

Wanneer je iemand ontmoet met wie het klikt zijn er vaak wel gezamenlijke interesses. Leg daar de nadruk op tijdens jullie samenzijn. Als jullie samen genieten van een klassiek concert of van een boswandeling, doe die dingen dan samen. Als de ander interesses heeft waar jij niet zo veel mee hebt spreek dan gewoon af dat je partner bepaalde dingen onderneemt met vrienden of de kinderen. Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor jou. Als je een partner hebt die absoluut niet van winkelen houdt dan ga je gewoon gezellig met een vriendin winkelen. En houdt hij niet van de film maar jij wel, dan ga je met je zoon of dochter naar de film en spreek je op een andere dag met je vriend of vriendin af om samen wat leuks te gaan doen.

daten 50 plus

Respecteer elkaars verleden

Als je op middelbare leeftijd bent dan heb je hoe dan ook al een leven achter de rug, het zij alleen het zij met een andere partner of misschien wel meerdere partners. Het is belangrijk om elkaars verleden te accepteren. Is er bij voorbeeld een ex-partner waar de ander nog contact mee heeft omdat er kinderen zijn of omdat ze gewoon als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan, dan zul je moeten accepteren dat de ex-partner van je nieuwe geliefde een rol speelt in zijn of haar leven en dus ook in dat van jullie.

vijftig plus stel

Als je dat niet accepteert is de kans groot dat jullie relatie geen kans van slagen heeft. Je zult de ander tot op zekere hoogte vrij moeten laten om contact te hebben met de ex-partner of met ex-schoonfamilie. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om niet mee te gaan op bezoek, maar het is vaak beter om dit wel te doen. Zo geef je aan dat jullie nu een stel zijn en dat een eventuele ex-partner daarvoor geen bedreiging vormt.

Ga niet te snel samenwonen

Je kunt het samen ook leuk hebben zonder dat je samen in een huis woont. Als je redelijk bij elkaar in de buurt woont kun je elkaar vaak genoeg zien zonder te gaan samenwonen. Vaak hebben mensen die geen 20 meer zijn behoefte aan hun eigen plek waar ze kunnen doen en laten wat ze willen en waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Als je gaat samenwonen zul je hoe dan ook compromissen moeten sluiten. Misschien gaan Jullie na verloop van tijd alsnog samenwonen, maar de eerste tijd is dat zeker geen noodzaak.

samenwonen

Er zijn datingsites die zich speciaal richten op ouderen

Wanneer je als oudere behoefte hebt aan nieuwe contacten dan zal ik dit altijd even eenvoudig tot stand komen. Gelukkig biedt het internet ook voor senioren kansen om een een nieuwe relatie aan te gaan. Er zijn bijvoorbeeld datingsites voor 50 plus. Via deze datingsites kun je eenvoudig in contact komen met andere ouderen die behoefte hebben aan een leuk gesprek of een ontmoeting.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑