datingsite parship

Home » Voor het eerst weer gaan daten na je 50ste!
Blog daten na je 50ste!

Laatst bijgewerkt op juni 28th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Voor het eerst weer gaan daten na je 50ste!

Als je na je 50e weer gaat daten, omdat je je partner bent verloren of omdat je relatie is stukgelopen, is dat extra spannend. Je bent niet meer zo spontaan als in je tienertijd en je maakt je misschien meer zorgen wat de ander van je zal vinden. Maar bedenk dat degene die je gaat ontmoeten er waarschijnlijk net zo over denkt. Ook de ander is waarschijnlijk gespannen of het een geslaagde date zal zijn. Je hebt immers allebei maar één kans voor de eerste indruk. Als je elkaar al een beetje kent doordat je via mail of chat al contact hebt gehad, dan scheelt dat vast wel en heb je ongetwijfeld onderwerpen waar je het over kunt hebben. De kans dat er pijnlijke stiltes vallen is dan een stuk kleiner.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Opnieuw daten

Als je een lange relatie achter de rug hebt dan is het vaak een hele stap om weer op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Mensen die toen ze begin 20 waren met hun jeugdliefde zijn getrouwd of gaan samenwonen hebben vaak maar weinig ervaring met daten. Dat was immers niet nodig, je vond je grote liefde op school, in de buurt waar je woonde of bij een club of vereniging. En daarna rolden jullie vanzelf in een relatie en werden samen volwassen. Maar als je op een leeftijd bent dat je toch wel wat bagage hebt dan is het vaak lastig om te gaan daten.

opnieuw daten

Daten via internet of op een andere manier

Veel 50 plussers vinden tegenwoordig een partner via internet. Ook senioren vinden regelmatig een nieuwe partner door zich bij een datingsite in te schrijven. Er zijn speciale 50 plus datingsites, waarbij je bij het begrip senior aan personen van 50 jaar en ouder moet denken. Die willen zich vaak niet inschrijven op gewone datingsites, omdat daar vaak alleen jonge mensen zijn ingeschreven en de stijl en sfeer van de datingsite daar ook op afgestemd is. De manier waarop bezoekers worden aangesproken is vaak in de je-vorm en dat stellen sommige mensen niet op prijs omdat ze zich dan niet serieus genomen voelen. Bij een speciale website voor seniorendating is de sfeer toch vaak net wat anders en voelen senioren zich beter op hun gemak.

Hoe maak ik een profiel aan?

Op iedere datingsite is het de bedoeling dat je een profiel aanmaakt. Hier hoort ook een foto bij. Laat desnoods een mooie foto maken door iemand zodat je er goed op staat. Gebruik geen foto waar ook andere mensen op staan. Als je een huisdier hebt is een foto met de hond of kat misschien wel leuk, dan ziet een geïnteresseerde ook meteen dat je een dier in huis hebt en krijg je als het goed is geen reacties van mensen die allergisch zijn voor huisdieren.

profielfoto datingsite

Vertel vervolgens het één en ander over jezelf, maar wees niet te openhartig. Dat kan altijd nog als je met iemand in contact komt. Zielig doen werkt meestal niet, dus leg niet de nadruk op het feit dat je in de steek gelaten bent door je ex-partner omdat die er met een jonger iemand vandoor ging. Of dat je zo eenzaam bent omdat je kinderen ver weg wonen en je§ nooit komen bezoeken. Je maakt meer kans op een leuke relatie als je aangeeft graag leuke dingen te ondernemen en nog vol in het leven staat.

Reageer op mensen die bij je passen

Reageer alleen op mensen op een datingsite waarvan je denkt dat die persoon bij je past. Als je iemand een bericht stuurt die aan de andere kant van het land woont terwijl jij geen vervoer hebt en ook zeker niet van plan bent om ooit naar de andere kant van het land te gaan verhuizen, dan heft het niet zo veel zin om met zo iemand contact te leggen. Selecteer op woonplaats en probeer iemand te vinden die enigszins in de buurt woont, zodat een eventuele ontmoeting gemakkelijk is te organiseren.

woonplaats selecteren

Als je uiteindelijke doel een relatie is, blijf dan niet te lang heen en weer mailen of contact houden via een chatprogramma, maar spreek na korte tijd af. Als het contact dan tegenvalt kun je er meteen een punt achter zetten zonder dat je er eerst heel veel tijd in investeert. Het mag duidelijk zijn: Datingsites en dating apps zijn steeds populairder aan het worden. En met name 50 plussers lijken de weg naar online dating gevonden te hebben.

Een eerste date afspreken

Het is niet verstandig om een eerste keer bij jou of de ander thuis af te spreken. Het is vaak beter om een afspraak op neutraal terrein te maken, in een horecagelegenheid bij voorbeeld. Dan ben je allebei op neutraal terrein en heeft de één geen “voorsprong” op de ander.

date 50 plus

Ook is het in zo’n geval gemakkelijker om een date vroegtijdig af te breken als je al na een half uur tot de conclusie komt dat je date niet is wat je ervan verwacht had. Als je bij iemand thuis te gast bent is het nog pijnlijker om al na korte tijd weer op te stappen. Als de ander echt niet in de smaak valt, is dat wel de beste manier. Een date uitzitten geeft de ander wellicht de hoop dat het iets kan worden tussen Jullie en als je dat echt niet ziet zitten is het vaak beter om eerlijk te zijn.

Vertel niet direct allerlei persoonlijke dingen

Heb je een eerste date is het niet verstandig om direct allerlei persoonlijke dingen te vertellen. Ook financiële zaken bespreken kun je beter niet doen. Natuurlijk kun je gerust vertellen dat je in een koophuis woont of dat je erg tevreden bent over je salaris, maar het is niet verstandig om direct erg open te zijn. Er zijn immers ook mensen met verkeerde bedoelingen. Je zult niet de eerste zijn die na een aantal maanden daten met die leuke man of vrouw met enorme schulden achterblijft omdat de ander je volledig heeft kaalgeplukt met allerlei zielige verhalen. Natuurlijk heeft niet iedereen slechte bedoelingen, maar het is helaas wel nodig om op je hoede te zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor senioren, maar zij zijn als groep vaak wel kwetsbaarder.

horen zien zwijgen

Het vervolg op de eerste date

Als een eerste afspraak wederzijds goed is bevallen staat het je natuurlijk vrij om elkaar snel weer te zien voor een tweede date. Ga samen iets leuks doen om te zien of jullie genoeg gemeenschappelijke interesses hebben en of de ander in een andere omgeving dan in een restaurant of bar net zo gezellig en leuk is. Je hoeft geen haast te maken met een relatie, je kunt rustig de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen. Ook samenwonen hoeft niet binnen een paar maanden, veel mensen die al een leven achter de rug hebben stellen prijs op hun eigen plek en er is niets mis mee om die eigen plek voorlopig aan te houden.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑