datingsite parship

Home » Daten in Deventer – Tips voor een date!
Blog Daten in Deventer

Laatst bijgewerkt op juli 20th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Daten in Deventer – Tips voor een date!

Een date in Deventer vinden is niet meer zo moeilijk sinds online daten helemaal is ingeburgerd. Als je in Deventer woont of graag iemand uit die stad leert kennen omdat het bij jou in de regio is dan kun je op het internet prima terecht om iemand te vinden. Het hangt er dan helemaal van af wat voor soort date je zoekt. Wil je een date voor een avondje stappen, een seksdate of zoek je een serieuze relatie? Dit zal je eerst voor jezelf helder moeten hebben voordat je je op een datingsite inschrijft of je in het nachtleven van Deventer stort.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten in Deventer met een doel

Als je doelbewust een date zoekt dan is de kans op succes meestal wel een stukje groter. Als je aan het daten gaat terwijl je zelf eigenlijk niet weet wat je wilt dan is de kans groot dat het op een teleurstelling uitdraait. Natuurlijk is het niet zo dat succes verzekerd is als je je inschrijft bij een datingsite of je aanmeldt bij een populaire dating app zoals Tinder. Want je zult hoe dan ook de juiste persoon tegen moeten komen en die kans is in principe net zo groot op een datingsite als in de kroeg. Alleen kun je via datingsites en –apps met veel meer mensen in contact komen. Dit maakt de kans op succes groter, maar op een teleurstelling ook.

deventer stadhuis

Houd het daten overzichtelijk

Als je online gaat daten, of eigenlijk geldt dat voor alle vormen van dating, is het belangrijk om het voor jezelf overzichtelijk te houden. Spreek niet met drie mensen tegelijk af. Ten eerste wordt het dan toch een soort vleeskeuring en ten tweede loop je het risico dat je niet meer weet wat je vooraf met wie hebt besproken en dat je je dus tijdens de date vergist. Je date sterkte wensen met het overlijden van haar oma terwijl die nog springlevend is omdat dit bij een ander contact van je hoorde is niet zo’n heel sterke binnenkomer.

Waar spreek je af voor je eerste date?

Je kunt voor je eerste date in Deventer het beste op ‘neutraal terrein’ afspreken. Als je je date bij jou thuis uitnodigt of je gaat bij hem of haar op bezoek, dan kun je je toch wat ongemakkelijk voelen. Stel je ontmoet elkaar en je weet meteen: Dit gaat het niet worden. Dan is het eigenlijk bijna niet mogelijk om meteen rechtsomkeert te maken. Het kan wel maar het komt enorm lomp over en zo wil je vast niet herinnerd worden, zelfs niet bij een date die niet aan je verwachtingen voldoet. Spreek dus af in een café of een restaurant. Onder het genot van een drankje of een hapje eten kunnen jullie elkaar dan beter leren kennen. En ook als de date geen vervolg krijgt kun je misschien toch nog een leuke middag of avond hebben.

Ga samen iets actiefs doen

In plaats van naar een horecagelegenheid te gaan voor je eerste date kun je natuurlijk ook iets actiefs gaan doen. Je kunt een mooie fietstocht of wandeling in de omgeving maken of een museum bezoeken. En als je elkaar treft tijdens het Dickens festival kunnen jullie daar samen naartoe. Kies ene activiteit die jullie beiden leuk vinden, probeer dat dus eerst uit te vinden voordat je afspreekt. Het is niet handig als de ene partij zich direct al naar de smaak van de andere schikt terwijl je dat eigenlijk helemaal niet ziet zitten. Wees eerlijk over wat je leuk vindt en vind niet klakkeloos alles leuk wat de ander leuk vindt. Als jullie een relatie krijgen zullen jullie wellicht nog jaren met elkaar optrekken en dan kun je niet blijven volhouden dat je iets leuk of juist niet leuk vindt terwijl eigenlijk het tegendeel waar is.

deventer fiets

Do’s en dont’s bij een eerste date

Als je indruk wilt maken op een eerste date zorg dan dat je niet naar de bekende weg vraagt. Als iemand bijvoorbeeld op de chat van een datingsite al het nodige over zichzelf heeft verteld, zorg dan dat je die kennis paraat hebt. Het is wel zo attent als je nog weet dat je date een jongere broer heeft en van katten houdt of recent van baan is veranderd. Bepaalde onderwerpen kun je echt beter vermijden. Pas als jullie echt wat met elkaar hebben kun je een discussie aangaan over politiek of godsdienst. Over geld praat je alleen als er plannen zijn om te gaan samenwonen. Zolang jullie beiden een eigen huishouden voeren en er dus geen financiële verstrengelingen zijn is het niet zo gepast om het uitgebreid over geld te gaan hebben, tenzij jullie beiden aangeven het geen probleem te vinden natuurlijk.

Toon interesse in wat iemand vertelt

Heb je een date, toon dan daadwerkelijk interesse in wat iemand vertelt. Als je je date een vraag stelt, toon dan belangstelling als je antwoord krijgt. En stel zelf ook vragen die getuigen van interesse. Ook al vind je een onderwerp misschien een beetje vermoeiend, andersom zal dat wellicht ook op een bepaald punt het geval zijn en dan wil je ook niet dat je date terwijl jij praat haar telefoon checkt op nieuwe berichten. Over die telefoon gesproken: zet hem uit. Of stop hem in ieder geval weg. Dineren met smartphones op tafel getuigt van disrespect voor je tafelgenoot.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑