datingsite parship

Home » Gratis datingsites of betaalde datingsite?
Blog Gratis datingsites of betaalde datingsite

Laatst bijgewerkt op juni 16th, 2020 | door Welke online datingsite?

27

Gratis datingsites of betaalde datingsite?

Veel diensten op het internet worden hedendaags gratis aangeboden. Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld geworden om gratis gebruik te maken van apps, muziek, films etc. Met die gedachten zoeken we dan ook naar een gratis datingsite. Het leven is immers al duur genoeg en we willen niet betalen voor een datingsite abonnement. Op deze website staan voornamelijk betaalde datingsites. We willen jou graag duidelijk maken waarom je zou moeten kiezen voor een betaalde datingsites ten opzichte van een gratis datingsite.

In dit artikel lees je de volgende onderwerp:

Nadelen van gratis datingsites

Vandaag de dag worden de gevaren van het internet steeds duidelijker. Oplichting en fraude komt steeds vaker voor . Iedereen kent onderhand wel iemand of is zelf ooit opgelicht op internet. Georganiseerde boevenbendes struinen het internet af naar gegevens van nietsvermoedende internetgebruikers. Daarom is het zeer aan te raden om je gegevens af te schermen. Zorg ervoor dat de info die je op het internet plaatst alleen zichtbaar is voor de mensen waarvoor het bedoelt is.

Je gegevens op gratis datingsites

Op gratis datingsites zijn je gegevens dus ook gratis zichtbaar voor kwaadwillige mensen. Wees jezelf bewust van welke mogelijke gevaren je hierdoor loopt. Identiteitsfraude komt steeds vaker voor. Slachtoffers moeten enorm hun best doen om hun onschuld te bewijzen. Dure artikelen werden aangeschaft op hun naam en de verkopende partij legt een schade claim neer bij het slachtoffer. Op een gratis datingsite geef je gratis informatie. Dit moet je om bovenstaande redenen niet willen!

Privégegevens delen

Hoe moet het wel?

Scherm je profiel af waar mogelijk. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een Facebook profiel. Wees voorzichtig met het verstrekken van informatie zoals je telefoonnummer en adres. Doe dit zeker niet na 1 gesprek. Bouw eerst een band op en als je de persoon 100% vertrouwd dan pas kun je het contact uitbouwen.

Kiezen voor een goede datingsite

kies voor een datingsite die zijn leden heeft gescreend. Dit kan nare ervaringen voorkomen zoals stalking. Maar ook houdt het kwaadwillige fraudeurs op afstand. Voorbeelden van betrouwbare datingsites zijn Lexa, EliteDating en/of Relatieplanet. Bij betaalde datingsites is de kans vele malen groter op een serieuze relatie dan bij gratis datingsites! De leden zijn serieus op zoek naar een date of relatie en zijn bereid hiervoor een vergoeding te betalen.

keurmerk-veilig-daten

Sinds een paar jaar bestaat er ook het keurmerk veilig daten. Dit is een collectief van datingsites die afgesproken heeft zich aan een aantal belangrijke regels te houden. Elders op deze website vind je hierover meer info. Op dit moment bestaat het collectief enkel uit dating sites met betaalde lidmaatschappen.

Gratis datingsites hebben steeds meer mogelijkheden

In Nederland hebben we een aantal gratis datingsites. Uiteraard hebben deze als groot voordeel dat je geen abonnementskosten hoeft te betalen. Toch zijn sommige personen er ook wel een beetje huiverig voor omdat ze denken dat er altijd een addertje onder het gras zit. Dit is niet altijd zo. Je zult misschien wel meer reclame zien bij een gratis datingsite maar dat is het meestal ook het enige. Laten wij eens een paar gratis datingsites beschrijven en misschien kun jij hier ook op zoek gaan naar een leuke date.

Paiq

Daten via Paiq is anders daten dan bij de ‘gewone’ datingsites. Na het inschrijven bij Paiq kun je niet zelf op zoek naar singles. Via een automatisch matchingsysteem word je gekoppeld aan iemand en daar kun je dan mee gaan chatten. De foto van deze persoon die zie je nog niet. Je zult merken dat als je aan het chatten bent dat de foto dan steeds duidelijker wordt. Dit geldt niet alleen voor de persoon waar jij mee aan het praten bent maar ook voor je eigen foto. Je komt elkaar dus eerst beter te kennen voordat je kunt zien hoe iemand eruit ziet.

paiq screenshot

Hoe verdient een gratis datingsite geld?

Nu vraag je je dan ook waarschijnlijk af hoe deze gratis datingsite zijn geld verdient. Dit doen zo door extra mogelijkheden aan te bieden. Je wordt eenmaal in de twee weken gekoppeld aan iemand. Wil je dit nu vaker dan kan dit tegen betaling. Ook als je direct wilt zien hoe iemand eruit ziet dan is dit mogelijk door credits te kopen. Toch willen we benadrukken dat dit niet noodzakelijk is en dat je zonder problemen van Paiq gebruik kunt maken zonder credits aan te schaffen.

Knuz

De website van Knuz is niet zo fraai als de grote datingwebsites zoals Lexa en Pepper. Toch moet je daar een beetje doorheen kijken want het is wel een hele goede gratis datingsite. Je kunt hier zonder kosten van alle diensten gebruik maken. Zo kun je gaan zoeken in je eigen regio en kun je ook foto’s van leden gaan beoordelingen. Ook is er een forum waar je met de andere leden kunt gaan praten. Dit is dan niet om een date te regelen maar om over algemene onderwerpen of problemen te praten. Knuz heeft ook een eigen app en je kunt dus ook eenvoudig op je smartphone op zoek gaan naar een leuke date.

knuz

Gratis datingsites uit proberen

Er zijn dus zeker gratis datingsites waar je op zoek kunt gaan naar leuke nieuwe personen. Misschien ben je wel nieuw in het online daten en wil je eerst een beetje gaan zien hoe het allemaal werkt. Dan is het proberen van een gratis datingsite ook een uitstekende keuze. Breng maar eens een bezoekje aan de twee datingsites die we net beschreven en je zal zien dat ze prima werken. Kun je daar nu niemand vinden dan kun je altijd op zoek gaan op een betaalde datingsite. Ook bij deze datingsites kun je je gratis in gaan schrijven. Dit geeft je dan de mogelijkheid om te zien of er leuke personen aanwezig zijn. Mocht dit het geval zijn dan kun je altijd een abonnement nemen om in contact te komen met deze singles.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑